Szafnauer u Alpineu

Izdvojeno

Ivan Barin-Turica

Prije 2 godina 2 min 3 komentara

Otmar Szafnauer novi je šef momčadi Alpinea.

Američki inžinjer rumunjskih korijena početkom kalendarske godine napustio je momčad Aston Martina, a da bi se mogao pridružiti Alpineu šuška se od prošlog tjedna, kada je obznanjeno da će glavni sponzor momčadi od sezone 2022. biti BWT.

Na visokim pozicijama F1 momčadi nalazi se od 1998. Nakon nekoliko godina rada za BAR, Jaguar i Hondu, 2009. je došao na čelo Force Indije te je tamo proveo 12 sezona. Preživio je i dva rebrandinga ekipe, prvo u Racing Point, a zatim i u Aston Martin.

U vrhu momčadi Alpinea došlo je do velike rekonstrukcije – uz Szafnauera, momčadi se pridružio i Bruno Famin, bivši dužnosnik FIA-e, koji će se u Viry-Chatillonu, sjedištu momčadi za tehnikalije, brinuti oko razvoja pogonskih jedinica. Pat Fry je s pozicije dizajnera napredovao do one CTO-a, dok bi mu po novom, desna ruka u tehnološkom sektoru trebao biti Matt Harman.

Prošlosezonski izvršni direktor Marcin Budkowski više nije član Alpinea, dok je Davide Brivio preusmjeren na poziciju glavnog odgovornog za razvojni program vozača.

Konce momčadi, koju na stazi predstavljaju Esteban Ocon i Fernando Alonso, i dalje drži CEO Laurent Rossi.


Odgovor

3 komentara

  1. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Spominje se i Bruno Famin kao izvršni direktor?
    Ipak se okreće😀


    0
    0

    0
    • Alpine
      Alpine Prikaži

      Od 1.1. 22., Renault Sport odjel više ne postoji kao pravni entitet i pripojen je Alpine Racingu, a Bruno Famin postaje šef u Viry Chatillonu u pogonu za pogonske jedinice, tako da od ove godine nema više Renault pogonskih jedinica u F1, sad su Alpine pogonske jedinice.
      I sad im još predstoji kao proizvođaču predstaviti ta prva tri nova modela za cestu, 2024, 25. i 26.



      8
      8

      0
  2. Mclaren
    GoranS Prikaži

    Radio je fantastičan posao u Force Indiji (do početka MB copy-paste filozofije tata Strolla). Nadam se da će uspeti to ponoviti ili još bolje, nadmašiti samog sebe u Alpini.



    3
    2

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.