Epski shitshow u režiji FIA-e: Hamilton pobjedom u Arabiji izjednačen s Verstappenom!

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 3 min 239 komentara

Nakon 50 krugova opće zbunjenosti, drame, sudara, virtualnih sigurnosnih automobila i lakrdije u režiji očigledno nekompetentnog Michaela Masija – Lewis Hamilton je pobijedio na Velikoj nagradi Saudijske Arabije, te se s dodatnim bodom za najbrži krug bodovno poravnao s Maxom Verstappenom.

Već je Formula 2 nagovijestila koliko bi kaotično moglo biti na stazi u Saudijskoj Arabiji, ali su razmjeri katastrofe bili jasni tek kad nas je Michael Masi kao trkaći direktor FIA-e ponovo podsjetio koliko je nekompetentan za posao koji obavlja. U pojedinim trenucima ni gledatelji, ni komentatori, ali ni same ekipe nismo znali što se događa, dok je Masi na team-radio pregovarao s Mercedesom i Red Bullom kakve im kazne odgovaraju za incidente kojih nije nedostajalo.

Utrka je u prvih 16 krugova imala dvije crvene zastave. Najprije zbog Micka Schumachera koji je svoj Haas zabio u barijere, zbog čega je najviše profitirao upravo Verstappen koji je ostao na stazi na starim gumama dok su oba Mercedesa otišli po novi set. Naravno, tijekom crvene zastave promjena guma je besplatna i Verstappen je tako dobio prvu poziciju.

Prilikom prvog restarta – brzo ju je i izgubio, a onda i produžio kroz prvi zavoj zbog čega ga je Masi nakon žestokih pregovora delegirao natrag na treću startnu poziciju, iza Hamiltona i Ocona koji je također profitirao zbog crvene zastave.

Iduću crvenu zastavu uzrokovali su odmah u idućem krugu Leclerc i Perez, a onda i Mazepin i Russell. Prilikom novog restarta Verstappen je s treće pozicije odradio duplo pretjecanje i izbio na čelnu poziciju. Tad je počeo kaos bez premca. Mercedes je na ovoj stazi imao očigledno brži tempo, te je Hamilton bez problema ulazio unutar DRS zone Verstappenu. Nekoliko napada prošlo je bez uspjeha, a jedan od njih prisilio je Verstappena da se brani preko granice dopuštenog. Suci su naredili Red Bullu da Verstappen propusti Hamiltona, što je Nizozemac poslušao i usporio u posljednjem sektoru. Međutim, Hamilton nije shvatio što Verstappen izvodi, te se u općoj zbunjenosti zabio u stražnji dio njegovog bolida.

Kasnije je Verstappen opet dobio naredbu da propusti Hamiltona, što je i učinio, samo da bi ga par desetaka metara kasnije opet prestigao. Suci nisu bili zadovoljni tim postupkom pa je Verstappen ponovo propustio Hamiltona, ovaj put zastalno. Osim toga, Verstappen je dobio 5 sekundi kazne zbog ilegalne obrane u prvom zavoju.

Kaos ovakvog razmjera ne pamti se već barem tri desetljeća u ovom sportu, ako se može tako nazvati nakon svega što je viđeno u protekla tri sata. Režija utrke bila je na istom nivou pa smo u zadnja dva kruga gledali Hamiltonov Mercedes kako neometano kruži stazom, dok se iza njega Valtteri Bottas borio s Estebanom Oconom za treću poziciju, što je i ostvario tik prije ciljne crte.

Peto mjesto osvojio je Daniel Ricciardo, ispred Pierrea Gaslyja i dva Ferrarija koji su međusobno imali nekoliko bliskih susreta i izleta van staze. Na kraju je Leclerc završio dvije sekunde ispred Sainza. U bodovima su ostali i Antonio Giovinazzi i Lando Norris.

P#VozačEkipa+
144L.HAMILTONMercedes
233M.VERSTAPPENRed Bull11.825
377V.BOTTASMercedes27.531
431E.OCONAlpine27.633
53D.RICCIARDOMcLaren40.121
610P.GASLYAlphaTauri41.613
716C.LECLERCFerrari44.475
855C.SAINZFerrari46.606
999A.GIOVINAZZIAlfa Romeo58.505
104L.NORRISMcLaren61.358
1118L.STROLLAston Martin77.212
126N.LATIFIWilliams83.249
1314F.ALONSOAlpine1 L
1422Y.TSUNODAAlphaTauri1 L
157K.RÄIKKÖNENAlfa Romeo1 L
 5S.VETTELAston Martin
 11S.PEREZRed Bull
 9N.MAZEPINHaas
 63G.RUSSELLWilliams
 47M.SCHUMACHERHaas

Odgovor

239 komentara

  1. Mick Schumacher
    Ante Maras novinar Prikaži

    Stvarno nemam riječi…



    41
    38

    3
    • Lewis Hamilton 44
      NRteamLH44 Prikaži

      Zato ja imam , nije problem direkcija trke koliko je problem da postaje sve manje izgovora da je Lewis Hamilton najbolji vozac ikada. Zato i jeste ovakav izvjestaj sa trke.

      Da se Hamilton branio onako nasilnicki i potpuno nefer prema Maxu , onda bi prica bila o tome , pucanju pod pritiskom , prljavom vozacu , Max bi bio taj koji pobjedjuje uprkos svemu i dokazuje da je Hamiltonu samo trebao pravi izazivac , i da je takvog imao u Mercedesu da ne bi nikad nakupio titule , to bi bio izvjestaj sa ove trke 100% i vise !!!

      Ali posto NAJBOLJI IKADA od Brazila i 25 mjesta kazne uspijeva dovuci ovu borbu za titulu do samoga kraja ,vezati 3 pobjede kad je najbitnije, pobjedjuje Maxa u izravnim duelima na stazi ,iako se ovaj brani potpuno nasilnicki za jednog F1 vozaca to NIKOME ne smeta , i to NIJE problem, i ne vidim da se ovdje igdje izvestajava o tome,osim onoga da je bio primoran braniti se ne fer, pazi izvjestaja on je bio primoran, Hahahah presmijesno !! , Michael Massi je problem, Mazepin i njegov potpuno nebitan krug na treningu to je problem ,o tome se prica i iako svi znaju koliko se nisko blamiraju sa trazenjem kazne za takvo nesto , cak ni ne upiru vise prstom u Hamiltona , sad su se okomili na sudije .

