Otkriveni detalji promjena na Spa-Francorchampsu

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 2 godina 1 min 6 komentara

Na službenim stranicama staze Spa-Francorchamps predstavljene su promjene koje se planiraju i izvode na izletnim zonama te infrastrukturi oko staze.

Belgijska vlada uložila je 80 milijuna eura u projekt obnove zastarjelih objekata i poboljšanje sigurnosnih uvjeta legendarne staze.

Većina promjena u sigurnosnom aspektu odnosi se na proširenje postojećih izletnih zona i dodavanje šljunčanih zamki, što je posebice bitno za dobivanje FIM-ove licence C razreda – Spa namjerava ugostiti 24-satnu motociklističku utrku početkom lipnja.

Prvi zavoj, La Source, imat će proširenu izletnu zonu sa šljunčanom zamkom, a tribina za 24-satnu utrku bit će zamijenjena modernijim gledalištem.

Jedna od najpoznatijih kombinacija zavoja na svijetu, Eau Rouge-Raidillon, dobit će proširenje asfaltne izletne zone, a na vrhu Raidillona će se do kraja travnja sagraditi natkrivena tribina s 4600 mjesta i VIP loža. U posljednjih nekoliko godina tamo je bilo dosta teških nesreća u raznim trkaćim kategorijama, stoga su promjene po pitanju sigurnosti definitivno bile potrebne.

Les Combes, Malmedy i Bruxelles (zavoji 6, 7 i 8) dobit će proširene šljunčane zone, a isto će se napraviti i u zavojima 16 i 17, odnosno Blanchimontu.


Odgovor

6 komentara

  1. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Hehe, dobar komentar na ove slike u tweetu

    Padaće kiša narednog 28.8.

    🤣🤣



    2
    2

    0
  2. Pastor Maldonado
    perodeformero Prikaži

    ” U posljednjih nekoliko godina u kompleksu zavoja Eau Rouge-Raidillon je bilo dosta teških nesreća u raznim trkaćim kategorijama, stoga su tamo potrebne promjene .
    Do kraja travnja tamo ćemo sagraditi natkrivenu tribinu s 4600 mjesta i VIP ložu.”
    sic



    2
    1

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.