3 najbolja vikenda Ricciarda i Norrisa

Kontra mraku, kontra G-sili

Ante Vetma

Prije 2 godina 4 min 5 komentara

Za Daniela Ricciarda se ne može nikako zaobići dojam da je ova sezona bila razočaravajuća. U McLaren je doveden da bude vođa ekipe, a na kraju je velik dio sezone razočaravao i dobivao lekciju deset godina mlađeg Landa Norrisa. Ipak, nije sve bilo crno i ponekad je pokazivao tragove zašto košta toliko koliko košta. 13 puta je završavao u bodovima (Norris čak 20), a u Q3 je ulazio također samo 13 puta (Noris 21).

VN Španjolske

U Španjolskoj je nastavio solidan trend u kojem je tri puta u četiri GP vikenda uspijevao biti ispred Norrisa. U utrci je završio na šestoj poziciji, što je peti uzastopni finiš u bodovima. Zanimljivo, ovo je prvi put da je osvojio bodove u Španjolskoj još od 2018. godine kad je odrađivao posljednju sezonu s Red Bullom.

VN Italije

Naravno, kad okončate devetgodišnji post za pobjedama svoje ekipe – ta utrka će vrlo vjerojatno biti izdvojena od ostatka sezone. Australac je tako postao dvadeseti vozač koji je pobjeđivao za volanom McLarena, a što se njega tiče – prekinuo je tri godine gladovanja. Njegova posljednja pobjeda prije Italije bila je u daleko zaboravljenom Monaku 2018. godine. Kvalifikacije u petak je završio na petoj poziciji, samo šest tisućinki sekunde iza Norrisa, ali je sve to popravio u subotu kad je u sprintu iskoristio loš start Lewisa Hamiltona koji je pao četiri mjesta. Također, prošao je ispred timskog kolege, što se pokazalo ključno za sutrašnju pobjedu.

VN SAD-a

Jedna od upečatljivijih scena ove godine ostat će četveroboj dva McLarena i dva Ferrarija na početku utrke u Austinu. Leclerc, Sainz, Ricciardo i Norris su se kvalificirali (redom) od pete do osme pozicije, a to nam je omogućilo njihov četveroboj kroz nekoliko zavoja. Do kraja je opet bio uvjerljiviji od Norrisa kojem je ovo bila vjerojatno najgora utrka sezone.

Kad se komentira sezona Landa Norrisa – odmah se moraju spomenuti nesreća u Belgiji i loše odluke u Rusiji. Dvadesetdvogodišnji Britanac unatoč tome je jedan od najboljih vozača ove godine, ali je svejedno morao pobijediti barem na jednoj utrci. Osim sjajnog tempa u Belgiji i kišne Rusije – tu je i Italija gdje mu je timski kolega oteo pobjedu ispred nosa.

VN Emilije Romagne

Već je na početku sezone u Bahreinu Norris četvrtim mjestom pokazao da možemo računati na njega i na McLaren. No, utrku kasnije u Imoli je bio još bolji i popeo se na pobjedničko postolje. Kvalifikacije su bile nevjerojatno neizvjesne, a osim što je prvi trojac (Hamilton, Perez, Verstappen) bio unutar 9 stotinki sekunde, od četvrte do osme pozicije su svi bili unutar 0,15s. Norris je završio usred te skupine – na P7. Međutim, imao je i bolje vrijeme koje bi mu garantiralo P2, ali je bilo izbrisano zbog prekoračenja granica staze. U utrci je pretekao Charlesa Leclerca za drugo mjesto, ali ga je mjesto unatrag bacio Lewis Hamilton tri kruga prije kraja.

VN Štajerske

Norris je u Štajerskoj drugi put u F1 karijeri krenuo unutar top 3. Isto mu je pošlo za rukom godinu ranije na istoj stazi, ali tad naslovljenoj kao VN Austrije. Norrisa je u desetom krugu prošao Perez, a krug kasnije i Bottas zbog čega je pao na peto mjesto odakle se nije micao do cilja.

VN Austrije

Na istoj stazi još je bolji bio tjedan kasnije. Pole mu je promakao za samo 48 tisućinki sekunde, ali svejedno – ovo mu je bio prvi put u karijeri da kreće iz prvog startnog reda. U utrci je dugo iza sebe držao Lewisa Hamiltona u Mercedesu, a nakon kazne zbog incidenta s Perezom kojeg je izgurao u šljunak – prestigao ga je i Valtteri Bottas. Norrisu je to tad bilo treće pobjedničko postolje sezone, a bio je i jedini vozač koji je osvajao bodove na svim utrkama.

Što ste vi zapamtili od Ricciarda i Norrisa iz netom završene sezone?


Odgovor

5 komentara

  1. Ferrari
    sisavac Donator Prikaži

    a bio je i jedini vozač koji je osvajao bodove na svim utrkama.

    u Belgiji Lando nije osvojio bodove…

    uglavnom Ricci me totalno razočarao, unatoč pobjedi. Puno više sam od njega očekivao.
    Lando je bio vrlo dobar, ali me onaj njegov TR u Rusiji baš razočarao. Vrlo nezrelo je djelovao. S jedne strane razumljivo – mlad je i pobjeda mu je izmakla pred očima, ali s druge strane ne možeš tako prema ljudima koji su tu radi tebe i rade sve samo da tebi bude bolje.



    4
    3

    1
  2. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    ricci je zvijezda i zna voziti.
    ali ima godina i to je ostavilo jedan motiviacijski trag..
    uzeo je pobjedu tako da je dokazao vrijednost. podbacio je ukupno gledajući i ako ovakvu godinu ponovi ide u otpis.


    0
    0

    0
  3. Mclaren
    LH44 Donator Prikaži

    Dvadesettrogodišnji Britanac

    Isto sam godiste kao Norris i nemam 23 godine, a stariji sam od njega :D



    1
    1

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.