Zhou pobjednik drugog sprinta u Abu Dhabiju, Armstrong odustao iz vodstva

Formula 2

Lovro Andraka

Prije 2 godina 4 min 0 komentara

Guanyu Zhou stigao je do četvrte pobjede sezone u pretposljednjoj utrci prvenstva. Zhou je krenuo s trećeg mjesta, a nakon što je na stazi prošao Ralpha Boschunga, vodstvo je naslijedio kada je Marcus Armstrong stao pored staze na restartu u 11. krugu.

Robert Švarcman probio se sa sedmog do drugog mjesta, dok je Ralph Boschung drugi vikend zaredom završio kao treći na drugoj sprint utrci.

Dan Ticktum stigao je u cilj kao četvrti nakon što se u završnici morao braniti od naleta Felipea Drugovicha. Brazilac je ranije izveo jedno od ljepših pretjecanja sezone kada je s vanjske strane zavoja 9 uspio proći Jehana Daruvalu.

Pobjednik prvog sprinta Daruvala završio je sedmi, a između njega i Drugovicha smjestio se Liam Lawson. Posljednji bod pripao je Jacku Doohanu koji nastavlja sa solidnim nastupima u svom tek drugom F2 vikendu.

Start utrke prošao je mirno za vodeće, no u sredini poretka pa sve do kraja odvijao se niz ludih borbi, što najbolje dočarava ovaj kadar četvorice vozača koji usporedno prilaze zavoju:

Novookrunjeni prvak Oscar Piastri očito se u potpunosti opustio i došao se zabaviti u posljednjim dvjema utrkama, sada kada nema brige oko osiguravanja naslova. Agresivno je krenuo već u prvi zavoj na samom startu, a zatim je prilikom pokušaja prolaska Liama Lawsona u zavoju 5 izgurao Novozelanđanina na par centimetara od zida i za to dobio pet sekundi kazne. Pao je s osmog na 13. mjesto i bez kazne u gore spomenutom ludilu sredine poretka.

Prvi incident vidjeli smo tek u četvrtom krugu. Olli Caldwell pokušao je proći Alessija Deleddu s unutarnje strane zavoja 9, no došlo je do kontakta u kojem je Deledda ostao stajati odmah pored staze. Prvo je oglašen virtualni safety car, a zatim je na stazu izašao pravi safety car.

Utrkivanje je nastavljeno u sedmom krugu, ali potrajalo je tek do mjesta prošlog incidenta – ovog puta bila je riječ o troboju između Piastrija, Jurija Vipsa i Roya Nissanyja. Piastri je u šestom zavoju sjajno iskoristio Vipsovu i Nissanyjevu borbu te obojicu prošao s vanjske strane u istom potezu, a onda je u devetom zavoju Nissany pokušao proći Piastrija s unutarnje strane, dok je Vips bio skroz na vanjskoj liniji. Prvo je došlo do kontakta između Nissanyja i Piastrija, a onda se Piastri odbio u Vipsa i potonja dvojica su odustala.

Novi safety car trajao je do 11. kruga, a na samom restartu, tek što je prošao prvi zavoj, sa strane se pomaknuo dotad vodeći Marcus Armstrong i parkirao bolid. Za njegovo micanje bio je dovoljan virtualni safety car, a do kraja nije bilo većih incidenata. Švarcman je uspio proći Boschunga za drugo mjesto u 12. krugu.

Posljednja utrka sezone, glavna utrka vikenda u Abu Dhabiju, vozi se sutra od 10 sati, a kako izgleda startni poredak možete provjeriti ovdje.

Vozač Momčad Zaostatak
1 Guanyu Zhou Virtuosi
2 Robert Švarcman Prema +3.413s
3 Ralph Boschung Campos Racing +9.772s
4 Dan Ticktum Carlin +14.296s
5 Felipe Drugovich Virtuosi +14.501s
6 Liam Lawson Hitech GP +17.088s
7 Jehan Daruvala Carlin +19.839s
8 Jack Doohan MP Motorsport +21.086s
9 Theo Pourchaire ART Grand Prix +21.942s
10 Bent Viscaal Trident +22.722s
11 Richard Verschoor Charouz Racing System +25.881s
12 Guilherme Samaia Charouz Racing System +30.899s
13 Jake Hughes HWA Racelab +31.463s
14 Clement Novalak MP Motorsport +31.867s
15 Olli Caldwell Campos Racing +32.236s
16 Marino Sato Trident +37.022s
17 Roy Nissany DAMS +1m06.754s
18 Christian Lundgaard ART Grand Prix +1 krug
Marcus Armstrong DAMS
Juri Vips Hitech GP
Oscar Piastri Prema
Alessio Deledda HWA Racelab

Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.