      Kaze Max usporio da propusti Hamiltona,njemu to nije javljeno,pa nije ni znao sta se desava,a ovaj neposten i prljavi vozac ga propusta tamo gdje njemu odgovara prije DRS zone , i zato je potpuno ukocio u sred trke , gdje je tu ona vasa kazna za nepotrebno sporu voznju na stazi? To obavezno vicete i trazite,cak je i sam Max trazio to za Bottasa na ovoj trci , gdje je izvjestaj za to ?

      Gdje je izvjestaj da je vozac dana lik koji je toliko puta izgurao svog protivnika sa staze da vise niko ni ne zna koliko kazni ima , pa sam Red Bull savjetuje Maxa da nakon svojih poteza pusti Hamiltona, sta reci dalje??? Sta reci kad se njegov vlastiti tim ne zali na sve te kazne ,ali se Ante Vetma zali na shitshow :D

      Pre pre smijesno za citati , zajedno sa ovom hrpom Ferrarijevaca kojima je odavno postalo jasno da vise nisu glavna sila u F1 ,kao niti njihov najveci Scumacher.



      10
      -33

      43
      • Mika Hakkinen
        stoka Prikaži

        Ma najveca smijuria je da je hamilton kriv za udaranje maksa kad ga je ovaj navodno propusta… haha…

        A isto kako niko nije spomenua prvu crvenu zastavu koja je spasila maksa uopce da ostane u trci za postolje, dala mu besplatan box, nove gume…



        3
        -15

        18
        • Lewis Hamilton 44
          NRteamLH44 Prikaži

          Naravno da to niko ne spominje, taj dio je rezervisan za najsretnijeg covjeka na gridu Hamiltona, a kada se to desi nekome drugom, pogotovo Maxu , onda smo to zaboravili.



          4
          -4

          8
      • Ayrton Senna
        Scuderia Prikaži

        Zanimljivo kako je sada počeo dokazivati da je najveći ikada na zadnjih par utrka kad mercedes ima dominantan bolid. Ako je tako dobar, kako kasni otpočetka godine u prvenstvu kad su bolidi bili blizu po brzini (i to unatoč dobroj dozi sreće koja ga je pratila)? Objašnjenje?



        16
        12

        4
        • Lewis Hamilton 44
          NRteamLH44 Prikaži

          Kako mislis dominantan bolid? U Brazilu je imao potpuno nov motor , ali se ipak morao probiti kroz cijeli grid do Maxa i onda preci najprljavijeg vozaca danasnjice na stazi iz vise pokusaja. U Qataru je jednostavno staza puno bolje odgovarala Mercedesu nego Red Bullu kao sto je to bio isti slucaj u Mexicu gdje je staza puno vise odgovarala Red Bullu. I ovde u Arabiji je Max imao brzi bolid u kvalifikacijama i da je zavrsio krug bio bi mozda i 3,4 desetinke ispred Hamiltona. I na ovoj stazi je drzao tempo sa Hamiltonom tokom cijele njihove borbe , ali je bio na gumama koje nisu mogle izdrzati do kraja u stanju kao Hamiltonove,tako da bi svakako izgubio poziciju, ali zanima mene objasnjenje od tebe sta je tu dominantno?



          2
          -9

          11
      • Ferrari
        Boris_CRO Prikaži

        Nemoj Schumachera u ovu priču. Lewis se može uspoređivati sa ekipicom nakon Schumachera, ali njemu nije ravan.



        13
        7

        6
        • Lewis Hamilton 44
          NRteamLH44 Prikaži

          Da , to tebe upravo i boli najvise pa kmecis na sajtu kad je god Hamilton u bilo kakvoj raspravi , jer je tvoj Schumacher realno izgubio taj status statisticki najboljeg ikada , a ako sada Hamilton pobjedi Maxa u ovoj borbi za titulu izgubice u potpunosti naziv “najboljeg ikada” .



          3
          -6

          9
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Daleko je on od najboljeg vozača ikada, meni nije ni top 5



        12
        7

        5
        • Lewis Hamilton 44
          NRteamLH44 Prikaži

          Postujem tvoje licno misljenje.

          Ali valjda bi se na sajtu koji se bavi tematikom Formule 1 trebalo izvjestavati objektivno , a licna misljenja ostaviti eventualno za komentarisanje i neku zdravu raspravu.



          2
          -7

          9
        • David Croft
          Frantic Donator Prikaži
          x1

          Izvještaj je jasno opisao šta se sve tačno dešavalo na stazi, a za mene je poenta nakon ove trke da je ovo bio teški shitshow.
          Kao i za većinu.
          Šta je trebao da napiše autor.
          Da nahvali Hamdu?
          Zašto?
          Za cmizdrenje za red flag i mijenjanje guma.
          Za pravljenje onog razmaka (bez obzira što je dozvoljeno).
          Za onaj restart kad je Ocon bio prvi u kojem ih je Max uzeo.
          Za udaranje u Maxa kad ga je ovaj propuštao, kada su mogli obojica ostati bez bodova, pa bi Max imao +8 na startu u Abu Dhabiju? Jasno se vidjelo da je barem 2 sekunde vozio iz Maxa koji je usporio. Pa nije ovaj instant zakočio.

          Da popljuje Maxa?
          Max je debil, da se razumijemo i to sam konstatovao tamo nekad još 2016-2017. (bio je i Lewis tamo nekad 2011.)
          Ali ne pričamo o njemu, već o Lewisu (vidi ispod).

          E sad, za razliku od članka, komentari su već drugi par opanaka, kao što si i sam rekao.
          I upravo si ti otvorio Pandorinu kutiju, iznoseći mišljenje kako je Hamdo najveći ikada.
          Ok, tvoje mišljenje.
          Moje je da je Hamdo samo statistički najbolji. Ali to je postao prije više od godinu, kad je osigurao 7. titulu, a mislim da je u tom momentu već imao i 92 pobjede, tako da sada samo podbljava statistiku.
          Uostalom i meni (odnosno MS fanovima) su govorili nekih 19 godina (od 2001.) da je MS samo statistički najbolji.
          Ako ćemo gledati statistiku, jbga, Vettel je bolji od Prosta i Senne. Ali, teško da će i naj-hard core Vettelov fan reći da je on bolji od pomenute dvojice.
          Ni MJ onda nije najbolji košarkaš ikada već je to Bill Russell, a može se i Kareem staviti ispred.
          Pele najbolji svih vremena (kakav Messi, kakav Ronaldo, Maradona….) jer ima 3 titule sa Brazilom i preko 1000 postignutih golova u karijeri (Ronaldo je prije par dana stigao do cifre od 801).

