Dnevna zagonetka
Dnevna zagonetka

Otkriveni detalji promjena na Spa-Francorchampsu

Lovro Andraka

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Otkriveni detalji promjena na Spa-Francorchampsu

Lovro Andraka

Na službenim stranicama staze Spa-Francorchamps predstavljene su promjene koje se planiraju i izvode na izletnim zonama te infrastrukturi oko staze.

Belgijska vlada uložila je 80 milijuna eura u projekt obnove zastarjelih objekata i poboljšanje sigurnosnih uvjeta legendarne staze.

Većina promjena u sigurnosnom aspektu odnosi se na proširenje postojećih izletnih zona i dodavanje šljunčanih zamki, što je posebice bitno za dobivanje FIM-ove licence C razreda – Spa namjerava ugostiti 24-satnu motociklističku utrku početkom lipnja.

Prvi zavoj, La Source, imat će proširenu izletnu zonu sa šljunčanom zamkom, a tribina za 24-satnu utrku bit će zamijenjena modernijim gledalištem.

Jedna od najpoznatijih kombinacija zavoja na svijetu, Eau Rouge-Raidillon, dobit će proširenje asfaltne izletne zone, a na vrhu Raidillona će se do kraja travnja sagraditi natkrivena tribina s 4600 mjesta i VIP loža. U posljednjih nekoliko godina tamo je bilo dosta teških nesreća u raznim trkaćim kategorijama, stoga su promjene po pitanju sigurnosti definitivno bile potrebne.

Les Combes, Malmedy i Bruxelles (zavoji 6, 7 i 8) dobit će proširene šljunčane zone, a isto će se napraviti i u zavojima 16 i 17, odnosno Blanchimontu.

Zadnji donatori:
zekohonda
zekohonda
Vordas
Sluno13
limitmaker1

Pretplatnici:
lukarak
vlado
Renault_F1_team
Ciki-F1
Djuvedj
Become a Patron!

Bok , F1puls autori su dosad napisali 10137 vijesti i tekstova. Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Lovro Andraka
Pulsmedia autor
944 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

6 komentara

 1. David Croft Frantic Donator Prikaži

  Hehe, dobar komentar na ove slike u tweetu

  Padaće kiša narednog 28.8.

  🤣🤣  2

  0
 2. Pastor Maldonado perodeformero Prikaži

  ” U posljednjih nekoliko godina u kompleksu zavoja Eau Rouge-Raidillon je bilo dosta teških nesreća u raznim trkaćim kategorijama, stoga su tamo potrebne promjene .
  Do kraja travnja tamo ćemo sagraditi natkrivenu tribinu s 4600 mjesta i VIP ložu.”
  sic  2

  1