Produljen ugovor za VN SAD-a do 2026.

Izdvojeno

Marko Litvić

Prije 2 godina 2 min 0 komentara

Nakon Kine, Singapura i mega ugovora Bahreina, produljen je ugovor s još jednim domaćinom – SAD-om i njihovom stazom “Circuit of the Americas”. Prijašnji ugovor istekao je 2021. nakon što je Max Verstappen odnio pobjedu na putu prema svojem naslovu prvaka.

Novi ugovor trajat će do 2026., a zanimljivo je to što bi do tada SAD mogle biti domaćin čak tri utrke u jednoj sezoni. Već od ove sezone imamo VN Miamija (6.-8. svibnja), a spominje se kako bi Las Vegas ponovno mogao biti domaćin Grand Prix vikenda, po prvi put nakon 1982.

Koliko je ljudima SAD-a nedostajala Formula 1 u 2020., govori podatak da je u 2021. srušen rekord za broj gledatelja. Verstappenovu pobjedu gledalo je čak 400 tisuća ljudi, što je srušilo nekoliko rekorda. Srušen je Austinov “osobni rekord” iz 2016. (269 889 gledatelja), ali i rekord Formule 1 općenito (prijašnji rekord: VN Velike Britanije 2019., 351 tisuća gledatelja).

“Oduševljeni smo objaviti produljenje ugovora s Circuit of the Americas prije početka sezone 2022.”

“Želim se zahvaliti organizatorima na njihovoj predanosti i entuzijazmu za Formulom 1, gdje zajedno povećavamo uzbuđenje povezano uz naš sport u SAD-u nakon uspjeha na Netflixu, radom sa ESPN-om i nevjerojatnoj sezoni koju smo imali u 2021.”

“Austin je odličan grad, a staza je vozačima jedna od najdražih. Jedva čekamo vratiti se u listopadu po još akcije i uzbuđenja.”

Stefano Domenicali, direktor Formule 1

Osnivački partner, Bobby Epstein, izjavio je kako su ponosni što su domaćini utrke Formule 1.

“Velika nagrada Sjedinjenih Američkih Država Formule 1 je postala jedna od najvećih i najboljih događaja na svijetu. Jako smo ponosni što je pronašla dom ovdje u Texasu, na Circuit of the Americas i zahvalni milijunima navijača koji su nas posjetili u prvom desetljeću domaćinstva.”

“Znali smo kako će Austin i susjedni San Antonio biti dobri domaćini, i to su dokazali.”

“Hvala svima u zajednici Formule 1 za podršku u našim nastojanjima i nagrađivanje našeg truda. Drago nam je što smo produljili naše obveze i veselimo se utrkama Svjetskog prvenstva zabavi u nadolazećim godinama.”

Bobby Epstein

VN SAD-a bi se trebala održati u listopadu 2022., točnije vikend 21.-23. listopada. Tjedan nakon toga slijedi VN Meksika.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.