Ogier o VN Abu Dhabija: To je bila krađa

Izdvojeno

Marko Litvić

Prije 2 godina 2 min 39 komentara

Par mjeseci nakon kontroverznog završetka sezone Formule 1 u raspravu se uključio Sebastien Ogier, relijaš sa osam naslova prvaka WRC-a.

Francuz koji je prošle godine uz pobjedu u prvom Rally Croatia uzeo i svoj osmi naslov, stao je na stranu Lewisa Hamiltona koji bi vjerojatno imao osam naslova prvaka da je Michael Masi u zadnjoj utrki donio drukčije odluke.

Hamilton je vodio u utrci sve dok se u samoj završnici Williamsov vozač Nicholas Latifi nije zabio u ogradu za vrijeme svoje borbe s Haasovim Mickom Schumacherom. Taj sudar je izveo na stazu sigurnosni automobil. Verstappen je otišao u boks i vratio se na novim soft gumama. Kako Hamilton nije otišao mijenjati gume, ostao je ranjiv na starijim gumama. Uslijedio je niz neobičnih izjava i odluka direktora utrke, o kojima se i danas raspravlja.

Prva odluka je bila kako se vozači koji zaostaju za cijeli krug neće moći vratiti u krug s vodećima, što je kasnije promijenjeno u odluku kako se samo vozači između Hamiltona i Verstappena mogu vratiti u krug. I zadnja, “presudna” odluka je bila povlačenje sigurnosnog automobila u zadnjem krugu.

“Situacija je sigurno bila teška za prihvatiti. Hamilton je imao dojam da je pokraden, i bio je pokraden. Nemojmo se bojati riječi. Ali, imam puno poštovanja za Verstappena, imao je odličnu sezonu, on nije ukrao naslov. Obojica su zaslužili biti prvaci, ali je istina da je u zadnjem vikendu Hamilton bio ispred sve do kraja.”

“Nažalost po njega, par krugova prije kraja utrke eto tog slavnog sigurnosnog automobila, a onda oni krenu ispočetka.”

“Istina je da bi obojica bili odlični prvaci, ali ovaj zadnji vikend – to je bila krađa.”

Lewis Hamilton se drži podalje od društvenih mreža od toga dana i u medijama su krenule spekulacije hoće li se uopće vratiti za iduću sezonu. Ogier misli da hoće:

“Vratit će se on, sad je u ultra-kompetitivnom okruženju s najboljom momčadi.”

Sebastien Ogier, osmostruki prvak WRC-a

Odgovor

39 komentara

  1. Lewis Hamilton 44
    NRteamLH44 Prikaži

    Po meni je veca kradja ,kad likovi udju na lazni profil , vide rjesenje dnevne zagonetke i onda udju na svoj i rijese za 3,5s ….

    I onda se zapitam , isti takvi sa mnom ovde polemisu o Formuli 1 i odredjuju pluseve i minuse

    Sad je bar javno , pa svi oni koji rijese za manje od 5s , sami sebe obiljeze javno kao varalice.



    40
    36

    4
  2. Kimi Raikkonen
    Mentor_Kimi Prikaži

    Niti jedan niti drugi neće biti najveći u svom sportu ma koliko pobjeda i naslova imali. Zato se i drže skupa



    15
    -1

    16
    • Renault
      Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

      To što nemožeš smislit Hamiltona, nedaje ti za pravo da omalovažavaš jednoga od najboljih rally vozača ikad Sebastiana Ogiera. Kako se ljudi lako navuku, to nisu istine.



