Helmut Marko: Russell me još nije uvjerio

Izdvojeno

Marko Litvić

Prije 2 godina 2 min 16 komentara

Par tjedana smo udaljeni od dugo iščekivanog nastupa Georgea Russella u bojama Mercedesa, barem otkad je postao njihov stalni vozač.

Zadnje tri godine proveo je u Williamsu, a uz puno dobrih nastupa najveće iznenađenje je bilo njegovo postolje u Belgiji. Naravno, različiti ljudi će imati različito mišljenje jer se radi o utrci koja zapravo nije odvožena. Rezultat te utrke je bio rezultat kvalifikacija, a Russell nam je više puta pokazao kakav je majstor kad su u pitanju kvalifikacije i brzina jednog kruga.

Kad se pogledaju rezultati kvalifikacija u sezoni 2021. uvjerljivo je bio bolji od Nicholasa Latifija. Rezultat je bio 20-2 u korist Britanca, te je uz to još imao i četiri nastupa u Q3.

Ali što se utrka ticalo, tu je Latifi bio puno bliže i bolje je parirao nego u kvalifikacijama.

Ta činjenica budi sumnju kod mnogih, pa tako i kod Red Bullovog Helmuta Marka:

“Sad da vidimo što će gospodin Russell napraviti u Mercedesu i jesu li pohvale koje je dobio unaprijed zaslužene.”

Nadodao je kako ne sumnja u Russellove sposobnosti u kvalifikacijama, ali nije siguran u njegove trkačke sposobnosti:

“To prvo želim vidjeti. Nema rasprave o kvalifikacijama, tamo je senzacionalan , ali ako pogledate njegovu trkačku brzinu, nije bio toliko ispred Latifija.”

Helmut Marko, savjetnik Red Bulla

Odgovor

16 komentara

  1. Ferrari
    nelinjo Prikaži

    Pritisak! Pokušaju rasterecenja? Ovoga još niko nije uvjerio, sem njegovog miljenika! :) čini mi se da će te neko ove godine ipak uvjeriti i da ćeš razbiti mitove u glavi! :)



    7
    4

    3
  2. Alpine
    Alpine Prikaži

    Nekako mi se čini da nije baš Helmutu svejedno, Bottasa je Max obično pregazio prije prvog zavoja ko plitak potok, kad je Max “dao žmigavac”, ovaj se sav stisnuo i poslušno smanjio brzinu i malo se još maknuo u stranu, pa neka se Hamilton sam sa Maxom bori.
    Ne znam kakva je Russellova trkačka brzina, odnosno da li je kao Hamiltonova ili ne, ali sam siguran da je bolja nego Bottasova i siguran sam da neće Max samo tako lako proći pored Russella kao što je prolazio pored Bottasa prošle godine, ali zato je i doveden, da u slučaju da se ponovi borba iz prošle sezone pomogne Hamiltonu (kao što je npr. Perez u zadnjoj utrci pomogao Maxu), a ne da vozi ko ova panjina Bottas.



    10
    7

    3
  3. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    U onom sudaru s Bottasom je pokazao da nije baš preveć inteligentan. Htio je slavu preticanja Mercedesa u Williamsu, a dao je dreku pljusku i onda još ide udarati Bottasa…..



    13
    13

    0
    • Marlboro
      AMG Donator Prikaži

      I Max nije neki intelektualac, a ipak je uzel naslov. 😁
      Bitno je da je u “izjednačenim” uvjetima Mercedesova vozačka postava vjerojatno sada još više konkurentnija od Red Bullove.



      7
      4

      3
    • Renault
      zd1400rt Prikaži

      Svi mladi i talentirani vozači su napravili neku glupost tj. platili danak neiskustvu.
      Ne treba ih prema tome suditi.



      3
      3

      0
    • Lewis Hamilton 44
      NRteamLH44 Prikaži

      A ko ne bi išao za takvom slavom da u predzadnjem bolidu na gridu predjes glavni tim F1, pogotovo još kad se boris za mjesto u bas tom timu protiv bas toga vozača.

      If you no longer go for a gap that exist you are not anymore…. Znaš već 😂



      1
      0

      1
  4. dejan_s Donator Prikaži

    “Što gledaš trun u oku brata svojega, a brvna u svom oku ne opažaš?” (Lk 6,41).

    Koliko se Helmut Marko “brine” pomislilo bi se da je George Russell u RB taboru. Biće da se dr. Marko češe gdje ga, bar još uvijek, ne svrbi.