          Mislim, eto komentarišemo, jel tako? 😉
          Što se tiče ovoga da Hamdo nije u Top 5, puno više je faktora je u igri, od suhoparne statistike.
          Jedne prilke sam napisao (a go je bilo 2019 ili 2020) da sa takvim bolidima može imati i 10 titula i 125 pobjeda i opet mi neće biti u Top 5.
          A mojih Top 5 je, btw, Fangio, Clark, Prost, Senna, Schumacher.
          Ovo je poredano čisto hronološki, kako je koji vozio.
          Moje preferencije u pogledu petorice nabrojanih su malo drugačije.



          10
          9

          1
        • Lewis Hamilton 44
          NRteamLH44 Prikaži

          Frnatic , nije mi u potpunosti jasna ta fama oko shitshowa sa sudijama , sto se tice ove trke po meni je 85% odluka sudije bilo ok.

          Ako smo gledali istu trku sto se tice sudija , ja sam to vidio ovako :

          -prva odluka-crvena zastava recimo opravdano jer je poznata zona izlijetanja a barijere su bile pukle,tako da je sigurnost vozaca bila ugrozena

          -druga odluka-pomijeranje Maxa iza Lewisa , ocito je bilo da je Lewis prosao i da je Max vratio poziciju izvan staze, ako uzmemo u obzir da je borba za titulu na vrhuncu i ako uzmemo u obzir da je uplitanje sudija u takvo nesto nepopularno,potez Massia da upita RB na koji nacin zele da ova situacije bude rijesena mi je ok.

          -treca odluka- da se uvede poduzi VRSC da bi se staza ocistila mi je potpuno shvatljiv , jer su vidjeli da ono sa prekidom trke i SF ne vodi nikuda,svaki put bi se razbili nakon svakog restarta

          -cetvrta odluka- Kazna za Maxa jer je izgurao Hamiltona sa staze,to sto je RB ponovo pokusao ispregovarati i izvuci vozaca od kazne ovaj put nije proslo. Udaranje Hamiltona u Maxa je samo posljedica toga sto su RB i Max pokusali , a tim udaranjem niko nije ni ostecen,pa se Massi ponovo nije htio mijesati u borbu za titulu

          Tako da u stvari ja ne razumijem u cemu je problem sa Massiem?



          2
          1

          1
        • David Croft
          Frantic Donator Prikaži

          Red Flag OK.
          Nisam siguran šta pravila kažu za onaj razmak koji je Bottas napravio iza Lewisa da mogu odraditi mitno double stop, plus da se osigura Lewisu miran izlazak nakon boxa. Ovo su događanja prije red flaga.

          Situacija koja se desila na restartu (neko je ovo napisao ispod) se trebala riješiti na način da na narednom restartu Max starta prvi (sa kaznom od 5 sec), Ocon drugi, a Hamdo treći.
          A nipošto nekakvim pregovaranjem (i opet se moglo čuti šprdanje lika iz Red Bulla sa Massijem).
          Jbte, nismo na pijaci. Čuj “Mogu ti ponuditi to i to”. LOL

          Oni VSCi za čišćenje staze, mislim da nikome nisu sporni.

          Max je, na kraju balade dobio 3 kazne za guranje Hamiltona.
          Propuštanje, što je 2x uradio.
          Udaranje Hamiltona u Maxa nije ničiji propust osim Hamiltona i njegove ekipe.
          Kod onog drugog propuštanja Max je vratio poziciju, a nije smio, tako da ću se složiti da je i to bilo za kazne (ako su pravila ista onakva kakva su bila i 2008. – Belgija).
          Zatim je Max dobio 5 sekundi.
          Da bi na kraju balade (ovo se desilo nakon što si napisao gornji post) Max dobio i 10 sec, a apsolutnu odgovornost za kontakt između Hamde i Maxa snosi Hamdo.
          Zanima me kolika bi bila kazna, da je između Maxa i Bottasa bilo manje od 10sec.
          Da li bi bila 5sec?
          A šta da je bilo manje od 5sec??

          Kao što je rečeno, teški shitshow.

          Massi možda nije sudac, ali on vodi “ceremoniju”.
          Charlie je možda davao jokere Bottasu, opravdavao Lewisov “hoću-neću” box zbunjenošću u boxu Mercedesa….., gledao Maxu kroz prste na silne gluposti koje je radio 2016-2017 (pa je s pravom, dobio od Vettela ono “Fuck off”), ……, ali je za Massija doktor nauka što se tiče tog posla.

          Nećemo ni pominjati sve debilne odluke ove sezone, jer to nije tema.



          2
          2

          0
      • Alfa Romeo
        Tito Prikaži

        NIsma fan ni jednog ni drugog ..ali toliko plitak mozak imas da uspoređujes maxovo propustanje i nazivas prljavim evo da te podsjetim kimija i hamiltona i hamiltonovo propustanje u spa to smo zaboravili a on sam je izmislio prljavo propustanje i odmah vracanje ……. drzi se one neka baci kamen tko nije zgrijesio … ajmo na zute zastave na treningu sudci su rekli da su zastave izbacene kad je hamilton prosao pa i to bi proslo da ne postoji snimka kako mu masu dva suca sa nemos vjerovat zutim zastavam …. pa ajmo se vratiti na crvene zastave sto da nije bilo crvene zastave mercedes bi bio najbolji takticar ove godine ali zaboravili su da ovo nije prvi put da se ide u crveno zato sto zid se mora popraviti dokaz prvi mislim da ti je kazahtan ……i da ti ne bude neugodno evo malo cu i na maxa pretjerao je sa branjenjem pozicije ali vidi vraga dobio je ipak kaznu 5 sec i morao propustiti plaćljivca da pobijedi ….dvaput :D :D jer jednom nije dovoljno :D :D Zaboravljas kako je Najbolji ikada ukrao maxu 25 bodova transportujuci ga u zid a isto tako i njegov kolega slijedecu utrku unisti mu jossigurnih 18 bodova sto je budimo realni ipak toto rekao 7 danna prije svasta se moze desiti i CUDO SE DESILO . 2 PUTA … …..



