Nova Puls aplikacija

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 4 min 35 komentara

x2
x1
x1
x1
x1

Točno dvije godine nakon što smo u pogon pustili našu Android aplikaciju i nakon nekoliko mjeseci i stotina sati razvoja, došlo je vrijeme za veliko osvježenje i novi proizvod. Poučeni iskustvom i vašim reakcijama, problemi su ispravljeni, mogućnosti proširene, pa se oprezno optimistični nadamo da će Puls premium aplikacija pronaći mjesto na vašem smartfonu i biti redovna stanica za poboljšanje iskustva praćenja svijeta Formule 1.

Što je novo?

Osim vijesti, u aplikaciji sad imate i tekućice. Uvođenje tog kratkog formata pokazalo se kao pun pogodak, te je u planu da se i dalje zadrže kao standardan segment našeg portala. Za najveće fanatike – aplikacija nudi mogućnost notifikacija za svaku objavljenu tekućicu, tako da ćete u realnom vremenu u svoju traku s obavijestima dobiti informaciju, bez da morate uopće otvarati portal.

Tu su sad i komentari, i to u proširenoj funkcionalnosti. Možete pogledati tko je kome dao plus ili minus, i tko je možda kome dao nagradu za komentar. Nagrade, kao i dosad, mogu dodjeljivati svi koji su u nekom trenutku bili donatori portala. Za one koji to još nisu možda zato što nemaju PayPal – kroz aplikaciju se može iskoristiti račun vašeg mobilnog uređaja i na taj način nam pomoći da portal ostane održiv.

Za vijesti i kolumne koje vam se dopadnu ili koje planirate čuvati za budućnost (i tako možda dokazati još jednom FIA-inu nekonzistentnost) – tu je opcija spremanja članka ili dijeljenja s nekim kroz What’s App ili bilo koji drugi komunikacijski kanal. Također, ako vam se svidi fotografija koja je korištena u članku – kroz aplikaciju ju možete downloadati na mobilni uređaj i koristiti kao wallpaper ili jednostavno sačuvati u galeriji. Za lakše korištenje i gospodu u godinama – napravljena je opcija biranja veličine fonta za vijesti i tekućice.

U glavnom izborniku s lijeve strane sad su dostupni vozački i konstruktorski poredak, i to za sve sezone otkad je formirano F1 prvenstvo. Tako kroz dva klika po ekranu dođete do informacije koliko je Schumacher zaostao za Hakkinenom 1998., ili gdje je Ferrari završio u poretku 1962. godine. Osim toga, dostupni su i rezultati svih utrka od 1950. godine do danas uz startno mjesto i mjesto u finišu za svakog vozača. Za one kojima se ne da pamtiti kad koja utrka počinje – tu su raspored i satnica svih sesija za nadolazeću sezonu.

Možda je mali link u glavnom izborniku, ali veliki dio aplikacije čini i PulsManager. U njemu ne morate sudjelovati, ali ako se ipak odlučite na to kako bi se malo začinilo praćenje nove sezone – vaš profil u igri bit će povezan s ovim općim profilom na portalu. U samom manageru tu je novost da u slučaju DNF vozača kojeg imate u ekipi dobivate 20 negativnih bodova, čime se uvodi nova varijabla u konačnom poretku menadžera.

Možda najupečatljivija mogućnost svakako je prilagođen sustav obavijesti, odnosno notifikacija. Aplikaciji možete narediti da vas “cimne” kad netko replicira na vaš komentar, kad se pokaže da je neka vijest zanimljiva većini korisnika, kad se objavi nova tekućica, kad se objavi vijest o temu na koju ste se pretplatili, pa čak i kad vam netko lajka ili dislajka komentar. Sve od navedenog može se jednostavno uključiti i isključiti u bilo kojem trenutku.

U aplikaciji nema reklama.

Download s Google Play
Download direktno .apk


Odgovor

35 komentara

  1. Narain Karthikeyan
    Narain Karthikeyan Prikaži

    Svaka vam cast a sad je idemo isprobat



    7
    7

    0
  2. Lewis Hamilton
    Mercedes team Prikaži

    💪👍👍👍👏👏👏👏🏆🏆🏆


    0
    -1

    1
  3. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Sad se treba odviknut od koristenja browsera za ulazak na portal.
    App izgleda mnogo obecavajuce.
    Moje neka preferenca da se na nekoj vijesti vidi da li i koliko ima komentara na clanku prije samog ulaska i citanja samog clanka, kolumne…A mozda samo trebam povecat slova 😊


    0
    0

    0
  4. Carlos Sainz
    VVTi Prikaži

    nova aplikacija me navela da se napokon prijavim, iako portal pratim već duži niz godina



    5
    5

    0
  5. David Croft
    Ferrari Prikaži

    Može jedna zamjerka? Daj ako možeš da omogućiš korištenje refresh ratea više od 60. Šteta gubiti na glatkoći, pa ako može barem neki toggle ili automatsko prepoznavanje refresh rate ekrana koji su 120hz.



