Perez: Pretjeralo se malo s društvenim mrežama

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 2 min 1 komentara

Sergio Perez vjeruje da je u svijetu društvenih mreža postalo malo preintenzivno, kako za sportaše tako i za opću populaciju.

Red Bullov vozač vidi pozitivne strane u mogućnosti da se direktno poveže s navijačima, ali misli da je važno znati granice:

“Mislim da se pretjeralo s društvenim mrežama u zadnjih par godina.”

“Ne pričam samo o sportašima nego o svima. Koliko se vremena provodi na tome – to je neprihvatljivo. Nisam neki veliki obožavatelj, moram to reći.”

“To je sjajan alat. Kao sportaš je lijepo povezati se s navijačima, ali mora postojati ograničenje i balans.”

“Rekao bih da je važno kontrolirati koliko vremena provodite na tome. Morate osigurati da kontrolirate svoje vrijeme koje posvećujete tome, a onda to pokušati umanjiti.”

Društvene mreže stvorile su privid dostupnosti pa svakog od svakog dijeli samo nekoliko klikova, a Perez je jedan od vozača koji ima privilegiju i uživo iskusiti strast svojih navijača, s obzirom na to da se Formula 1 2015. godine vratila u Meksiko. No, pronašao je način za isključiti se od svih smetnji:

“Prije utrke se isključim i pripremam. Kad je riječ o domaćoj utrci – pomogne i iskustvo prijašnjeg utrkivanja. Ljudi su tu da navijaju za mene i da mi pomognu, a bez obzira na moj rezultat – oni će biti tu za mene. Najvažnije je da ih usrećite tako da date sve od sebe. Kako bih u tome uspio – mislim da se moram ‘odspojiti’.”

“Zna biti puno ‘buke’, ali kad se vizir spusti – sve to nestane. Morate se potpuno fokusirati, ne smije biti nikakve distrakcije.”

“To nije lako, ali kad se osvrnem na takve situacije – ponekad i sam sebe iznenadim. Kad gledam utrku na TV-u ponekad pomislim kako je bilo teško isključiti se od te podrške i navijača na tribinama koji navijaju za mene… Nije bilo lako.”

Na upit gleda li često snimke utrka, Meksikanac kaže:

“Samo one utrke na kojima sam bio dobar. Kad sam loš – to ne želim gledati. Samo naučim lekcije koje se trebaju naučiti i produžim dalje.”


Odgovor

1 komentar

  1. Renault
    Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

    Perez je ko i ja, polufinale Svjetskog prvenstva u Rusiji protiv Engleske sam pogledao 1001 put, finale protiv Francuske nisam nikad niti highlightse pogledao (samo je razlika što Perez gleda doslovno sebe, a ja ljude koji nemaju nikakve poveznice sa mnom, osim što su moji sunarodnjaci). 😆



    15
    15

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.