BWT postao naslovni sponzor Alpinea

Izdvojeno

Marko Litvić

Prije 2 godina 2 min 14 komentara

Nakon nekoliko mjeseci pregovora, BWT je danas službeno postao naslovni sponzor Alpinea, te se oni od ove sezone natječu pod imenom BWT Alpine F1 Team.

BWT, odnosno“Best Water Technology”, jedna je od vodećih tvrtki za proizvodnju sustava za pročišćavanje vode na svijetu i ovim partnerstvom nastoje širiti poruku o ekologiji i održivosti pomoću globalne platforme što Formula 1 i jest.

Na gridu se BWT prvi put pojavio 2017. kad su bili sponzor Force Indiji te je tada bio debi njihovih prepoznatljivih ružičastih livreja. Kad se momčad 2020. preimenovala u Racing Point, postali su glavni sponzor. Međutim, preobrazbom Racing Pointa u Aston Martin, BWT je pao u drugi plan što se sponzora tiče i tako je suradnja završila.

Nisu trošili vrijeme i brzo su sklopili ugovor sa Alpineom, a spominje se kako bi bivši direktor Racing Pointa i Aston Martina, Otmar Szafnauer, uskoro mogao preuzeti kormilo momčadi.

“Uzbuđeni smo što možemo objaviti kako BWT postaje glavni sponzor za Alpine F1 Team u nadolazećim godinama.”

“I Alpineove i BWT-ove ideje o održivosti su potpuno usklađene po pitanju eliminiranja plastike za jednokratnu upotrebu i zadovoljni smo što se udružujemo s ciljem uvjeravanja što više ljudi u svijetu, naših zaposlenika, partnera, kupaca i navijača da smanje plastični otpad.”

“Mi ćemo paralelno koristiti ogromnu globalnu platformu koju Formula 1 omogućava kako bismo pomogli BWT-u u njihovoj borbi protiv nepravedne raspodjele čiste, sigurne i zdrave pitke vode.”

Cedric Journel, potpredsjednik Alpineove prodaje i marketinga

Alpine svoj bolid A522 otkriva 21. veljače i možemo očekivati neku dozu ružičaste boje kombinirane sa Alpineovom plavom. A522 će voziti Fernando Alonso i Esteban Ocon, a valja spomenuti kako će Oconu ovo biti drugi put u karijeri da vozi s BWT-om kao sponzorom nakon što je već vozio “ružičastu” Force Indiju u sezonama 2017. i 2018.


Odgovor

14 komentara

  1. Marlboro
    Hey You Donator Prikaži

    well shit there goes the good looks out of rhe window za Alpine.



    6
    3

    3
  2. Sebastian Vettel 5
    Kenex Prikaži

    Zna li ko kakva je veza izmedju Otmar Szafnauera i BWT-a ?



    1
    1

    0
  3. Kimi Raikkonen
    Mentor_Kimi Prikaži

    Meni najmrži sponzor u F1, ali pare su pare



    4
    2

    2
    • Nigel Mansell
      drv Prikaži

      Zašto? Neki posebno razlog?
      Ne trolam, stvarno me zanima.



      11
      11

      0
      • Kimi Raikkonen
        Mentor_Kimi Prikaži

        Zato šta imaju uvjet da se stavi njihova boja, a meni se to gadi vidjeti na bolidima. Naravno kad platiš toliku lovu možeš i uvjetovat.



        7
        6

        1
        • Nigel Mansell
          drv Prikaži

          Ok, mislim, to mi i nije nešto strašno nego je zapravo više pravilo nego iznimka.
          Ferrari ima boju od Marlbora, njihova originalna boja je nešto tamnija crvena.
          Većina starijih liverija su zapravo boje sponzora iz duhanske industrije, od legendarnog John Player Special, do Camela, Marlbora, Rothmansa, Mild Seven… Povežite boje sponzora sa timovima! 😃

          I danas Mercedes ima zelene dodatke od svog sponzora Petronasa, Ferrari je Marlboro zamijenio Santanderom (ali boja je manje više ista), Red Bull je Red Bull… 😃

          A sad, ako se nekome roza ne sviđa, tu nema pomoći. Ipak, mislim da se roza može puno bolje ukombinirati sa plavom nego onom zelenom lani. U svakom slučaju, biti će šareniji grid.



          11
          11

          0
    • Sergio Perez
      Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

      Jel imas nesto protiv firme ili samo sto ce bolid biti roze boje?
      Kao firma, prosle i ili pretprošle godine su radili bunare po africi za svaki plasman bolida racing pointa u top 10, sto je opet pohvalno.
      Što je bolji Santander, Oracle, Aramco, Vodafon ili neki treći. Bwt se bavi vodom, bocama vode… Znači sport i tehnogija su njihove niše, a to je F1.
      Nemam nista protiv rozog bolida, čak mislim da je RP privukao casual fanove tom bojom, zato jer je drugaciji, ističe se, po meni bolja nego proslogosinja.



      22
      22

      0
  4. Ferrari
    Fangio Donator Prikaži

    Opet Pinkpanter na gridu :(



    4
    4

    0
  5. Pastor Maldonado
    Widowmaker Prikaži

    Svi se žale kako treba više različitosti na gridu, kako su svi bolidi slični i onda kada dođe nešto tako nikom se ne sviđa.
    Najbolje bi izgleda bilo da su svi crni i sivi i super…



    3
    3

    0
  6. Alpine
    Alpine Prikaži

    Moram priznati da mene u cijeloj priči, pošto imam doma vrč za vodu i filtere od Brite i čisto sam zadovoljan sa njima, najviše muči to jel’ sad ja ko pravi alpinista moram nabaviti odmah BWT filtere ili se mogu provući i ovako ? ;-)


    0
    -1

    1
  7. Ferrari
    288GTO Donator Prikaži

    Kako rece jedan moj prijatelj, kad si mali djecak lozis se na aute, igras se s njima po cijeli dan, pa kad malo porastes odvedu te na karting, zaljubis se u osjecaj, pa te neko primijeti i da ti priliku da se takmicis, pobjedjujes sve redom, polako napredujes u klasama auto sporta i nakon puno truda, vremena i strasti, jednog dana dobijes ponudu da vozis formulu 1, ostvarenje djecackog sna, svih tvojih mokrih snova. I onda ti daju roza formulu… :)


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.