    4
    4

    0
    • Dietrich Mateschitz
      Ante Vetma glavni urednik Prikaži

      Znam za poneki lag na nekim uređajima, ali to je više do određenih limita u načinu kako SDK renderira ekran. S nadogradnjama bi se s vremenom moralo riješiti.



      1
      1

      0
  6. Mika Hakkinen
    Djuvedj Pretplatnik Prikaži

    Jel onda stara app izvan pogona?


    0
    0

    0
  7. Honda
    Nikolar95 Prikaži

    Oce li ikad biti aplikacije za ios



    3
    2

    1
    • Dietrich Mateschitz
      Ante Vetma glavni urednik Prikaži

      Vjerojatno ne. Apple se jako potrudio da je njihove aplikacije jako teško propisno testirati na virtualnim mašinama, a ne pada mi na pamet više ikad kupiti nešto od njih. 🤷



      11
      9

      2
    • Ferrari
      sisavac Donator Prikaži

      Nema nista za nas sirotinju s apple uredjajima 😄



      2
      2

      0
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Koliko ja procjenjujem situaciju, može netko drugi napraviti mobilnu app za iOS. Ante ne bi trebao imati ništa protiv. Samo, puno je to pipavog posla…..


        0
        0

        0
        • Dietrich Mateschitz
          Ante Vetma glavni urednik Prikaži

          Što je najgore od svega, napravio sam i za iOS jer je codebase multiplatform, samo što trebam par iPhone uređaja da se odrade završne prilagodbe i testiranja. Za Android to lako odradim jer imam uređaje, a i imam virtualne mašine, a za iOS bih trebao uzeti i Mac. 😄

          I naravno da nemam ništa protiv ako netko želi napraviti sam, dapače. Samo imam dojam da ipak neće nitko…



          2
          2

          0
        • Niki Lauda
          wapi Pretplatnik Prikaži

          Mislim da bi se lakše našao netko s Macom Xcodeom i voljom za testiranje nego za raditi od početka….

          Pa eto, da vidimo ima li takvog među nama….. Ja mogu testirati na iPadu 7 i iPhoneu SE2, ali nemam Mac za buildanje i publish.


          0
          0

          0
  8. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Jel ima opcija da mi ne pokazuje vijesti gdje poznati englezi govore da je Hamilton pokraden?

    Polušalu na stranu. Svaka čast na novoj aplikaciji. Idem isprobati.



    4
    4

    0
  9. Ayrton Senna
    Beethoven87 Donator Prikaži

    Svaka cast! Odlično, pogođeno sa svim detaljima i opcijama. 👌👏🍻



    1
    0

    1
  10. Ferrari
    DavidNovinc18 Prikaži

    Prezadovoljan😃


    0
    0

    0
  11. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Sta je sa forumom? Hoće li i on doci na ovaj app? Ili sam ja duduk treha pa ga ne vidim na istoj? btw instalirao sam app i odličan je 👏, no trebati će vremena malo da se navikne, jer onako sa portala je nekako lakse. Barem meni.


    0
    0

    0
    • Dietrich Mateschitz
      Ante Vetma glavni urednik Prikaži

      Ma kakvi, forum može samo otići u povijest, s obzirom da je relikvij i guta resurse 😅 Za app svakom po volji, neće zamijeniti portal nego samo nadograditi, tako da se može kombinirati kako kome paše.



      1
      1

      0
  12. Ferrari
    sisavac Donator Prikaži

    Svaka cast na trudu i novoj aplikaciji 👏
    Ne mogu nazalost isprobati, ali vidim da su ljudi zadovoljni. A to je najvaznije.
    Samo jako dalje. 👍


    0
    0

    0
  13. Ferrari
    TJ7 Prikaži

    Pozdrav ekipa. Dugo vas citam ali nikako nisam komentirao. Nova aplikacija je dobra i planiram se aktivirati. Ne uspjevam vidjeti na koje sam teme subskrajban. Ante, postoji li opcija da se na jednom mjestu vide sve teme/tagovi pa da se vidi za koje teme primam obavijesti?


    0
    0

    0
    • Dietrich Mateschitz
      Ante Vetma glavni urednik Prikaži

      Što se tiče tema, u startu je pretplata na svaku ekipu. Nema grupno zasad za vidjeti, iako bi bilo dobro to u nekom idućem updateu napraviti, ali se lako odjavis. Recimo, udi u zadnji tekst o Gaslyju i na dnu ćeš vidjeti da je u plavoj boji oznaka “AlphaTauri”. Klikni na nju i odjavljen si.


      0
      0

      0
  14. Ferrari
    pro5i vilin konjic Donator Prikaži

    Oi ekipo, izvršio sam donaciju kako bih mogao nagraditi članak, ali kukuruz! Zato sam tu da vam poželim uzbudljivu sezonu ’22, uspjeha sa aplikacijom bez reklama i samo naprijed!


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.