Hulkenberg: Bolidi za sezonu 2022. su i dalje prokleto brzi

Izdvojeno

Katarina Predovan

Prije 2 godina 2 min 1 komentara

Sezona koja slijedi donosi nova tehnička pravila koja bi mogla uzdrmati dosadašnji redoslijed u prvenstvu konstruktora. Nova pravila imaju za cilj učiniti utrkivanje konkurentnijim, ali se očekivalo da će bolidi biti sporiji u odnosu na one iz sezone 2021. Većina vozača nove bolide je isprobala u simulatoru, među njima i Nico Hulkenberg koji je imao ulogu rezervnog vozača u momčadi Aston Martina.

Hulkenberg smatra da novi bolidi neće biti puno sporiji, ali nije siguran da će problem prljavog zraka biti riješen.

“Imali su za cilj učiniti bolide malo sporijima, izazovnijim za vožnju, da se više usredotoče na vozače koji mogu napraviti razliku umjesto da dominiraju performanse bolida i aerodinamika.”

“Iz mog početnog iskustva, međutim, novi bolidi su prilično prokleto brzi i ne nužno sporiji od prethodne generacije. Ni iskustvo vožnje se nije toliko promijenilo, barem u simulatoru.”

“Bit će vrlo zanimljivo vidjeti mogu li ti bolidi stvarno bolje pratiti bolid ispred. U simulatoru, brzine u zavojima su iznimno velike, pa je rizik od prljavog zraka i dalje prisutan i teško mi je zamisliti da će ugodno praćenje drugog bolida pri ovim brzinama biti lako.”

“U svakom slučaju, nadam se da ćemo biti pozitivno iznenađeni. Kada počnu predsezonska testiranja, vozači i momčadi će saznati kako se bolidi stvarno ponašaju na stazi.”

Nico Hulkenberg

Nijemac kaže kako je mišljenja da će svi u početku učiti kako se prilagoditi na nova pravila i bolide te da će za to biti potrebno neko vrijeme. Dodao je kako je rano za predviđanja, no ipak smatra da će momčadi koje su prije novih pravila bile na vrhu – opet biti tamo.


Odgovor

1 komentar

  1. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Svi ovi komentari raznih likova o novim bolidima mi sve manje ulijevaju nadu da će utrkivanje biti išta bolje.



    1
    0

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.