      15
      9

      6
      • Kimi Raikkonen
        Mentor_Kimi Prikaži

        Dobro si rekao jednog od najboljih. Tu se slazem



        7
        3

        4
      • No_No_Masi Prikaži

        Znate šta je naj bolje, proglašavati vozača naj boljim a vozi naj brži automobil na gridu već 8 godina a osvojio 6 titula, je malo čudno. Ako je naj bolji zašto onda nema 9 osvojenih naslova već kmeći kako su svi protiv njega. Ako želiš biti naj bolji prvi ulaziš u garažu a zadnji izlaziš a ne ovaj cirkus hoće se javiti hoće voziti neće potpisati ugovor…. Izovoli pokaži da si samljeo sviju od kolega, konkurencije pa reci da si naj bolji a ne ovako 6 naslova s autom 1sec brži od konkurencije i plus izgubiš od kolege kojega neki smatraju vozačem nižeg ranga? Budimo realni jest osvojio šta je osvoio i čestitam mu a i na nevjerojatnoj sreći al i mazepin bi to isto osvoio da ima uvjetima koje je imao, tako da nije samo on naj bolji već sjedi u naj boljem bolidu i timu pa moglo bi se reći do sad naj boljem, mada nisam fan mercedasa ali pokušavam gledati realno.



        6
        4

        2
        • Stoffel Vandoorne 2
          Superformula Prikaži

          Pa najcesce se gleda omjer sa kolegama u timu iako meni nije to bas glavno mjerilo ko je koga “pobijedio”. Ako oces tako gledat onda je Ham izgubio samo jednom od Buttona i jednom od Rosberga kad je imao kvarova pa izgubio prvenstvo dakle nije imao katastrofa sezonu nego najvise pobjeda. Vozio je sa svjetskim prvacima, nije mu samo Bottas bio kolega. Stvarno ste vise naporni s tim pricama o hamsteru jel moze bit veci klisej od toga da se najvise kritizira najboljeg u nekom sportu daj odrastite i uzivajte u tim glupim utrkama nikog ne zanima previse vase misljenje posto vjerojatno se ni ne natjecete u nekoj od motorsport kategorija



          4
          1

          3
        • Desh Prikaži

          Znas šta je “najbolje”? Kada nepismenom liku daš mogućnost javnog izražavanja mišljenja. Onda još dodaš da je glup i da navija ne za nekog već protiv najboljeg tima i najboljeg vozača u istoriji ovog sporta.



          5
          2

          3
        • avalon Prikaži

          Superformula.. “nikog ne zanima previse vase misljenje posto vjerojatno se ni ne natjecete u nekoj od motorsport kategorija.” , a onda napišeš svoje mišljenje koje bi nas trebalo zanimat jer se ti vjerovatno natjecatelj u nekoj motosport kategoriji ? vidiš kako ti “upada u oči” da je LH izgubija od rosberga po tebi samo zato jer je ima kvarova , a zapravo je ima tek 2 Vs 1 odustajanje rosberga te sezone ;) za sve koji za neke “neuspjehe” LH “krive” njegova odustajanja ( mnoga ? ) možda je interesantan podatak da je lewis u 15 sezona , 288 trka ima samo 27 odustajanja ili u postotcima 9,4 % . u MB u njegovih za sada 9 sezona je ima 10 odustajanja tj u prosjeku 1,1 odustajanje po sezoni ;) taj NR koji je pobjedija LH zbog “kvarova” 2016. je u 3 sezone turbo ere u MB ima 5 odustajanja = 1,6 po sezoni ne pada ti na pamet da je MOŽDA NR izgubija prvenstvo 2014. jer prije zadnje trke di su se dobivali DVOSTRUKI bodovi zaostatak NR za LH je bija dostižnih ( i zbog bodovanja ) 17 bodova . NR je u toj zadnjoj trci starta sa P 1 i zbog konstantnih problema tokom trke završija tek na 14. mistu sa KRUGOM ZAOSTATKA za LH … je li za tebe to bilo normalno da u MB neko zaostane za krug ne samo za LH nego i za npr grosjeanom u lotusu , vergnom u TR ? dobro zvuči i čionjenica da je LH vozija i protiv svjetskih prvaka ne samo kolega samo … to je polu istina jer u “jednadžbu” nije “uvršteno” šta su ti svjetski prvaci vozili ;) šta su mogli vozeći McL/hondu uradit alonso , button kontra lewisa ? kimi u lotusu i kasnije ferrariu ili npr seb u ferrariu koji je bija nekonkurentan “debelo” najdominantnijem bolidu u povijesti F 1 ? a da se ne vraćam još dalje u 2010./12. kad je MS vozija MB ali ne ovaj superiorni nego onaj koji u 3 sezone nije moga dalje od 4. mista u konkurenciji konstruktora . 2010. MB je završija 4. sa 182 boda manje od 3. ferraria , 2011. također 4. sa 210 bodova manje od 3. ferraria , a 2012. su završili čak 5. sa 161 bodom naje od 4. lotusa ! i onda je LH pobjeđiva 7 X prvaka MS … kakav kolosalni dokaz zar ne ? možda bi trebalo pokrenut nekakav portal samo za vas valjda profesionalce koji se natječete u nekoj od moto sport kategorija jer takva stručna mišljenja ( za razliku od naših laičkih koja nikoga ne zanimaju ) bi zanimala mnoge ….



