Rosberg pobijedio na VN Meksika!

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 8 godina 3 min 40 komentara

Nico Rosberg, Mercedes

Nico Rosberg, Mercedes

Nico Rosberg ostvario je svoju prvu pobjedu još od lipnja ove godine i to uvjerljivim stilom jer je danas vodio od početka do kraja. Iako je Lewis Hamilton izgledao blizu u pojedinim djelovima utrke – činilo se kao da Nico uvijek ima odgovor za njegove napade što je bilo dovoljno dobro za pobjedu na stazi koja se vratila u Formulu 1 nakon 23 godine.

Forma Mercedesa bila je tako dobra da su izgledali potpuno u svom svijetu, a prilikom dolaska posljednjeg sigurnosnog automobila oni su imali toliku prednost da su slobodno ušli u boks po jednu dodatnu promjenu guma i bez problema se vratili na vodeće dvije pozicije.

Ovaj rezultat Rosbergu je vratio drugo mjesto u ukupnom poretku vozača jer je Sebastian Vettel imao katastrofalan dan. Najprije je izgubio mjesto prije prvog zavoja od Daniila Kvyata koji je imao bolji start, a zatim je u početnoj gužvi doživio sudar s Danielom Ricciardom i to je uzrokovalo puknuće gume na njegovom Ferrariju. Vettel je došepao do boksa i uzeo set tvrđih guma. U nastavku utrke pokušavao je nadoknaditi vrijeme i pozcije, ali je na momente bio preagresivan pa je tako oštetio set guma jednim snažnim kočenjem i morao je uskoro u boks po novi set. Debakl je zaključen konačnim odustajanjem kada je napravio grešku i zabio se u barijere.

Ferrarijev dan tako je zaključen jer je Kimi Raikkonen ranije završio utrku nakon sudara s Valtterijem Bottasom koji je podsjetio na ono što smo vidjeli prije nekoliko tjedana u Rusiji. Ovo je prvo Ferrarijevo dvostruko odustajanje još od VN Australije 2006. godine.

Kvyat je u cilj ušao četvrti jer je izgubio mjesto od Bottasa nakon odlaska posljednjeg sigurnosnog automobila, a iza njega su se poredali Ricciardo i Massa. Hulkenberg je bio odličan sedmi, jedno mjesto ispred lokalnog junaka Sergija Pereza. Perez je ujedno bio i jedini vozač koji je odvozio cijelu utrku uz samo jedno zaustavljanje u boksu.

Bodove su osvojili još i Max Verstappen i Romain Grosjean.

McLarenov Fernando Alonso odvozio je nekoliko zavoja i dobio poruku da se vrati u boks jer njegov bolid nije u stanju završiti niti taj prvi krug.

Iduća utrka vozi se za dva tjedna u Brazilu.

1 Nico Rosberg Mercedes 71
2 Lewis Hamilton Mercedes 71
3 Valtteri Bottas Williams/Mercedes 71
4 Daniil Kvyat Red Bull/Renault 71
5 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault 71
6 Felipe Massa Williams/Mercedes 71
7 Nico Hulkenberg Force India/Mercedes 71
8 Sergio Perez Force India/Mercedes 71
9 Max Verstappen Toro Rosso/Renault 71
10 Romain Grosjean Lotus/Mercedes 71
11 Pastor Maldonado Lotus/Mercedes 71
12 Marcus Ericsson Sauber/Ferrari 71
13 Carlos Sainz Toro Rosso/Renault 71
14 Jenson Button McLaren/Honda 71
15 Alexander Rossi Marussia/Ferrari 69
16 Will Stevens Marussia/Ferrari 69
Felipe Nasr Sauber/Ferrari 57
Sebastian Vettel Ferrari 50
Kimi Raikkonen Ferrari 21
Fernando Alonso McLaren/Honda 1

Odgovor

40 komentara

  1. Emerson Fittipaldi
    diesel Prikaži

    Dobra utrka, povratak Rosberga, totalni debakl Ferrarija. Staza je izvrsna jedva čekam povratak u Meksiko.
    Btw. Mogli se napisat barem prvu trojicu napisat, tako da vide oni koji nisu popratili utrku, ili nisu mogli.


    0
    0

    0
  2. Sebastian Vettel 5
    Vettel-Ferrari Donator Prikaži

    Čestitke Rosbergu, konačno nakon 8 utrka i 4 uzatopne polpozicije da stoji na najvišoj stepenici postolja :D
    Bottas konačno uz pomoć SC i konačno pogođene strategije Williamsa na postolju.

