Schumacher: Nadam se da ću iduće godine imati više borbi na stazi

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 3 min 6 komentara

Mick Schumacher je za njemački Auto Motor und Sport dao opsežan intervju u kojem se osvrnuo na svoju debitantsku sezonu i komentirao kako bi htio da krene 2022. godina.

Mick kaže da je zadovoljan svojom prvom godinom:

“Na mojoj osobnoj ljestvici mogu reći da sam dosta zadovoljan jer smo bili jako dobri s obzirom na paket kojeg imamo. To nas motivira za budućnost.”

“Znali smo da neće biti razvoja bolida kroz sezonu. Praktički smo vozili prošlogodišnji bolid koji je bio prilagođen novim pravilima. Taj bolid nije bio dobro usklađen, ali je bilo utrka gdje je bilo dobrih trenutaka, poput Turske.”

Kaže da je Covid donekle ublažio “šok” unutar F1 paddocka, te da je utoliko olakšao njegov dolazak:

“Zapravo sam mislio da će biti više užurbanosti kaosa u paddocku. Covid je to donekle umanjio. Osjećao sam se ugodnije nego što sam očekivao. Zapravo sam bio lijepo dočekan i prihvaćen.”

Schumacher je poznat po tome da mu je u nižim kategorijama trebalo nešto vremena, ponekad i cijela sezona, da se snađe u novom bolidu. To nije bio slučaj u F1 gdje je odmah bio uvjerljiv protiv timskog kolege.

“Teško je reći zašto, možda je stvar u pristupu. U nižim kategorijama je uvijek glavni cilj prijeći u višu klasu. U Formuli 2 uvijek imate misao – nadam se da ću prijeći u Formulu 1. Jednom kad ste došli tu – možete se opustiti. Možete se usredotočiti na posao koji se mora obaviti. Zato sam se tu odmah od početka dobro osjećao.”

“Formulu 2 sam najmanje volio, od svih kategorija u kojima sam vozio. F2 ima ogroman ‘turbo-lag’, to nije ugodno u vožnji. Morate ekstremno prilagoditi način vožnje. No, vožnja je uvijek zabavna kad pobjeđujete. U Formuli 1 su zabavne male stvari jer su bolidi tako kompleksni.”

Što se tiče iduće sezone i novih bolida – Mick ga još nije isprobao jer Haas nema simulator.

“Trenutno nemamo vlastiti simulator, ali to bi se trebalo promijeniti za iduću sezonu. Mislim da neću voziti novi bolid do testiranja u Barceloni.”

“Nadam se da ćemo svi biti bliži jedni drugima i da se možemo utrkivati. Možda će tako biti na početku, a na kraju će iste ekipe opet pobjeći. Pitanje je samo – koliko daleko…”


Odgovor

6 komentara

  1. Ferrari
    Fangio Donator Prikaži

    Sviđa mi se ovaj mladac. Decko cvrsto stoji na zemlji objema nogama.



    10
    10

    0
  2. Kimi Raikkonen
    Mentor_Kimi Prikaži

    Dogodine ćeš pokazati svima kakav si vozač. S obzirom da si ove sezone razbija bolid svako malo bas me zanima u kakvom svjetlu će to biti.



    3
    -2

    5
  3. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Trenutno nemamo vlastiti simulator,

    Pa ako je vec rezervni vozač Ferraria zasto nevozi u njegovom simulatoru da bar ima kakvi uvid u nove bolide, ako moze Hulkenberg zasto nemoze on?



    5
    5

    0
    • Pierre Gasly
      jenson Donator Prikaži

      I vozi ga. Mazepin se žalio da je zaostatak za Schumacherovom toliki jer Haas nema simulator, a Mick vozi Ferrarijev.



      4
      4

      0
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        To je bilo samo za učenje staza. Nije sigurno imao Haasov bolid u Ferrarijevom simulatoru, pa da bi mogao odrediti setup, ili tako nešto.

        A staze možeš naučiti na mnogo načina, od F1 igrice, pa do mnogih kompleksnijih simulacija.



        1
        1

        0
  4. Kimi Raikkonen 7
    Pitstop Prikaži

    Vidio sam zanimljivu ilustraciju ovih dana; 1994. je tata Schumacher osvojio prvi naslov, a tata Verstapen vozio svoju prvu sezonu, dok je 2021. sin Verstapen osvojio prvi naslov, a sin Schumacher vozio svoju prvu sezonu



    7
    7

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.