        13
        13

        0
        • Haas
          MadM Prikaži

          Zaboravio si još štopanje botasa pod SC da možda pudlica izađe prije Maxa iz boxa a kada ti to sve naprave što si nabrojao pa nebi više ima volje za životom tako da samo deri Max imaš svo pravo i još puno više od toga.



          6
          6

          0
    • Ayrton Senna
      FIAT 128 3p Prikaži

      Sorry , slučajno stisnuo “prijavi” …


      0
      0

      0
    • Mclaren
      KERS Prikaži

      Utrka top…uništili Landa s crvenom zastavom, 3 mjesto izgubljeno za Mclaren…Horner je zadovoljan 2.mjestom (svjestan svega). Wolf nije niti htio komentirati dok ne pregleda sve detalje.. uglavnom Max je prljavac njega ne možeš prestići na ispravan način i svaka riječ potrošena na njega je suvišna. ..



      3
      -1

      4
    • Pedalino Prikaži

      Collina bi bio bolji sudac. Massi nema autoriteta, guzica mu je puna…
      Rekao sam da FIA previše mijenja kriterije i tako je odgovorna za sva sr….

      LP



      1
      0

      1
  2. etnes Prikaži

    haha, kakav cirkus od trke. Mislio sam da ce biti dosadni vlakic od trke, al ispalo je dosta dobre hehe 😁



    11
    6

    5
  3. Bmw
    Matej Prikaži

    NETFLIX trlja rukeeee



    26
    25

    1
    • Mick Schumacher
      Ante Maras novinar Prikaži

      Imat će materijala s ove utrke bar za 3 epizode.



      15
      15

      0
      • Bmw
        Matej Prikaži

        Ne znam ali ovo tragikomicno suđenje je postalo prestrasno… Masi prica s Hornerom u smislu dali pristaju da max krece kao 3-ci u restratu iza Hamiltona alo ee on prica s njim pa u klinac jesu li pravila jasna ili ne?? Riki govori bolje iza safety cara startat ali opet imas pravilo da se starta klasicni start iza red flag… evo ako moze ovih dana malo osvrt na to… p.s. samo komentiram ja sam navijac Vettela tako da me ova borba icne zanima vele oko prvaka…. ali ovo “hrvatsko pravosuđe” je prestrasnooo



        15
        15

        0
  4. Nando
    Matek14 Prikaži

    Horor.. od sudaca, staze, vozaca, tv prijenosa..



    32
    26

    6
  5. Michael Schumacher
    ZJ11 Prikaži

    Naslov clanka govori sve.

    Steta za Ocona.



    27
    23

    4
  6. mika50 Prikaži

    Hamdija ima više sreće nego pameti, govorim za kontakt s Oconom.



    30
    23

    7
  7. Ayrton Senna
    Scuderia Prikaži

    Netflixu upala sjekira u med. Za daljnje komentare pričekajte da se smirim…



    20
    18

    2
  8. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Ima toliko toga za reći, toliko svinjarija sa svih strana, ali nema smisla. Ova FIA je strašna da nemam riječi.

    Idu sa istim bodovima u zadnju trku pa neka bolji pobjedi. Nema više smisla raspravljati, mislim da će se svi složiti da je ovo teški shitshow od utrke za koga god navijali.



    42
    38

    4
  9. Sebastian Vettel 5
    battery992 Prikaži

    Ovo je sramota za F1, od staze pa nadalje…



    27
    23

    4
  10. Ferrari
    nelinjo Prikaži

    what a shit!!!



    15
    15

    0
  11. Alfa Romeo
    laky614 Prikaži

    Svaka cast ove godine svima, lijepo da se ide u zadnju utrku sa jednakim bidovima. Ali smatram da je Merc nes jebeno napravio na bolidu da su u zadnjim utrkama uspjeli biti toliko dominantniji. Nadam se da ce neko izbaciti danasnji razgovor izmedu maxa i rb sto se tice prepustanja. Ali mislim da je rb zeznuo sa medium gumama.



    27
    26

    1
  12. Carlos Sainz 55
    Tudum Donator Prikaži

    Koji je ovo k bio? Zašto je Max dobio 5 sekundi i kao je moguće da je blagoslovljenom ostalo krilo na bolidu nakon onoga?



    33
    22

    11
  13. Marlboro
    AMG Donator Prikaži

    Koliko god da su nedosljedni i spori u odlukama koje se tiču kazni vezanih za nepoštivanje zutih zastava, povratka na stazu ili usporavanja, sve je to jedna mala sitnica za ovo što su napravili danas.

    Danas nisu napravili ništa a ma baš ništa pravilno! Nadam se da Masi i ekipa odlaze…

    Max, kao Max, zakašnjeli pubertet, bahatost i ponašanje koje niti jedan trenutni vozač nema pa i ako nekako ne uspije završiti kao WDC, ko zna koju godinu za redom ostaje prvak prljavog utrkivanja.



    25
    -19

    44
    • Carlos Sainz 55
      Sainzara Prikaži

      Ljudi koji imaju asocijaciju s mercedesom u imenu nemaju pravo glasa na ovom portalu.



      16
      -22

      38
      • Marlboro
        AMG Donator Prikaži

        Znamo da je tako, nadglašavaju nas neki čudni navijači 🙂



        17
        -8

        25
      • lukarak Donator Prikaži

        Istina, ipak je ovaj sajt support grupa navijaca Ferrarija.



        11
        0

        11
        • Mercedes
          LewisHamilton44 Prikaži

          Ne bih rekao support Ferrarija, nego mrzitelji Hamiltona/Mercedesa



          14
          -5

          19
        • Ferrari
          07drogo Donator Prikaži

          Ja ne mrzim Mercedes jer je najbrzi vec zato sta nemaju muda rec da jesmo i boli nas briga vec gmizu, kukaju i skrivaju performanse a ocigledno je da su za klasu dve iznad svih. Propovijedanju o jednakosti i konkurenciji a na prvi znak krize okrecu plocu. Isto tako i Hamilton koji je neupitni top vozac ali i top zmija. Taj nikad nije nista posteno reko vec uvijek ima skrivene misli i otrovne strelice prema drugima. Jadan na sve moguce nacine dize druge u nebesa da bi svoje titule opravdao kao krvavu borbu u 1s brzem autu. Toliko o njima a sta se tice mrznje vise mi idu na zivce ovi navijaci koji dizu GOATa u visine pritom nimalo realno ne priznaju da je za barem 70% toga zasluzan mercedes a ne on. Di je bio goat prije Mercedesa, di su te bozanske vjestine?



