Dnevna zagonetka
Dnevna zagonetka

Hulkenberg: Bolidi za sezonu 2022. su i dalje prokleto brzi

Katarina Predovan

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Hulkenberg: Bolidi za sezonu 2022. su i dalje prokleto brzi

Katarina Predovan

Sezona koja slijedi donosi nova tehnička pravila koja bi mogla uzdrmati dosadašnji redoslijed u prvenstvu konstruktora. Nova pravila imaju za cilj učiniti utrkivanje konkurentnijim, ali se očekivalo da će bolidi biti sporiji u odnosu na one iz sezone 2021. Većina vozača nove bolide je isprobala u simulatoru, među njima i Nico Hulkenberg koji je imao ulogu rezervnog vozača u momčadi Aston Martina.

Hulkenberg smatra da novi bolidi neće biti puno sporiji, ali nije siguran da će problem prljavog zraka biti riješen.

“Imali su za cilj učiniti bolide malo sporijima, izazovnijim za vožnju, da se više usredotoče na vozače koji mogu napraviti razliku umjesto da dominiraju performanse bolida i aerodinamika.”

“Iz mog početnog iskustva, međutim, novi bolidi su prilično prokleto brzi i ne nužno sporiji od prethodne generacije. Ni iskustvo vožnje se nije toliko promijenilo, barem u simulatoru.”

“Bit će vrlo zanimljivo vidjeti mogu li ti bolidi stvarno bolje pratiti bolid ispred. U simulatoru, brzine u zavojima su iznimno velike, pa je rizik od prljavog zraka i dalje prisutan i teško mi je zamisliti da će ugodno praćenje drugog bolida pri ovim brzinama biti lako.”

“U svakom slučaju, nadam se da ćemo biti pozitivno iznenađeni. Kada počnu predsezonska testiranja, vozači i momčadi će saznati kako se bolidi stvarno ponašaju na stazi.”

Nico Hulkenberg

Nijemac kaže kako je mišljenja da će svi u početku učiti kako se prilagoditi na nova pravila i bolide te da će za to biti potrebno neko vrijeme. Dodao je kako je rano za predviđanja, no ipak smatra da će momčadi koje su prije novih pravila bile na vrhu – opet biti tamo.

Zadnji donatori:
zekohonda
zekohonda
Vordas
Sluno13
limitmaker1

Pretplatnici:
lukarak
vlado
Renault_F1_team
Ciki-F1
Djuvedj
Become a Patron!

Bok , F1puls autori su dosad napisali 10135 vijesti i tekstova. Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Katarina Predovan
Pulsmedia autor
250 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

1 komentar

  1. Max Verstappen 1 Multi 21 Prikaži

    Svi ovi komentari raznih likova o novim bolidima mi sve manje ulijevaju nadu da će utrkivanje biti išta bolje.    1

    1