          1
          1

          0
  3. Lewis Hamilton 44
    LH1985 Prikaži

    Ma kakva krađa pričaš gluposti pa sve je po pravilima. Lol



    5
    -3

    8
  4. Lewis Hamilton
    Mercedes team Prikaži

    Ma dajte vise sa tim kme kme.Ja kao navijac Hamze pitam zasto neki gledaju samo zadnji krug,zasto ne gledati cijelu sezonu,zasto ne gledati cijeli taj vikend,zasto ne gledati zavoj di je Hamza sijekao stazu bez kazne,ili zasto ga nisu zvali u box kad je imao brzi bolid.Najbolje druge okrivit za svoj neuspijeh kao i 2016.Svaka cast Hamzi na voznjama i naslovima zato navijamo za njega ali ovo ponasanje u zadnje vrijeme ne dolikuje prvaku sa 7 naslova.Mozda je sve ovo neka “prica”samo kako bi Sir bio uvijek u centru paznje i zbivanja a ne Max jer znamo da voli bit centar svega.
    AKO je ovo bila KRAĐA onda moramo izmislit novi naziv za ono od 2014 do sada.



    12
    -1

    13
  5. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    A neki drugi vikendi u 2022 nisu bili krađa? Zašto pričati samo o jednoj stvari i jednom događaju? Zašto ne spomenuti sve sporne situacije sa gp vikenda u AD? Btw nije Ham bio najbrži cijeli vikend nego njegov paket. I to je bilo na zadnjih par utrka tamo od Brazila kada se igrao sa ostalima poput čunjeva na stazi. Meni bi bilo nepoštono da je Lewis dobio prvenstvo jer je zadnje 4 utrke imao daleko bolji bolid. Da su odnosi snaga bili kao tokom citave sezone ne bi uopće bio u igri do zadnjeg kruga kao što ne bi bio u igri da Max nije imao toliko peha u Baku, Mađarskoj i Britaniji. Max je zaslužio titulu i to je to. Ni prvi ni zadnji puta nije netko izgubio utrku zbog SC i zato što bi netko uzeo nove gume. Kako bi se reklo , karma je kurva. Mercedes i Lewis su jako puno puta bili u mutnom i dobili opmene ili ne bi bili ni razmatrani za istu. Zadnji tko se treba bunit na sudce su oni . Vettelu za kraćenje staze uzmu pobjedu a Lewisu u AD ni a ….. vettel popije kaznu na treningu a usporio je, lewis za ne znam koje ometanje drugih na treningu ništa. Bottas siječe tu istu šikanu u AD kada se aalonao povlačio i kažu ima Mercdes đokera. Druga dvojica presjeku taj zavoj i dobiju oboje kazne. Da imaju obraza poklopili bi se i šutili. Znam da boli ovakav način kada su već vjerovatno mislili da su pobijedili ali sada bar znaju jednim djelom kako je drugima godinama unazad.