          24
          18

          6
        • lukarak Donator Prikaži

          Izgubio za bod u rookie sezoni, pobjeda u svakoj sezoni dosad, 2010 isto bio u igri do zadnje utrke.



          2
          -3

          5
        • Ferrari
          07drogo Donator Prikaži

          Sjedio u rookie i sezoni posle u najbrzem bolidu, kako je guro protiv Alonsa necu jer smo to vec sto puta prosli. Gubio od momcadskih kolega, iako je uvijek sjedio u brzom bolidu jer ima pobjedu u svakoj sezoni isto tako nije bio nesto relevantan svaki puta u borbi za naslov jer je bio 4..5 itd…Dovoljno je pogledat statistiku prije i posle 2014 i sve ti je jasno.



          7
          5

          2
  14. Kimi Raikkonen
    drstrain Prikaži

    nakon sto ham nije dobio nikakve kazne zbog incidenata na treninzima…

    sve je bilo jasno



    43
    23

    20
  15. Sebastian Vettel 5
    dzalac Prikaži

    Kako sumirati sve ovo 😆



    6
    6

    0
  16. Renault
    Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

    J**** m**** šug**** režiseru, zadnji krug Bottas i Ocon se bore, na ulazu u zadnji krug Bottas pređe Ocona, Esteban odma vrati poziciju, borba cijeli zadnji krug i na kraju fotofinish ulazak u cilj, a ovaj kre*** od režisera drži Lewisa Hamiltona na ekranu cijeli zadnji krug od početka do kraja kruga AAAAAAAAAAAA 0,1 sek f*** f*** f***



    60
    55

    5
  17. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Teški cirkus i idiotizam od utrke i sudaca.



    14
    11

    3
  18. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Red Bull, apsolutno je nemoćan i Max jedino što može trenutačno da radi jeste da baca Hamiltonu prašinu u oči. Utrka je očaj teški, užasna organizacija. Orangutan za stolom bi bolje odluke donosio.



    30
    23

    7
    • Marlboro
      AMG Donator Prikaži

      A to je opravdano, ako je sporiji, može se koristit svim sredstvima? Sto je najveći problem, ako ispadnu obojica u Abu Dhabiu naslov ide Maxu unatoč izjednačenim bodovima, što znači da sljedeću utrki klinac može voziti onako kako je navikao.



      16
      -6

      22
      • Michael Schumacher
        Slavenowsky Donator Prikaži

        Jel tako a’? Hajde onda kakvim se sredstvima Hamilton u Britaniji koristio? Zar misliš da bi svima nama bilo lako da puštamo Hamiltona da nas preskace, pogotovo kada vodiš u šampionatu? I još jedno, jel Hamilton bio oštećen zbog toga? Nije, svaki put je evo profitirao.

        Sad, šta da je Hamilton probusio Maxu gumu? Zbog čega je isti radio zavjetrinu a vidio je da se približava Maxu??? Bilo je dovoljno prostora da ode lijevo!

        A to za Abu Dhabi, vidjeti ćemo ko i kako će da vozi, možda Max bude prvi, pa ga Hamilton malo s guza zvekne, jer Mercedes je evo dokazano tenk od bolida, dok se svi raspadaju okolo, oni ko od titanijuma da su (sarkazam je da se ne izbudis)



        18
        -2

        20
        • Marlboro
          AMG Donator Prikaži

          Ne bih se previše držao Silverstonea samo bih kao fun fact dodao kako je Hamilton samo u jednom krugu Maxu dva puta ostavio mjesta, koliko je Max puta ostavio mjesta u današnjoj cijeloj utrci?

          Problem i Silverstonea i utrke danas, a i čitave sezone je Maxovo privatiziranje staze i vožnja u kojoj nema obzira prema drugim bolidima. Dečko ne zna “stati na loptu”.

          Koju namjeru je kod propuštanja Hamiltona (kada su se sudarili) ima Max govori ona situacija kad ga je pustio i odmah napao i uzeo mjesto…

          Zar je zabranjeno da Hamilton “preskače” a nije vođa u prvenstu?? Znaci Max vidno sporiji ali eto vodi u prvenstvu pa se može braniti kako god zna kao npr. vise puta mjenjati smjer izgurivati vani (Brazil) ili ovo danas kada svojim lošim startom izgubi poziciju za čitavu dužinu bolida pa se krateći stazu usmjeri direktno na Lewisa?



          14
          -5

          19
        • Michael Schumacher
          Slavenowsky Donator Prikaži

          Druže moj Hamilton je i gore situacije sa Rosbergom radio. Max je mala maca za njega.

          Logično je da će ego da radi, jer Hamilton je vidno brži, sta ti preostaje nego da mu bacaš prašinu u oči, a ne kako kažeš da “privatizira” stazu.

          A zašto nećeš da se vratiš na Silverstone? Jel Hamilton imao dovoljno prostora da prodje apex bez da ga maši, pogotovo pri onakvoj brzini?

          Bez obzira na Maxov bezobrazluk, opet ću te pitati: ‘jel Hamilton bio zakinut za nešto? Hamilton je u oba slučaja prošao bez većih posljedica, sem Monze, a Monza nije prastala oboma!

          Kada se sve sabere i oduzme, Hamilton se sada izjednačio. Ovaj šampionat izgleda tako izvjestacen da prst stavis u usta i izrigas se pošteno!



