Dnevna zagonetka
Dnevna zagonetka

Singapur u kalendaru do 2028.

Marko Litvić

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Singapur u kalendaru do 2028.

Marko Litvić

Nakon izbivanja iz F1 kalendara u sezonama 2020. i 2021. zbog COVID-19 pandemije, VN Singapura se vraća 2. listopada ove sezone. Bit će jedna od tri utrke u nizu, između VN Rusije i VN Japana.

Uz to, Singapur je potpisao ugovor s Formulom 1 po kojemu će oni biti domaćini utrka barem do 2028.

Taj dogovor je postignut u obliku 2 + 5 kao nadoknada za prošle dvije sezone. Naime, prošli ugovor za VN Singapura trebao je trajati od 2017. do 2021., no zadnje dvije utrke u tom ugovoru nisu se održale.

Podsjetimo, u studenom 2021. je produljen ugovor za Veliku nagradu Kine, koja će se održavati do 2025. Međutim, zanimljivo je kako se nije našla na popisu za 2022., te tako treću godinu zaredom nećemo imati utrku u Shanghaiju.

Direktor Formule 1, Stefano Domenicali, izrazio je veselje što se Singapur vraća u kalendar:

“Oduševljen sam što će se Formula 1 nastaviti utrkivati u Singapuru. Ulična staza Marina Bay 2008. bila je domaćin prve noćne utrke u povijesti Formule 1 i Singapur je od tada nastavio oduševljavati navijače, momčadi i vozače.”

Također je spomenuo neke planove za budućnost:

“Singapur ima posebno mjesto u F1 kalendaru i ovo produljenje ugovora je dio naše dugoročne predanosti nastavku širenja sporta u Aziji. “

“Planovi koji postoje za smanjenje ugljičnog utiska za ovaj događaj su impresivni i u skladu su s našim planovima da do 2030. kao sport više ne ispuštamo ugljik, te se veselim nastavku našeg uspješnog partnerstva s Velikom nagradom Singapura i Turističkom zajednicom Singapura dok se Formula 1 vraća u ovaj nevjerojatan grad. “

Stefano Domenicali, direktor Formule 1

Podsjetnik: Na početnoj stranici našeg portala uvijek možete vidjeti cijeli kalendar i vremena sesija.

Zadnji donatori:
jenson
zekohonda

Patreoni:
lukarak
Become a Patron!

Bok , F1puls autori su dosad napisali 10078 vijesti i tekstova. Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Marko Litvić
Pulsmedia autor
97 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Više o temi: #VN Singapura 2022.

Komentiraj

4 komentara

 1. David Croft Frantic Donator Prikaži

  Na žalost ☹️  4

  3
 2. Williams Montoya Prikaži

  Nelson Piquet jr like this


  0

  0
 3. Niki Lauda wapi Donator Prikaži

  Kužim da su im kurve prva liga i iz toga proizašlo oduševljenje Domenicalija, ali staza je sranje kao i Saudijska Arabija.


  0

  1