    3
    0

    3
  5. avalon Prikaži

    “Nema rasprave o kvalifikacijama, tamo je senzacionalan , ali ako pogledate njegovu trkačku brzinu, nije bio toliko ispred Latifija.” i šta je ovde krivo rečeno ? williams po konkurentnosti možemo gledat samo u komparaciji sa alfom i haasom jer ostatku grida nisu bili konkurentni . GR možemo gledati kroz timski “dvoboj” sa latifiem . latifi je 2020. ima 0 , GR 3 boda. da lani na onoj smišnoj trci u belgiji nije sticajem okolnosti završija na postolju russell bi na kraju sezone ima 7 bodova ka i latifi o čijem se napretku u odnosu na 2020. ne govori . VB se i dalje omalovažava ali njegov doprinos najbolje zna toto i sigurno ga nije bez razloga “titulira” ka najboljeg pomoćnika . ako i GR bude tako “tituliran” i dobije taj zadatak kojeg je ima VB šta onda ? gledat će mo i komparirat pruža li bolji otpor konkurentima od VB koji je u “pomaganju popustija” tek lani i možda je to bila “osveta” bottasa za tretman koji je u MB ima od svog dolaska u tim .



    6
    6

    0
    • Max Verstappen 1
      vlado Pretplatnik Prikaži

      Jasno je da je GR ulaganje u buducnost mercedesa nakon LH. Naravno, sve price da se on (LH) se povlaci su apsolutno pateticne. Covjek se samo diskonektovao od toskicne klime koja vlada po drustvenim mrezam i radi na sebi. Latifi i Valteri se samo bore da ih neko istorijski spomene kao rubensa. Cuj mene, Latifi nije ni u toj kategoriji. Ali Valteri jeste. GR ce imati titulu u svojoj karijeri.


      0
      -2

      2
      • avalon Prikaži

        vlado … ne mogu shvatit je li ovo replika na moj komentar ili je to tek tvoje razmišljanje koje je slučajno “upalo” ka replika . jer čemu spominjanje LH kojeg nisam ni spomenija ? moguće da je GR ulaganje u budućnost MB no svako ulaganje ne donosi ploda . npr i leclerc je ferrarievo ulaganje u budućnost ali ako bolid nije top konkurentan može ga vozit najveći talent i rezultati će izostat . mislim da je malo pretjerano špekulirat da će GR imat titulu u svojoj karijeri jer to neće ovisit samo o njegovim vožnjama nego i o spremnosti MB da mu “isporuči” bolid za tako nešto . ko može tvrdit da će se dominacija MB nastaviti ? ako npr RB , MB ferrari , McL budu blizu po konkurentnosti onda će GR imat itekako muke da osvoji prvenstvo u borbi sa maxom , CL , LN pa zašto ne i sa CS ili oconom ako alpina uradi nešto dobro . ne treba zanemarit ni “stare lavove” alonsa , seba , koji u dobrom bolidu mogu bit “prepreka” nabrojanim mladcima . možda će se u nekim trkama nešto pitat i pereza , gaslya . a di je faktor sriće ? primjer je bahrein 2020. GR je odradija odlične Q . 59 krugova je vodija da bi na kraju zbog sriće trku završija na 9. mistu ;)
        a za šta se bore bottas i latifi to znaju samo oni i ja ne bi špekulira no ostaje činjenica da u ISTOM bolidu GR lani nije deklasira kolegu latifia baš ka šta HM napominje . ne treba na osnovu ovoga donositi zaključke ali možda je dobro znat ;)



        2
        2

        0
        • Max Verstappen 1
          vlado Pretplatnik Prikaži

          Jeste djelomicno off. Razgovaramo. Kao da je ovo prvi kometar koji sam procitao od tebe pa na njemu baziram svoj odgovor.

          Sto sam stariji shvatam da sama brzina ne uzima titulu. I zbog toga mislim da ce GR je imati u svojim rukama.
          Njega je podrzava vjerovatno najjaci covjek na gridu, sta god mislili o njemu. Vrlo je mudar a tako mlad. Ima ucitelje samo takve. Max bi bio Pastor da nije bilo tate koji ga je usmjerio. I obrnuto.
          Vidjeli smo vaznost vozaca na citavu ekipu prosle godine. Max je gurao citav tim do granica cijele sezone.To je radio i MS. Mislim da postoje oni koji uzimaju titule cisto jer imaju najbrzi bolid, npr. JB.

          Svako od ovih koje si ti naveo mogu uzeti titulu ove godine. Nisam bio dovoljno hrabar da kazem kako ce GR ustvari uzeti vise titula a ne jednu. Momak je na ti sa najvaznijma. Nije on slucajno Valteriju “opalio samar”. Zamilsli koliko moras biti povezan da svoju gresku pred milionima svalis na finca. Nije to slucajno i jako je znacajno.

          Nema srice :D Samo veza radi u zivot.


          0
          0

          0
  6. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Očekivao sam malo sočnije izjave našeg doktora. :)
    Sve je dobro rekao.



    4
    2

    2
  7. OnlyAlonso Prikaži

    Stari mudrac,sve je dobro rekao…



    1
    0

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.