    I što je najupečatljivije, potpuni debakl Ferrarija i Vettela, kad se najviše od njih očekivalo :|


    0
    0

    0
    • sennacher Prikaži

      Ne znam što to točno znači “očekivanje”. Ja prije Mađarske ni u snu nisam očekivao onakvu utrku…
      Možemo se nečemu nadati, ali očekivati mogu samo navijači Mercedesa, a i oni neki neki put (iako rijetko) stanu. A ni to nije nikad očekivano


      0
      0

      0
      • Sebastian Vettel 5
        Vettel-Ferrari Donator Prikaži

        Pa što se tiče Mađarske mislim da niko nije očekivao onakvu uzbudljivu utrku, pogotovo dvostruko postolje Red Bulla i loše izvedbe oba Mercedesa, što je utrku učinilo pravim biserom ove sezone.
        A pod očekivanjem nisam mislio da bi Ferrari trebao biti bolji od Mercedesa i pobjediti njihov dvojac, ali poslije Austina od prošlog vikenda kad je Vettel startao sa 15. pozicije, u trenucima prije Kvyatova sudara bio najizgledniji za pobjedu, i zadnjih par krugova kad je pritiskao Rosberga i na kraju završio sa pola sec zaostatkom za njim, da je ostao još krug, dva možda bi ga i prestigao (i sam je bio nezadovoljan trećim mjestom) i nakon relativno malog zaostatka u subotu na kvalifikacijama, mislim da je se moglo očekivati da Ferrari, tj. Vettel (Kimi je već u subotu bio hendikepiran) najozbiljnije ove sezone zapuše za vratom Mercedesu. Nažalost, loš start Vettela ga je koštao sudara sa Riccardom i dalje preagresivnom pristupu, koji ga je na kraju izacio iz utrke i uveliko mu smanjio šanse za 2. mjestom u prvenstvu.
        Lijepo je bilo vidjeti da Vettel s početka vrti ista vremena krugova kao i Mercedesi, i da se par krugova zadržao između njih, i baš zbog toga mislim da je se jučer moglo izvući neki bodovi sa malo staloženijom strategijom, ali dobro, i ovo se dešava, nadam se da je Ferrari svu nesreću ovaj vikenda ispucao i da će preostale dvije utrke dati optimistične najave za iduću sezonu :D


        0
        0

        0
  3. Michael Schumacher
    josip123 Prikaži

    Bravo Nico!!!!!


    0
    0

    0
  4. Gddgd Donator Prikaži

    Vettel je vozio koa rookie, a ne kao cetverostruki svjetski prvak
    Vise srece drugi put


    0
    0

    0
  5. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Utrka je bila toliko zanimljiva da sam se na pola utrke dvoumio da li nastaviti gledati ili ugasiti stream. Prvi krug i ode sav moj interes za utrkom. Alonso out, Vettel padne na zacelje poretka. Rosberg lagano odrzavao razmak, Hamilton ovaj put nije mogao parirati Nici koji je zasluzio pobjedu. A sto se tice ferrarija. Vettek je napravio previse gresaka kao i Raikkonen koji je trebao ostaviti mjesta Bottasu.


    0
    0

    0
  6. Marros Donator Prikaži

    Čestitke Nici na pobijedi iako imam osječaj da je Lewis odvozio utrku više na lagano. Ne sječam se kada su zadnji puta odustala oba Ferraria zbog različitih nesreća. Staza je zanimljiva no na žalost nema ništa do originalne Peraltade.


    0
    0

    0
  7. dkw Prikaži

    koliko gresaka jednog Vettela


    0
    0

    0
    • David Croft
      Ferrari Prikaži

      Dvije greške…stvarno “puno”.


      0
      0

      0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Da.
        Jbga, neki ih znaju napraviti i više, pa opet lagano uzmu pobjedu.


        0
        0

        0
      • dkw Prikaži

        Male greskice kakav humor .Kada je Hamilton u pitanju onda je on gresio i na prosloj stazi a o greskama u Madjarskoj i da ne govorim kako su ga samo napadali Ferrarijevci iako je on u Madjarskoj zavrsio u bodovima .Vettel se juce vrteo i izletao dok nije unistio bolid ,a da siroma morao je da stiska pa sto stiska kad neume kakva opravdanja crni humor .Juce je vozio kao pocetnik i ne samo dve greske nego vise kao sto reko dok nije slupao bolid .


        0
        0

        0
    • Wolf
      hattrick Donator Prikaži

      maksimalno je stiskao.. čak je dobrim dijelom na početku stinta bjelih guma imao bolja vremena krugova od oba Mercedesa na mekanima… i to na stazi na kojoj su svi kiksali u nekoj fazi zbog skliske površine i niskog downforca. Mislim da je maestralno vozio na nožu cijelo vrijeme, i to je naravno rezultiralo te dve greške.
      Ono gdje je stvarno kiksao bio je nešto lošiji start, i tu je sve krenulo po zlu.. tj. ono nesretno bušenje guma. Kasnije je srce htjelo no bolid nije mogao preko svojih granica.


      0
      0

      0
    • sennacher Prikaži

      Vozio je kao uvijek, samo ovaj put je ispalo loše, a tokom cijele sezone koliko-toliko drži korak s Mercedesima, čak je i 3x pobijedio (ali ne kad su Mercedesi odustali) iako je jasno o kakvoj je razlici među bolidima riječ. Kroz čitavu sezonu ostvario je fantastične rezultate takvom vožnjom, ali jučer je završilo ovako.
      Nakon prvog prisilnog boxa bio je preko 30 sekundi iza zadnjih Manora i dok nije odustao napravio je prilično mnogo i ovaj put. Još uvijek su ovakvi epilozi kod njega izuzetak, a ne pravilo


      0
      0

      0
  8. Mclaren
    raca Prikaži

    Pitam se imamo li štogod komentirati o ovoj utrci? Nažalost, top događaj , ako se to može nazvati ičime, je izlijetanje Vettela i izlazak SC. Dosada se bagerima morala izbacivati.


