Grosjean: Ja sam bio više “za Lewisa”, ali Masi je dobro odlučio

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 2 min 14 komentara

Romain Grosjean vjeruje da je odluka Michaela Masija da nastavi utrku u Abu Dhabiju jedan krug prije kraja bila – ispravna. Bivšeg F1 i trenutnog IndyCar vozača su novinari pitali za mišljenje, pa je rekao:

“Svidjelo mi se. Bilo je uzbudljivo. Mislim, srce mi je lupalo kao ludo.”

“Možete to gledati na različite načine. Bilo bi čudno da nije pustio te bolide između Lewisa i Maxa da se vrate u isti krug.”

“S druge strane, za Lewisa to definitivno nije bila dobra odluka. Ali, kao TV gledatelj, kao navijač, za sport – Michael Masi je donio pravu odluku.”

“Ne vjerujem da bi bilo lijepo završiti prvenstvo iza sigurnosnog automobila. Ne bi bilo lijepo da je između prvoplasiranog i drugoplasiranog nekoliko bolida koji zaostaju za cijeli krug. Ja sam bio više na Lewisovoj strani nego na Maxovoj, tako da sam reagirao: ‘Joj, Lewis je izgubio!’ Mercedes je odradio sjajan posao u zadnjem dijelu sezone, ali mislim da je bilo jako cool što su se njih dvojica mogli boriti.”

Grosjean kaže da je Hamilton zaslužio naslov gledajući posljednju utrku, ali isto tako misli da je Verstappen kroz cijelu sezonu pokazao da je zaslužio naslov.

“Mislim da je krivo misliti da se prvenstvo odlučuje u jednom krugu. Tu su 22 utrke.”

“Ako pogledamo cijelu sezonu – Max je imao peh u Bakuu, Bottas ga je izbacio u Mađarskoj, a tu je i utrka u Silverstoneu. Prema tome, ako pogledamo koliko je bodova tu izgubio ne nužno svojom krivicom – on je taj koji više zaslužuje naslov. U Abu Dhabiju je Lewis više zaslužio naslov, nije imao sreće u tom jednom krugu. No, kao ljubitelj utrkivanja, ja sam obožavao gledati taj posljednji krug.”


Odgovor

14 komentara

  1. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    A ako ćemo mu gledati cijelu karijeru nije zaslužio niti 3 naslova.



    27
    -2

    29
  2. Honda
    Nikolar95 Prikaži

    Pravedno prica covek najgluplja stvar bi bila da se ovakva sezona zavrsi iza SC. Hamilton je mogao da menja gume i uradi isto sto i Max ali isli su na rizik mislili su da nece biti trkanja vise i pogresili.



    13
    8

    5
    • Ayrton Senna
      LR7 Prikaži

      Teza stoji da kretenčina Masi vikend prije nije nakon VSCa i mečkinog boxa opalio crvenu zastavu.Daleko od toga da si Mercedes nije sam djelomično kriv



      5
      4

      1
  3. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Grosjean kaže da je navijao za Hamiltona jer se još nada onom obećanju da će malo provozati njihov bolid.



    10
    5

    5

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.