    18
    10

    8
  6. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Ogier dosta slican Hamiltonu statisticii moze bit najveci, al ipak kaska za Loebom kao i ovi za Scumoem, samo sta je Loeb to dokaza prošli tjedan da se Loebu još vozilo nebi znali ko si ti
    A i da je Scumi osta nakon 2006 mozemo nagađat šta bi bilo



    8
    -2

    10
    • Renault
      Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

      Schumacher je Formulu 1 ponovo vozio od 2010-2012, nije pokazao Bog zna što, dok je Loeb pobijedio u prvoj trci nakon 10 godina pauze. Nemožeš ovo uspoređivati.



      4
      -2

      6
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Naravno da ne možes jer u rallyu najboka ekipa nema brži auto od najslabijeg 3,4 sekunde u minutu i pol voznje. U f1 je schumaher mogao pobijediti samo da je po povratku sjeo u RB. Nije uspjevao prismrditi tituli u tom razdoblju ni svemogući Lewis, koji je osvojio manje bodova od Buttona u 3 godine.



        2
        2

        0
    • Bmw
      Marko Rakić Donator Prikaži

      Mislim da je paralela više bila na tome što bi još bilo da su Schumi i Loeb nastavili tamo gdje su prekinuli.



      11
      10

      1
    • David Croft
      Ferrari Prikaži

      Ogier ne kaska za Loebom, već je vjerojatno ispred njega s obzirom da je osvojio titule za 3 različite ekipe (VW, FORD, Toyota) i to najmanje dva za svaku i to kroz promjene pravilnika.



      1
      1

      0
      • Michael Schumacher
        VRSV546 Prikaži

        pajdo je doša nakon stanke od 10 godina i s 47 godina pobjedio 10 godina mlađeg Ogiera u Monte Carlu, možes tako i rec da je Vettel bolji od Scumia jer ima pobjedu s V10 V8ni V6 motorom


        0
        0

        0
        • David Croft
          Ferrari Prikaži

          Gluposti govoriš. Da Loeb je vozio odlično, ali je bio 30 sekundi iza Ogiera kojemu se probila guma te je Loeb zato i osvojio na kraju.

          Obojica su sam vrh rallya i viđat ćemo ih još dugo. Majstori svoje vrste.

          Ne razumijem čemu takvo razmišljanje kada jedan za drugoga kažu koliko se cijene i koliko im je zabavno natjecati se jedan protiv drugoga na limitu. Glavno da ti pametan dođeš i bubneš glupost…

          Loeb je vozio zadnje 3-4 godina barem 3-4 rallya godisnje, ali vidi se koliko pratiš sport…jer da pratiš to bi znao. Nije on sada došao tu iz vedra neba. Vozio je on i prije nego si ti vidio vijest u Indexu.



          3
          3

          0
        • Renault
          Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

          Ogieru pukla guma u predzadnjem brzincu, tu izgubio preko pola minute i još dobio 10 sekundi kazne na powestageu. Tad je Loeb preuzeo prvo mjesto.

          Da se još nadovežem na @Ferrari-ja, Loeb je 5 dana prije rally MC vozio Paris-Dakar :D



          1
          1

          0
  7. Michael Schumacher
    27Ferrari28 Donator Prikaži

    A to što nam je ljubavna afera FIA i Mercedesa ukralo 7 godina f1 utrkivanjam nikom ništa.



    24
    21

    3
  8. Renault
    zd1400rt Prikaži

    No Ogier, no, no!


    0
    -3

    3
  9. Kimi Raikkonen
    drstrain Prikaži

    jos uvijek cijede tu zadnju utrku ne obracajuci pozornost na ostatak sezone i stavljaju je kao referentnu tocku za sve sto se desava u f1…

    izgleda da se svi koji f1 gledaju na nacin da odvrte isjecke sa utrke na youtubeu ili odgledaju maksimalno izreklamiranu zadnju utrku samoproglasavaju strucnjacima..



    1
    -1

    2
  10. Bmw
    EnoEno Prikaži

    Sta bi bilo kada bi bilo!!
    Da ga nije izbacio na Silwerston nebi zadnja utrka ni bila toliko kontravezna.
    ili da Hamilton nije pogriješio u Baku.
    Ispalo je lako je ispalo.
    Max je odvezao sezonu za pamcenje!



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.