Helmut Marko: Bottas je izuzetno brz, ali je luzer kad su u pitanju pretjecanja

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 2 min 6 komentara

Red Bullov savjetnik za motosport Helmut Marko je pohvalio svog vozača Sergija Pereza zbog svega što je pokazao prošle sezone, ali je usput u svom uobičajenom stilu bocnuo Valtterija Bottasa.

Perez najčešće nije bio ni blizu Maxu Verstappenu, ali je u nekoliko navrata zasmetao Mercedesima što se kasnije pokazalo izuzetno korisno u neizvjesnoj borbi za naslov.

Perezova psihička snaga je impresionirala Marka koji kaže da Meksikanac nije pucao pod pritiskom:

“Jasno nam je da trenutno ne postoji vozač koji bi mogao biti brz kao Verstappen u kvalifikacijama. Ali, kad vam treba netko tko neće puknuti pod pritiskom – mi smo to dobili u Perezu.”

Na upit gdje se mora poboljšati, Marko je istaknuo upravo kvalifikacije:

“Ako krenete s 9. ili 11. pozicije – neće vam puno pomoći tempo u utrci, kojeg nesumnjivo ima. Vozio je na istoj razini kao Verstappen na nekoliko utrka, ali se to ne može vidjeti jer se mora penjati kroz poredak.”

“To je velika razlika između njega i Bottasa koji je luzer kad je u pitanju pretjecanje. On je izuzetno brz, ali ne može pretjecati.”

Sergio Perez je svjestan svojih nedostataka iz prošle sezone, te planira učiniti iskorak za 2022.

“Radujem se napretku za iduću sezonu, sad kad sam se u potpunosti prilagodio Red Bullu. Mislim da smo dobra kombinacija. Zaista brzo sam se uklopio u obitelj. Helmut i Christian su mi odmah rekli da ne moram gledati druge opcije jer žele da ostanem s njima.”


Odgovor

6 komentara

  1. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    nije ništa krivo rekao, Bottas nit napada nit brani, a Perez je imao svoje prste u Maxovom naslovu bez obzira što je ostao 200 bodova iza. Bottas je jedino Tursku odvozio svjetski pogotovo jer se u sličnim uvjetima godinu prije izvrtio 15 puta.



    25
    23

    2
  2. Robert Kubica
    S1707 Prikaži

    Ima li iko da voli Helmuta? Ili da mu je simpatičan?
    Lik je najveće smeće trenutno u F1.



    4
    -7

    11
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Ne bi ga zvao smećem. Malo se prethodnih godina zaigrao sa otpuštanjem vozača pa nisu imali koga staviti u bolid prije neku godinu. Nije njegova uloga da bude simpatičan. On je u hijerarhiji RBa odmah ispod Matešića, a iznad Hornera. Za simpatičnost je tu Horner, sa svojom savršenom familijom i engleskim naglaskom. Marko je jednooki gusar. Radi posao i ne mari puno za PR.



      15
      11

      4
      • Robert Kubica
        S1707 Prikaži

        Kad god vidim njegovu izjavu odmah mi se povraća. Lik nema ni jednu ljudsku osobinu. Samo hvali svog “konja” dok sve ostale omalovažava.



        5
        1

        4
        • Red Bull
          Kico Donator Prikaži

          Ne bi ja rekao za Marka bas to,jest da je malo onako ajmo reci sirov,ali mislim da dobro radi svoj posao u Red Bullu,mladih vozača ne nedostaje pogotovo sad s Lawsonom i mali Haugerom(talenti možda kao i Max) Možda se malo ruzno izrazio ovo za Bottasa ali je bilo los ove godine,cak 2020 je ga Max ubio u losijem bolidu a Mercedes je bio dominantan vise nego 2019…



          9
          8

          1
    • Renault
      zd1400rt Prikaži

      Draži mi je Helmut sa svojim iskreno pokvarenjačkim stavom, nego Toto koji glumi profesionalca, a zapravo još više ne preza pred ničim i igra igru daleko od staze.



      12
      11

      1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.