Ocon: Pobjeda u Mađarskoj skinula je pritisak s momčadi

Izdvojeno

Katarina Predovan

Prije 2 godina 2 min 6 komentara

Prvu pobjedu u svojoj F1 karijeri Esteban Ocon ostvario je u sezoni 2021 pobjedom na VN Mađarske u Budimpešti, a kako sam kaže, upravo ta pobjeda skinula je velik teret s leđa momčadi Alpinea. Uz pobjedničko iskustvo, tu je i postolje Fernanda Alonsa na VN Katara. Svi ti dobri rezultati pomogli su njihovoj momčadi da osvoji peto mjesto u poretku konstruktora, ispred glavnog konkurenta – momčadi AlphaTaurija.

O svojoj samouvjerenosti nakon pobjede te o padu pritiska na momčad, Ocon je prokomentirao:

“Da, sjajan je osjećaj i također mi je drago da smo to dobili i zbog momčadi.”

“To je prva pobjeda od povratka Renaulta u novu eru Formule 1, tako da sljedeći put, nadamo se uskoro, kada ćemo biti u toj poziciji, znamo kakav je to osjećaj. Nemamo toliki pritisak; mi možemo samo raditi svoj posao i ostvariti ga.”

Esteban Ocon

Ocon je priznao da je njegova momčad još uvijek daleko od redovitih borbi za pobjede, ali to ne znači da ne priželjkuju takve situacije:

“U mom slučaju i dalje radim na isti način kao što sam radio. Ljudi koje imam oko sebe, naravno da su bili jako zadovoljni tom pobjedom, mnogima je to prva, ali mi želimo imati više takvih trenutaka, ne samo jedan.”

“Znamo da nas čeka dug i težak posao, ali dobar je osjećaj i ponosan sam što sam to proživio s njima, s tako talentiranom hrpom ljudi.”

Esteban Ocon

Mladi Francuz smatra kako nisu imali brz bolid, no sve prilike koje su im se ukazale – za podij ili pobjedu – su iskoristili. Dodao je da misli kako mogu biti zadovoljni cijelom sezonom, ali i da se nadaju stalnim borbama za prvo mjesto bez straha kada budu imalo brži bolid.


Odgovor

6 komentara

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.