          15
          12

          3
        • avalon Prikaži

          AMG ….”Koju namjeru je kod propuštanja Hamiltona (kada su se sudarili) ima Max govori ona situacija kad ga je pustio i odmah napao i uzeo mjesto…” šteta šta više nema ferala . da ima i da su pratili sport ova rečenica bi bila proglašena shit of the season 2021. F 1 :) :):) znači kad vratiš poziciju suparniku ne smiješ ga napast odmah nego trebaš pričekati ? koliko vrimena po tvojoj objektivnoj procjeni ? pola kruga , krug , još više ?
          ako je max privatizira staze ove sezone ( kako pišeš ) onda je LH privatizira F 1 od dolaska u MB ;)
          naravno , silverston je najbolje zaboravit isto ka i “ispade” LH na FP . uostalom za te “ispade” je kažnjen ozbiljnom opaomenom :) :) :) suci nisu želili eventualnom ozbiljnom kaznom uticati na završnicu prvenstva ali im to jučer nije bila prepreka da kazne maxa 2 X . “…fun fact dodao kako je Hamilton samo u jednom krugu Maxu dva puta ostavio mjesta,…” , a dečko koji ne zna stati na loptu ( kako pišeš) je jučer 2 X vrača poziciju lewisu bez pogovora . bar nismo čuli na TR . ako već pišeš da se ne bi previše drža silverstona ( zašto ? ) , možda se ne bi treba držat ni brazila i izguravanja vani . kad nekoga braniš onda ni razbijanje zabivanjem u suparnika ne treba gotovo ni spominjati ali zato kad napadaš i izgurivanje bez kontakta je ogroman grijeh :) :) :)
          jbte , bolje ja mazepin reagira na FP kad je naletija na LH koji se “šulja” stazom nego jučer lewis kad ga je max propušta prvi put . snimka iz kokpita maxa “pokazuje” da ovaj usporava , “šalta” niđže jer kad lewis prođe dolaze do šikane , a u nju se ne ulazi sa 8. lewis nespreman za to naljeće na maxa , zasjeca mu gumu i obavještava pit da je to opasna vožnja ! jbga , trebalo je da maxov RB ima žmigavce , da max da desni ka znak da propušta lewisa … ka šta su nekad na magistrali autobusu i kamioni davali znak žmigavcima da vozač pozadi zna da može sigurno preticati .
          bi li se štovatelji lika i djela LH mogli prisjetiti trka dok je NR bija kolega lewisu ? kad je nico dojurija iza lewisa i u pokušaju preticanja zakačija bolid lewisa oštetivši mu zanju desnu gumu ? mnogi su tada konstatirali da je to nico uradija namjerno i da je isključivi krivac za to . a u čemu je razlika bila jučer u istoj situaciji ? pa u tome šta je kriv max koji je bija ispred lewis koji ga je naguzija .
          nisam navijač ni maxa ni lewisa mada poštujem vozački talent obojice ali mislim da je max više sazrio u zadnje 2 sezone nego LH od svog dolaska u F 1 . ako već koristi iskustvo da bi primjeniva trikove ka jučer kod restarta kad je max na hardu već zauzeja startnu poziciju , a lewis je jedva milija da bi se maxu i ono malo zagrijanosti guma “izgubilo” onda treba bit spreman da i drugi koriste trikove . ili su oni rezervirani i dopušteni samo lewisu ?
          već posli Q sam prognozira ishod trke i pogodija pobjednika . istina , bilo je teže zbog događanja na stazi ali … da nije bilo crvenih zastava , SC i VSC LH uz podršku VB bi bez problema odnija pobjedu . ovako ostaje zadnja trka i baš me zanima kako će završit . jer max je dokaza psihičku čvrstoću i kod njega lewisove psiho igrice izgleda na djeluju no ako RB/max u abu dabiju budu tvrd , dostojan protivnik još uvik ostaje masi , suci koji mogu malo pogurati ….
          i kad već pišeš “…ako ispadnu obojica u Abu Dhabiu naslov ide Maxu unatoč izjednačenim bodovima, što znači da sljedeću utrki klinac može voziti onako kako je navikao.” taj klinac je ove sezone ima više štete od vozača MB nego šta im je uradija . ako su prost i senna mogli izbacivati jedan drugog međusobnim sudarima da bi osvojili titulu ili MS Vs hill zašto to ne bi moga i max mada čisto sumnjam da bi to uradija . okladija bi se da kad bi LH odgovara sudar i odustajanje obojice i koji bi ga vodija tituli i da se sudar desi da bi ga fanovi proglasili trkačim incidentom , a ako se desi suprotno onda će isključivi krivac biti max zar ne ? a ka krunski dokazi “vadit” će se sra*a koje je momčić od nepunih 18 radija na početku karijere ….



          4
          2

          2
      • Haas
        MadM Prikaži

        Nije Hamdija dobio ni pola toga koliko je zaslužio sa svojim prljavim ponašanjem,mislio je da to prolazi kod svakoga ali naiša je na tvrd orah.



        27
        17

        10
  19. Nando
    andrej12 Prikaži

    Cek, zar nije Seb dobio kaznu za istu stvar 2017. u Bakuu?
    Anyway, nedostatak jakog lica na celu trke koji ce kontrolirat egoe ne samo team personela, nego i vozaca najvise, jako, jako se osjeti.



    27
    20

    7
  20. Alfa Romeo
    laky614 Prikaži

    Mi moze netko reci zasto LH uvijek poslje utrke ide izvan kadra, skrivati se negdje i onda se vrati? Danas su prvi put nesto snimali.



    11
    6

    5
    • Max Verstappen
      Kenzo Donator Prikaži

      Dobiva instrukcije PR-a sto treba reci i kako da se ponaša. Bar ja tako mislim, jer mi djeluje fejk svaki put ta gluma. Osim u VB.



      11
      6

      5
    • Blue Flag
      dFixxx3r Prikaži

      a) drama queen
      ili
      b) možda se stvarno mora smiriti
      lik je nevjerojatno hladan tijekom utrke. možda ima neki overwhelming osjećaj i treba mu sekunda za smiriti se
      ljudi različito reagiraju, različito akumuliraju, i različito otpuštaju stres. različito mislim različitim intenzitetom, ekstenzitetom i dinamikom.



      14
      13

      1
    • Stoffel Vandoorne 2
      Superformula Prikaži

      Jer nije robot i umori se psihicki i fizicki nakon ovakve utrke, ovo je i za nas s kauca bilo previse


      0
      -1

      1
  21. Charles Leclerc
    Emin1 Prikaži

    #blessed



    10
    9

    1
  22. Lewis Hamilton 44
    LH1985 Prikaži

    Ovo je vrhunac karijere za LH… kakva vožnja jbt.
    Max priglup ko i inače… mora još batina dobiti od starog.



