3 najbolja vikenda Mazepina i Schumachera

Kontra mraku, kontra G-sili

Ante Vetma

Prije 2 godina 3 min 6 komentara

Za Nikitu Mazepina se ove sezone teško može izvući nešto pretjerano pozitivno. U sezonu je ušlo 20 vozača, a on je završio na 21. poziciji. Doduše, to je uspio zato što je Robert Kubica na dva GP vikenda mijenjao Kimija Raikkonena. Svejedno, nije nešto što će rado isticati u biografiji. Nije zaradio nijedan bod, što je bilo i očekivano s obzirom na formu Haasa.

Najbolji kvalifikacijski rezultat bilo mu je 17. mjesto u Italiji, a čak 13 puta je subotom završavao posljednji.

1. VN Monaka

Šesta utrka sezone može se izdvojiti jer to njegova prva utrka u kojoj nije napravio većih problema sebi ili drugima. Završio je tri kruga iza pobjednika, no, po uskim ulicama je završio na 17. poziciji i izbjegavanjem DNF-a vjerojatno mnogim kladioničarima izbio pokoju kunu iz novčanika.

2. VN Azerbajdžana

Mazepin je u Bakuu završio na 14. mjestu, što je dosad njegov najbolji rezultat u F1 karijeri. Naravno, pomogao je i opći kaos i tuđa odustajanja, ali još jednom – na teškoj stazi na kojoj su posrtali puno spretniji i iskusniji vozači – Mazepin je ušao u cilj. Četiri mjesta daleko od jednog boda.

3. VN Belgije

Vjerovali ili ne, Mazepin je iz Belgije ponio titulu vozača koji je napravio najbrži krug. Dobro, taj krug je bio nešto sporiji od 3 minute i 18 sekundi i najsporiji je u povijesti F1 ako izuzmemo stari Nordschleife. Nije nešto, ali je najbolje što ima.

Mick Schumacher je ove sezone bio uvjerljiv protiv Mazepina i u nekompetitivnom bolidu je odradio vrlo solidan posao. Možemo reći da je imao sreće što bolid nije bio kompetitivniji pa njegove greške nisu izazivale toliko pažnje, a u njegovom stadiju karijere s tim prezimenom – najbolje što je mogao tražiti jest upravo to da odradi nekoliko tisuća kilometara ispod radara medija.

1. VN Španjolske

U Barceloni smo po prvi put ove godine vidjeli bolid Haasa po čistom tempu ispred jednog vozača iz druge ekipe. Schumacher je za jednu desetinku iza sebe ostavio Nicholasa Latifija. Utrku je završio na 18. mjestu, ali svoje trenutke sreće, kasnije se pokazalo, ove godine je ionako tražio u kvalifikacijama, ne u utrkama.

2. VN Turske

Po drugi put u F1 karijeri Schumacher je uspio ući u Q2. Prvi put to je napravio u Francuskoj, ali taj vikend nije pošteno izdvajati jer se upravo on razbio na kraju Q1. U Turskoj je to uspio odraditi puno čišće. Njegovo 14. mjesto najbolji je kvalifikacijski rezultat Haasa još od Romaina Grosjeana i VN 70. godišnjice na Silverstoneu prošle godine.

3. VN Azerbajdžana

U Bakuu je, slično kao timski kolega, ostvario još jedan zapažen rezultat. 13. mjesto do danas je ostalo najbolje od njegove F1 karijere.

Što ste vi zapamtili od Mazepina i Schumachera iz netom završene sezone?


Odgovor

6 komentara

  1. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Ja sam zapamtio kada se smijao na T. radio kada je vidio piruetu Hamiltona. 😂😂



    11
    10

    1
  2. David Croft
    Ferrari Prikaži

    Treba spomenuti po meni maestralnu utrku Micka Schumachera u Mađarskoj gdje je radio vrhunsku obranu od puno bržih bolida.

    To je vjerojatno njegova najbolja utrka sezone, a bilo je i još solidnih utrka, kvali krugova od Micka kroz sezonu.



    17
    17

    0
  3. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Što ste vi zapamtili od Mazepina i Schumachera iz netom završene sezone?

    Ništa, vozili su kanturinu od bolida i ništa nisu mogli. U takvom bolidu možeš samo griješiti jer u želji da nešto napraviš ideš van granica bolida i to je to.
    Nadam se da u ovoj godini neće biti usamljenih momčadi na začelju tj. da će ih biti barem 3 izjednačene pa da možemo uživati i u tim borbama.



    22
    22

    0
  4. Mick Schumacher
    Kaiser Prikaži

    Borba Micka i Latifija u Portugalu mi je bila zabavna.



    4
    4

    0
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Ja bih izdvojio borbu sa Latifijem u Abu Dhabiju, čiji je epilog na kraju odlučio prvaka. Odlično se odbranio na puno starijim gumama, i onda je Latifi zbog nemoći da ga prestigne pukao pod pritiskom… :mrgreen:



      2
      2

      0
  5. Alfa Romeo
    limitmaker1 Donator Prikaži

    …dok sam gledao utrku u jeddi, taman sam mislio pohvaliti micka, mislim da je bio 11 ili 12 kad ono eto ga u zidu…šteta jer mislim da bi mu ta utrka bila def danas ovdje kao najbolja…



    3
    3

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.