    0
    0

    0
  9. Luka Prikaži

    Kako je ovo dobar osjecaj, nakon “toliko” vremena :) Bravo Nico!


    0
    0

    0
  10. Blackhawk Prikaži

    Čestitke Nicu, ali jesam li ja jedini kojem se čini da je Hamiltonu “sugerirano” prije utrke da ne napada Rosberga. Na pitwalku je Wolff, na pitanje tko će pobijediti, prilično sigurno rekao Rosberg – nešto što inače baš i ne prognozira!


    0
    0

    0
    • Bernie Ecclestone
      Dani Donator Prikaži

      Nisi. Vidjelo se koliko je brzo Lewis mogao ići nakon nepotrebne promjene guma i to zbog bojazni da Rosbergu ne odu gume prije kraja jer je bilo vidljivo da ima više problema sa potrošnjom. Šteta što je Sc izašao u trenutku kada je Lewis ušao u đir i skidao pola sekunde po krugu. Unatoč tome čestitke Nici na pobjedi.


      0
      0

      0
    • sennacher Prikaži

      Wolff je i u SAD planirao da pobijedi Nico, poslije je rekao da su odahnuli kad je pred kraj Rosbergova pobjeda bila sasvim izgledna (nakon onog u prvom zavoju), ali on je sam sve upropastio onim izlijetanjem


      0
      0

      0
  11. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    bolje mi je bilo da sam osto doma gledat utrku nego poć u split na hajduka… pasmater!


    0
    0

    0
  12. FO108F Prikaži

    Čestitam N.R. na pobjedi ,jučer je to izgledalo dobro s njegove strane.L.H. dovoljno za dvostruko slavlje Mercedesa.Ferrari katastrofa ,Vettel iz pogreške u pogrešku na razini nekakvog diletanta a Kimi nastavlja u istom ritmu.Konačno i Williams na postolju i ovaj put nisu uspjeli ništa zabrljati!


    0
    0

    0
    • David Croft
      Frantic Donator Prikaži

      Vettelova jedina prava greška jučer je bio loš start.
      Ostalo je posljedica gaženja bolida. I navodno nekih problema sa kočnicama. Ali kočnice na stranu, sam je rekao da je pogriješio i izvinuo se, ali se iz aviona vidio da je silio maksimalno ne bi li se dokopao kakvih bodova, a sigurno bi bio u bodovima, da nije bilo izlijatanja.
      Pa i Benzovi vozači su jučer, mislim po 3.-4. puta u protekle dvije sezone “ko dva diletanta” skoro pa simultano izletili sa staze.


      0
      0

      0
  13. Fernando Alonso 14
    alonso5 Donator Prikaži

    Utrka nije bila Bog zna sto.
    Najzanimljiviji detalj utrke je iz 46 kruga kad su prikazivali koji je vozac na kojoj poziciji pa kad su Nasra smjestili pod crvenu boju kao da voziza Ferrari.
    Mecka standardno dobra ipak prejaka za sve nezz sto bi bilo da im je Seb bio iza ledja ali i ovako su bili jaki.
    Onaj team radio izmedju Mecke i Lewisa necu komentirat mozda je Lewis i mogao pobijedit.
    Moje sve nade su splasnule nakon 3 zavoja kada je Alonso odusto.
    Perez je na najboljem mogucem dijelu staze presao 2 Torro Rossa.
    Drago mi je zbog povratka staze i moram pohvalit navijace koji su priredili sjajan sou mislim dugonovo nismo vidili u F1 jedino u Monzi nesto slicno vidimo stvarno ovo je bilo osvjezenje nadam se da cemo dogodine gledati bolju utrku.


    0
    0

    0
  14. sennacher Prikaži

    Rosberg bi se trebao ugledati na Bottasa kako se postaviti na ovakvo zatvaranje. Iako Kimi nije išao skroz do samog ruba i valjda je očekivao da će Bottas ili popustiti ili s dva kotača debelo zagaziti van. A on nije ni jedno ni drugo pa kud puklo da puklo.
    Ispalo je dobro za njega iako unaprijed nije to mogao znati i moglo je završiti i na njegovu štetu.


    0
    0

    0
  15. sennacher Prikaži

    Epilog za Ferrari – u ukupnom poretku Vettel izgubio drugo mjesto, a Kimi četvrto


    0
    0

    0
  16. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    nakon onakve VN SAD-a ovo je bilo negledljivo. Naravno čestitke Nici. Ferrari totalni debakl, Vettel je griješio dosta, pokušao je, nije išlo. Kimi standardno…Staza mi se jako sviđa, drago mi je što se,ako ništa barem jedna old school staza vratila u kalendar.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.