    29
    -30

    59
  23. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    malo vozikanja između safety cara. užas. toliko isprekidano, još malo pa negledljivo. Brundle jedini ok od ovih komentatora i sam se pita gdje je Max popio kaznu od 5 sekundi. Race pace Merca je bio puno bolji od onog RBR-a, čak je Bottas prestigao ljude.



    17
    14

    3
  24. Lewis Hamilton
    smr201 Prikaži

    Kakav kaos, da netko napravi film rekli bi pretjeruje.
    Drive to survive će biti spektakl haha.
    Suci su cirkus Colorado.
    Max je stvarno pretjerao sa ovim banzai obranama, da se svi tako brane imali bi 2 pretjecanja po trci.
    Prvi put od tko zna kad poravnati ulazimo u zadnju utrku i to je odlično.



    22
    18

    4
  25. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    WTF just happened.. Treba dobro sjest i napisat report za utrku.. Vjerujem da ce i Masi sjebat u nekim objasnjenjima…
    Treba Ferrari pitat Merc od cega je bolid, njihov bi se raspo…



    17
    16

    1
  26. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Staza je opasna, 2 najbrza a jedva šira od monaca
    Show odlican, ali suci ga zasjenili, neznaju ni sami sta rade
    Verstapen se pravia blesav malo, a Hamilton mi nije jasan moga ga je proc, da je Vettel bio na njegovom mistu dobio bi stop n go penal, ali je najviše kriv Bono koji mu nije rekao na vrijeme da je Max dobio uputu da ga propusti
    Ferrari valjda čuva sreću za sljedecu godinu jer mi nije jasno kako su se našli 10 sec iza Giovinacia i 18 od Gaslya nakon VSC trebali su bit na 4 5 sec
    Ali jedno je sigurno u abu dhabiu ce se ova dva pobit i moramo uzivat jer iskreno ovo je luđe nego Prost i Senna



    11
    8

    3
    • Michael Schumacher
      VRSV546 Prikaži

      Da se nadovezem za kazne da su normalni suci
      Hamilton:
      1. Trening i Mazepin 3 mjesta na gridu
      2. Nakon restarta pravilo od 10 duzina (koja je kazna po pravilniku neznam
      3. Zabijanje u Maxa (isto kao i Vettelu u Bakuu jer nije Max kriv šta su svi od Hamiltona do Meckoveg pitwalla izgubili)
      Verstapen:
      1. 5 sec za prvi restart
      2. 5 sec za obranu mjesta



      9
      -8

      17
      • Mercedes
        LewisHamilton44 Prikaži

        Vettel u Bakuu nije dobija zbog zabijanja nego zbog dolaska paralelno i onda namjernog udaranja u bok, nije teško provjeriti informacije, pogotovo u današnje vrijeme interneta i sličnog, pozz



        16
        13

        3
        • Honda
          Nikolar95 Prikaži

          Fetel je tada bio iza Hamiltona a on iza SC i naglo je zakocio i Fetel ga udario i ostetio prednje krilo i onda ga je Fetel namerno udario iz revolta zato jer je ovaj kocio naglo namerno verovatno. Mislim da Max i RB jos ne znaju da imaju posla sa veoma lukavim i podlim covekom koji jako dobro cita situacije i uvek ispadne zrtva a za srecu da ne pominjem.



          13
          4

          9
        • Michael Schumacher
          VRSV546 Prikaži

          Hamilton je zakocio i Vettel nije moga stat ni maknit se u stranu i odma na izlazu iz zavoja, hamilton je moga i stat i u stranu i usporavao cijelo vrime a doda je gas tocno prije udarca je na sredini pravca



          6
          4

          2
        • Mercedes
          LewisHamilton44 Prikaži

          @VRSV telemetrija je dokazala da nije taka kočnicu, nećemo se vraćat na incident iz 2017. koji je pošteno riješen



          7
          -4

          11
      • Ayrton Senna
        Scuderia Prikaži

        Nakon što se max žalio u formacijskom krugu na to koliki je razmak hamilton ostavio i brundle je na skyu 2 puta rekao da to nije dozvoljeno. Ja osobno do sada nisam znao sa sigurnošću je li to pravilnikom zabranjeno ili je samo nesportski. Pod uvjetom da je brundle u pravu, postavlja se pitanje zašto suci ne obraćaju pozornost na te stvari. Nije to radio samo hamilton, ali on je u zadnjih nekoliko utrka otišao najdalje u tome i imao dosta uspjeha s tom taktikom. Nisu ga čak morali ni kazniti ako im je toliko teško. Da su ga prvi put upozorili da sljedeći put ide kazna problem bi bio riješen. Isto vrijedi i za ostale vozače.



        13
        12

        1
        • Mika Hakkinen
          stoka Prikaži

          U formacijskom krugu nije propisan razmak izmedu bolida, u koloni iza safety cara je… misas 2 razlicite stvari



          3
          0

          3
        • Dan Gurney
          Crash Donator Prikaži

          Ja mislim da u pravilima samo pise da auto koji predvodi kolonu mora ostat unutar 10 duzina auta od SCa😬 Ne sjecam se da sam procita da svaki sljedeci mora radit isto u odnosu na auto ispred sebe.


          0
          0

          0
        • Ayrton Senna
          Scuderia Prikaži

          stoka, ja sam samo prenio brundleove komentare. Kao što sam i napisao, nisam najbolje upućen u pravilnik. Brundle je jasno rekao da je zabranjeno ono što je napravio hamilton u formacijskom krugu, možda je pogriješio. I ako nije zabranjeno trebalo bi biti, jer ako će svi to raditi formacijski će krug trajati pola sata. Da ne govorim da na taj način vozači koji startaju iza stječu nepoštenu prednost u odnosu na ove kojima se gume hlade na startnoj liniji.



          5
          3

          2
      • Ayrton Senna
        MCLfan Prikaži

        I naravno trebali su maxa kazniti za ono takozvano propuštanje pa ga do kraja zavoja odmah prestigao,a hamilton je bio kažnjen zbog slične situacije u Belgiji 2008.



