Pirelli i momčadi će imati 12-satni test u Abu Dhabiju

David Vidović

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Pirelli i momčadi će imati 12-satni test u Abu Dhabiju

David Vidović

Pirelli

Već dugo vremena Pirelli se žali da nema dovoljno testiranja guma tijekom predsezone ili sezone, i nakon mnogih zahtjeva, konačno će dobiti jednodnevni test. Očekuje se da se održi 1. prosinca u Abu Dhabiju, a trajat će punih 12 sati. Pirelli na ovom testu planira ispitati novu komponentu guma koja će biti uvedena naredne sezone, ultra meke gume. Na sastanku šefova F1 momčadi u Meksiku, Pirelli je predstavio plan vožnje na testu, a od momčadi zahtjeva da bar jedan stalni vozač, koji je vozio ovu sezonu, vozi i na testu, da bi mogli dobiti što bolju predstavu razlike između ovosezonskih guma i onih koje se spremaju za narednu sezonu.

S obzirom na to da će najam staze i guma koštati, momčadi su bile zainteresirane u financijsko stanje plana, jer će mnogi timovi morati promijeniti svoje već isplanirane letove i putovanja, kako bi ostali jedan dan duže na stazi u Abu Dhabiju. Pirelli je navodno prihvatio sve troškove testiranja, ali će momčadi same morati pokriti sve ostale troškove koji se ne direktno ne dotiču Pirellija. Manor je već najavio da neće sudjelovati u ovom testu, dok se i dalje vode pregovori s Force Indijom i Sauberom koji žele da na testu nastupe s novim, mladim vozačima. Pirelli očekuje da svaka momčad odveze između 400 i 500 kilometara tijekom 12-satnog testa.

Mario Isola, jedan od glavnih menadžera Pirellija, je izjavio da će se test definitivno održati, ali se još uvijek odvijaju završni dogovori s FIA-om i momčadima.

“Test će se održati, ali prvo moramo riješiti neke detalje s FIA-om i momčadima. Čim budemo imali točan broj bolida koji će nastupiti na testu, i potvrdu koji će vozači moći voziti, napravit ćemo preciznije planove i znat ćemo točno što će se odvijati u Abu Dhabiju. Postoji određena diskusija oko uvođenja nove komponente sljedeće sezone, koja prvo mora biti razvijena i testirana na stazi, a također ćemo testirati različite konstrukcije guma.”

Podrži nas

Zadnji donatori:
Vordas
AlkY

Top donatori:
Jester
Crash
wapi

F1puls autori su dosad napisali 9313 vijesti i tekstova. Ako cijenite što radimo svaki dan već 7 godina, podržite nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

David Vidović
Pulsmedia autor
320 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Više o temi: #Pirelli

Komentiraj

1 komentar