Horner o mladim zvijezdama Formule 1: Tu su Max, Charles, George, Lando, ali i Carlos

Izdvojeno

Marko Litvić

Prije 2 godina 2 min 2 komentara

Na kraju 2021. vidjeli smo novo ime na popisu prvaka Formule 1 – Red Bullovog Maxa Verstappena.

Nizozemac je tako postao četvrti najmlađi svjetski prvak Formule 1, iza Sebastiana Vettela (2010., 23 godine i 134 dana), Lewisa Hamiltona (2008., 23 godine i 300 dana) i Fernanda Alonsa (2005., 24 godine i 58 dana). Verstappen je imao 24 godine i 73 dana kad je osvojio svoj naslov prvaka.

To samo znači da će Verstappen vjerojatno još dugo biti na gridu, iako će mu ovo biti već osma sezona u Formuli 1. Podsjećamo kako je F1 karijeru započeo 2015. sa samo 17 godina.

Šef Red Bulla, Christian Horner, u jednom intervjuu je priupitan što misli tko su najveće zvijezde budućnosti Formule 1:

“Mislim da je Formula 1 trenutno u odličnom stanju jer ima mnogo uzbudljivih mladih vozača.”

“Max, naravno, ima samo 24 godine, ali ima cijelu generaciju oko sebe, poput Charlesa Leclerca, Georgea Russella u Mercedesu ove godine, imate Landa Norrisa koji izgleda uzbudljivo, tu je također i Carlos Sainz.”

“Tu je puno mladih vozača, koji su sličnih godišta i koji će biti ovdje sljedećih desetak godina. Mislim da je to odlično za sport, odlično za natjecanje i bit će uzbudljivo za vidjeti kako će to ispasti.”

Kada je upitan što čini Maxa Verstappena tako dobrim vozačem, Horner nije štedio na pohvalama:

“Mislim da je to njegova glad, njegova odlučnost, njegova prirodna sposobnost. Ali činjenica da nikad ne odustaje, on je borac, nikad neće propustiti niti jednu priliku i to je ono što ga obilježava kao uzbudljivog i odličnog vozača.”

“Znaš kad imaš Maxa iza sebe, da će te pokušati prestići. Mislim da je to razlog zašto ima tako puno obožavatelja u F1, čiji broj vidimo kako se stalno povećava.”

Kao i svi ostali, Horner je prokomentirao nova pravila i nove bolide u 2022. On osobno predviđa malo miješanje karata:

“Mogla bi biti reorganizacija u poretku, mislim da ćete vidjeti momčadi poput Ferrarija i McLarena, možda čak jedno ili dva iznenađenja. To je potpuno resetiranje propisa, a Mercedes je itekako bio uključen u prošlogodišnju bitku za naslov, kao i mi, što malo odvlači pozornost od sljedeće godine.”

“Ali, očekujemo žestoku konkurenciju ove godine i mislim da je pred nama uzbudljivo prvenstvo. “

Christian Horner

Odgovor

2 komentara

  1. Kimi Raikkonen
    Mentor_Kimi Prikaži

    Meni najdraži šef momčadi. Bori se za svoju momčad kako god može, stalno vrši pritisak na suce i fia-u sto nama izgleda smiješno ali to je jedini način da se skine Mercedes i on to jako dobro zna. Također, jako umjeren u izjavama i zna dobro podbosti kad treba



    17
    15

    2
    • F1puls Portal
      gosuasus Prikaži

      ja osobno nemam najdrazeg sefa momcadi. meni je ta uloga po defaultu nebitna kao ljubitelju tehnologije i utrkivanja

      kljucnim ljudima u formuli 1 smatram inzenjere, mehanicare i vozace, koji su pogon svakog tima i iza cijih ruku stoji konkretan produkt

      na predstavnike, savjetnike, sefove, zastupnike, menadzere, qrce, palce ne obracam toliko poznju (iako se njih najvise cuje i vidi pred kamerama)


      0
      0

      0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.