3 najbolja vikenda Strolla i Vettela

Kontra mraku, kontra G-sili

Ante Vetma

Prije 2 godina 3 min 2 komentara

Lance Stroll je ove sezone, slično kao timski kolega, prolazio uglavnom ispod radara jer je promjena tehničkog pravilnika značajno pogodila Aston Martin. Bivši Racing Point nije ove godine po čistom tempu bio u poziciji da se bori za pobjede ili pobjednička postolja, a najbolje što je Stroll mogao jest šesto mjesto iz Katara. Šest puta bio je u Q3, devet puta u Q2, a sedam puta je ispadao u Q1.

1. VN Emilije Romagne

Stroll je u Imoli postao prvi vozač za ekipu iz Silverstonea koji se kvalificirao unutar top 10 još od 2001. godine kad je to za rukom pošlo Heinzu-Haraldu Frentzenu i Jarnu Trulliju. Na kraju je klasificiran kao osmi nakon što je dobio kaznu od pet sekundi zbog rezanja Tamburello šikane.

2. VN Štajerske

U Štajerskoj je po treći put u sezoni uspio ući u posljednju kvalifikacijsku rundu, i to je sva tri puta završavao na desetom mjestu. U utrci je imao nekoliko dobrih borbi s Fernandom Alonsom i ciljem je ušao kao osmi, ispred Alonsa i Tsunode, a iza dva Ferrarija.

3. VN Katara

Šesto mjesto u Kataru njegov je najbolji rezultat ove sezone. Štoviše, to je najbolji rezultat još od Velike nagrade Sakhira prošle sezone. Završio je ispred oba Ferrarija iako je krenuo s P12.

Kad je prošle godine bilo jasno što Racing Point ima u rukama, i kad smo saznali da će uz dobru financijsku pozadinu postati Aston Martin – malo tko je očekivao ovakav pad u formi. Svejedno, Sebastian Vettel se relativno brzo snašao u novoj ekipi i uspio dva puta završiti na pobjedničkom postolju. Sedam puta bio je u Q3, dvanaest puta u Q2, a tri puta je ispadao u Q1.

1. VN Monaka

U svom dvanaestom nastupu na Velikoj nagradi Monaka Vettel je pokazao zašto se još ne može uspoređivati s Lanceom Strollom i ekipom sličnog kalibra. Ušao je u Q3 i završio na osmoj poziciji, da bi u utrci dobio još tri pozicije i ciljem prošao peti. To je ujedno bio najbolji rezultat Aston Martina u Formuli 1.

2. VN Azerbajdžana

Odmah utrku kasnije Vettel je propustio ući u Q3 za samo 0,029, ali je opet to i više nego nadoknadio u utrci. Pobjedničko postolje bilo je 122. za njega osobno i prvo za Aston Martin. Zanimljivo, s obzirom na to da je Lewis Hamilton izletio i ispao van bodova – Vettel je preostao jedini vozač koji je osvajao bodove u svih 5 utrka u Bakuu.

3. VN Mađarske

Novo pobjedničko postolje osvojio je u Budimpešti, ali samo da bi ga izgubio nakon što je utvrđeno da u njegovom bolidu po završetku utrke nije preostalo dovoljno goriva. Do kraja utrke borio se za pobjedu s Estebanom Oconom, ali nije pronalazio načina za prolazak.

Što ste vi zapamtili od Strolla i Vettela iz netom završene sezone?


Odgovor

2 komentara

  1. Vw
    F1fan001 Prikaži

    Od Strolla se nije vise ni ocekivalo…a za Vettela neznam dali je mogao vise s obzirom na bolid…



    3
    3

    0
  2. Alfa Romeo
    limitmaker1 Donator Prikaži

    …imam osjećaj da su negdje baš od mađarske nadalje odustali, barem motivacijski, od ove sezone i okrenuli se potpuno nadolazećoj…niti u jednom ‘glasu’ nakon nije bilo ništa više od nužnog…’sem par sebovih šala…



    5
    5

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.