Norris: Svaka borba s vozačima poput Hamiltona, Verstappena, Bottasa ili Pereza mi daje samopouzdanje

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 2 min 1 komentara

Lando Norris kaže da mu svaki duel na stazi protiv vozača kalibra Lewisa Hamiltona ili Maxa Verstappena (…) daje dodatno samopouzdanje.

Britanac je ove godine četiri puta završavao na pobjedničkom postolju, a najbolji rezultat mu je drugo mjesto iz Italije. Osim toga, tempo McLarena ove sezone u par navrata mu je znao omogućiti da se bori sa spomenutim vozačima.

“Ne radi se samo o tome da imaju bolji bolid. Stvar je u tome da ti dečki u boljim bolidima uglavnom imaju više iskustva ili su bolji vozači.”

“Prema tome, pritisak je malo veći. Znate da će promisliti o svakom planu i svakoj strategiji kako da prođu ispred vas. Pritisak je veći, znate da će razmisliti o svakoj mogućoj strategiji kako da se utrkuju protiv vas.”

Norris kaže da mu te bitke puno znače za budućnost:

“To vam daje samopouzdanje – ako ste češće u tim borbama ili ako imate bolji bolid – nema razloga zašto bi vas oni pobjeđivali čak i da ste u istom bolidu.”

“Svaki put kad sam se utrkivao protiv Lewisa ili Bottasa, protiv Maxa ili Pereza – mislim da mi to samo daje dodatno samopouzdanje. Osjećate se spremniji da se možete utrkivati stalno protiv njih i pobjeđivati ih. Bilo da se radi o idućoj godini ili za dvije godine.”

Norris je ove godine bio jedan od najboljih vozača na gridu, pogotovo u prvoj polovici sezone. Završio je na šestom mjestu, a McLaren je u konstruktorskom poretku bio četvrti, iza Ferrarija.


Odgovor

1 komentar

  1. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Zasto si se onda maknuo Hamiltonu u Brazilu uz nakndadnu izjavu da ti nemas šta protiv njega trazit i branit se?



    8
    6

    2

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.