Izdvojeno

Produljen ugovor za VN SAD-a do 2026.

Piše: Marko Litvić

Prije 12 mjeseci, 0 komentara

Procijenjeno vrijeme čitanja: 2 minuta

Nakon Kine, Singapura i mega ugovora Bahreina, produljen je ugovor s još jednim domaćinom – SAD-om i njihovom stazom “Circuit of the Americas”. Prijašnji ugovor istekao je 2021. nakon što je Max Verstappen odnio pobjedu na putu prema svojem naslovu prvaka.

Novi ugovor trajat će do 2026., a zanimljivo je to što bi do tada SAD mogle biti domaćin čak tri utrke u jednoj sezoni. Već od ove sezone imamo VN Miamija (6.-8. svibnja), a spominje se kako bi Las Vegas ponovno mogao biti domaćin Grand Prix vikenda, po prvi put nakon 1982.

Koliko je ljudima SAD-a nedostajala Formula 1 u 2020., govori podatak da je u 2021. srušen rekord za broj gledatelja. Verstappenovu pobjedu gledalo je čak 400 tisuća ljudi, što je srušilo nekoliko rekorda. Srušen je Austinov “osobni rekord” iz 2016. (269 889 gledatelja), ali i rekord Formule 1 općenito (prijašnji rekord: VN Velike Britanije 2019., 351 tisuća gledatelja).

“Oduševljeni smo objaviti produljenje ugovora s Circuit of the Americas prije početka sezone 2022.”

“Želim se zahvaliti organizatorima na njihovoj predanosti i entuzijazmu za Formulom 1, gdje zajedno povećavamo uzbuđenje povezano uz naš sport u SAD-u nakon uspjeha na Netflixu, radom sa ESPN-om i nevjerojatnoj sezoni koju smo imali u 2021.”

“Austin je odličan grad, a staza je vozačima jedna od najdražih. Jedva čekamo vratiti se u listopadu po još akcije i uzbuđenja.”

Stefano Domenicali, direktor Formule 1

Osnivački partner, Bobby Epstein, izjavio je kako su ponosni što su domaćini utrke Formule 1.

“Velika nagrada Sjedinjenih Američkih Država Formule 1 je postala jedna od najvećih i najboljih događaja na svijetu. Jako smo ponosni što je pronašla dom ovdje u Texasu, na Circuit of the Americas i zahvalni milijunima navijača koji su nas posjetili u prvom desetljeću domaćinstva.”

“Znali smo kako će Austin i susjedni San Antonio biti dobri domaćini, i to su dokazali.”

“Hvala svima u zajednici Formule 1 za podršku u našim nastojanjima i nagrađivanje našeg truda. Drago nam je što smo produljili naše obveze i veselimo se utrkama Svjetskog prvenstva zabavi u nadolazećim godinama.”

Bobby Epstein

VN SAD-a bi se trebala održati u listopadu 2022., točnije vikend 21.-23. listopada. Tjedan nakon toga slijedi VN Meksika.

Komentiraj

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Novo na forumu

Otvori forum

Puls podržavaju

Mjesečni pretplatnici:


Naši zadnji donatori:

Doniraj

Molim?!

Bok , internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Zatvori ❌

Kolumne

Što bi bilo kad bi bilo… 3. dio

Oktanski koktel // Ante Maras

Prije gotovo 3 godine napisao sam 2 članka koji su prikazali nekakve drugačije ishode nekih od najpoznatijih događaja u povijesti najdražeg nam sporta koji su pokazali koliko bi drugačija bila F1 tijekom svoga postojanja do dana današnjeg U ovome posljednjem nastavku ću se više bazirati na određene događaje u Formuli 1 u posljednjih 30 godina, točnije neću zadirati toliko u prošlost, iako F1 prije 30 godina lagano ulazi u daleku...

Što je novo u novoj sezoni

Kontra mraku, kontra G-sili // Ante Vetma

S obzirom na to da smo se u ovo vrijeme prošle godine pripremali za najveću promjenu tehničkog pravilnika u zadnjih 30 godina - lako bi bilo zaključiti da nas od ožujka čeka "još malo ovog istog" Međutim, to je prilično daleko od stvarnog stanja Čekaju nas nova vozačka imena, rošade među ekipama, promjene šefova ekipa, promjene u kalendaru i određena "usavršavanja" tehničkog, financijskog i sportskog...

Poredak vozača: 5-1

Kontra mraku, kontra G-sili // Ante Vetma

Pročitajte najprije:Poredak vozača: Pozicije 20-16Poredak vozača: Pozicije 15-11Poredak vozača: Pozicije 10-6 5 Lando Norris Kako je McLaren krenuo u sezonu bili smo prilično uvjereni da će ovo biti neobično loša godina za Landa Norrisa i Daniela Ricciarda Bahrein je bolje ne spominjati, a na drugoj utrci sezone, u Saudijskoj Arabiji, je zapeo u Q2 Cijele prošle sezone se nije dogodilo da na dva uzastopna GP vikenda ostane...

Još kolumni