Izdvojeno

Otkriveni detalji promjena na Spa-Francorchampsu

Piše: Lovro Andraka

Prije 11 mjeseci, 6 komentara

Procijenjeno vrijeme čitanja: 1 minuta

Na službenim stranicama staze Spa-Francorchamps predstavljene su promjene koje se planiraju i izvode na izletnim zonama te infrastrukturi oko staze.

Belgijska vlada uložila je 80 milijuna eura u projekt obnove zastarjelih objekata i poboljšanje sigurnosnih uvjeta legendarne staze.

Većina promjena u sigurnosnom aspektu odnosi se na proširenje postojećih izletnih zona i dodavanje šljunčanih zamki, što je posebice bitno za dobivanje FIM-ove licence C razreda – Spa namjerava ugostiti 24-satnu motociklističku utrku početkom lipnja.

Prvi zavoj, La Source, imat će proširenu izletnu zonu sa šljunčanom zamkom, a tribina za 24-satnu utrku bit će zamijenjena modernijim gledalištem.

Jedna od najpoznatijih kombinacija zavoja na svijetu, Eau Rouge-Raidillon, dobit će proširenje asfaltne izletne zone, a na vrhu Raidillona će se do kraja travnja sagraditi natkrivena tribina s 4600 mjesta i VIP loža. U posljednjih nekoliko godina tamo je bilo dosta teških nesreća u raznim trkaćim kategorijama, stoga su promjene po pitanju sigurnosti definitivno bile potrebne.

Les Combes, Malmedy i Bruxelles (zavoji 6, 7 i 8) dobit će proširene šljunčane zone, a isto će se napraviti i u zavojima 16 i 17, odnosno Blanchimontu.

Komentiraj

6 komentara

 1. Hehe, dobar komentar na ove slike u tweetu

  Padaće kiša narednog 28.8.

  🤣🤣  2

  0
 2. Pastor Maldonado
  perodeformero Prikaži

  ” U posljednjih nekoliko godina u kompleksu zavoja Eau Rouge-Raidillon je bilo dosta teških nesreća u raznim trkaćim kategorijama, stoga su tamo potrebne promjene .
  Do kraja travnja tamo ćemo sagraditi natkrivenu tribinu s 4600 mjesta i VIP ložu.”
  sic  2

  1

Novo na forumu

Otvori forum

Puls podržavaju

Mjesečni pretplatnici:


Naši zadnji donatori:

Doniraj

Molim?!

Bok , internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Zatvori ❌

Kolumne

Dueli timskih kolega 2022. – pregled kvalifikacija i utrka

Lociranje // Lovro Andraka

Usporedba rezultata timskih kolega često se u raspravama spominje kao "najčišći" mogući oblik komparacije između dvojice vozače Formule 1, stoga ovaj članak donosi pregled unutarmomčadskih duela iz nedavno okončane sezone Pregled je fokusiran na rezultate kvalifikacija i utrka, a vozačima je u duelima dodijeljen poen samo za sesije koje je i njihov timski kolega uspio dovršiti, odnosno, izuzete su kvalifikacije i utrke u kojima...

Meksiko: Radio komunikacija Verstappen-Red Bull

Radio transkript // Ante Vetma

Last car is now approaching the back of the grid Gianpiero LambiaseCar behind - Hamilton, Checo P3 Mode 10, Max, mode 10 When you can - display 8 Gap behind 13s Bias offset if you need it Gap 14s You are two tenths stronger in the final sector DRS is active Gap 16s Keep on top of the surface management, Max Gap 14s Okay, mode 6, and gap behind 13s Keep us updated on the tools requirements as well,...

Inventura: Vrhovi arhitekture timova

Radio transkript // Pulsmedia portal

Ukoliko ostavimo po strani vozače, ljudi koji su najizloženiji svjetlu pozornice jesu šefovi momčadi, osim ako se ne zovete Adrian Newey Osobe koje se nalaze na toj poziciji su različitih karaktera, načina pristupa stvarima i reakcijama u javnosti, ali jedna crta koja stvara konekciju između svih njih jeste liderska osobina Iako se stalno priča o liderima i razvoju liderskih karakteristika, u današnjem svijetu zapravo kronično...

Još kolumni