        6
        5

        1
        • Ayrton Senna
          Scuderia Prikaži

          Postoji bitna razlika između ove situacije i belgije. Tada je raikkonen nakon sporne situacije nastavio jurnjavu za hamiltonom i izletio, te odustao. Da nije bilo nepropisnog vraćanja pozicije, rai bi možda zadržao vodstvo i pobijedio. Ovdje hamilton nije ništa izgubio jer je svakako pobijedio, a verstappen je već 2 puta kažnjen u utrci, a čak da su ga kaznili i treći put, opet bi završio drugi.



          2
          2

          0
      • Alfa Romeo
        Tito Prikaži

        https://www.youtube.com/watch?v=q4uGwJ8deBU NEMOJ ZABORAVITI I ZUTE ZASTAVE KOJE NISU BILE



        4
        4

        0
  27. Fernando Alonso 14
    GP2Engine Prikaži

    Pogodio sam u sridu s predikcijama:
    5 dnf-ova, 2 red flaga i uplakana tetka Hamilton cijelu trku na team radiju i onda a kraju pobjeđuje na jadan ucviljen način.
    Michael Masi idiot dana.



    24
    5

    19
  28. Pastor Maldonado
    Widowmaker Prikaži

    Da je Max imao malo kiseliji osmijeh bio bi limun :D



    27
    27

    0
  29. Honda
    blown diffuser Prikaži

    Ne bi me čudilo da Masija rastope u solnoj kiselini i za tjedan dana kažu da je netragom nestao.



    11
    8

    3
  30. Michael Schumacher
    27Ferrari28 Donator Prikaži

    Ovo je dno dna. Cmoljo place a zna da ima najbolji bolid i osvojit ce naslov. Max se hice preko granica samo da zadrzi vodstvo. Fia ne zna kome bi šta dala samo da zadrži napetoast.
    Sad idu repovi. Ovo nije f1 ovo je budalaština koja se samo zove tako.



    32
    20

    12
  31. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Navijam za Maxa iz dva razloga.
    Prvi je jer je nevjerojatno talentiran vozač i grize bez obzira na sigurnost bodova.
    Drugi je jer mi se Hamilton kao čovjek gadi. Toliko provokacija, cviljenja, laži, pravi se glup u izjavama kao da mu nešto nije jasno… iz njegovih usta da je to sramotno.

    Ne mogu reći da je Max bio najčišći ovu utrku, ali ovo je bila borba na nož protiv jednako talentiranog vozača u bržem autu i svaka mu čast na borbi i preuzimanju rizika jer je mogao puno izgubiti.

    Bottas zvijer svoje klase. Samo on može onako namazati Ocona u Alpineu…

    Sada slijedi dva tjedna Hamiltonovog cviljenja kako mu je bilo teško.



    42
    13

    29
  32. Mclaren
    raca Prikaži

    utrka u punom stilu, jebe lud zbunjenog



    9
    8

    1
  33. Chequered Flag
    AnteF1 Prikaži

    Kakva šokantna utrka. Ovo je bilo kao film. Ne zanima me tko je htio da dobije Max ili Lewis, ali utrka je bila luda. Napeta u svakom trenutku. Ja to želim kao gledatelj.

    Jedva čekam završnicu. Luda sezona. Mislim da je najluđa od svih od kad pratim F1.



    6
    -10

    16
  34. Monisha Kaltenborn
    monkeyseat Donator Prikaži

    Man of the match: Masi!
    Stvarno bi mu poluosovinom od Toyote trebalo pojasnit neke stvari.
    Za utrku sam ja isključivi krivac: svaki put kad sam otišao na kenjaru eto sranja.



    16
    12

    4
  35. Ayrton Senna
    OffLiberyMedia Prikaži

    Iskreno se nadam da je ovo Masiju zadnja sezona… Ovo je sramota… Ili kažnjavaš sve ili ne kažnjavaš ništa. Lewis bi svakako pobijedio jer je jasno da se nije moglo onoliko pritiskati na mediumu, ali način na koji sudci i Masi gledaju stvari su previše smiješne. Znači ili kažnjavaš svaki prekršaj ili kuliraš svaki prekršaj koji nije izazvao životne opasnosti i kraj priče. Ne može se “nećemo gledati granice staze” u četvrtak, i onda u nedjelju kazniš, a pri tome SVE ostalo ne kazniš. Sam Hamilton je ovaj vikend trebao dobiti 4 kazne, sam Max 3, dakle ili 4 za Hama i 3 za Maxa ili bez kazni, ne može 1:0 ne može 0:1 ne može 2:0 ne može 2:1. Ili 4:3 ili 0:0, sve ostalo je cirkus, show, ponižavanje intelekta ljudske rase itd itd…

    Trka kao trka… Dobra dok traje, ali problem je što nije trajala u kontinuitetu. 5 krugova im treba da očiste opiljke sa Vettelovog bolida, znači ako ne može sa VSC, pošalješ SC a ne kruziraš 5 krugova zbog 10 krhotina.. Dalje, otkud Ocon na prvom mjestu na restartu? Kakvo je to pregoravanje? Pijaca?

    Sramota….

    Ako neko sazna za neku peticiju da se Masiju uzme licenca i istjera iz motosporta molio bih da mi proslijedi link….



    28
    21

    7
    • Marlboro
      AMG Donator Prikaži

      Može li pojašnjenje koje 4 kazne je trebao dobiti Hamilton?



      7
      -4

      11
      • Ayrton Senna
        OffLiberyMedia Prikaži

        1. Žute zastave
        2. Blokiranje Mazepina
        3. Više od 10 dužina bolida iza SC i na restartu
        4. Guranje Ocona

        Isto tako i max je trebao dobiti za:

        1. Napuštanje staze (dobio je)
        2. Preticanje izvan staze (ono nakon prvog restarta)
        3. Ulaženje u tuđu putanju

        Sve su to stvari za koje bi jedan Vettel dobio kaznu, pa onda ili kažnjavaš i Hamiltona za to, ili ne kažnjavaš ni njega ali ne kažnjavaš ni njegovog rivala za titulu sve dok nekog životno ne ugroze. To se tako nekad radilo…



        20
        10

        10
        • Marlboro
          Bubasvaba Prikaži

          Zabijanje Hamiltona u Maxa u trenutku kad ga ta propusta. Neznam zasto ovo suci nisu ni pogledali.



          16
          8

          8
        • Formula1
          Formula Fan Prikaži

          1. Objašnjeno da je redar greškom na 1s stavio zastavu, dok je Hamilton prošao.
          3. Masi lijepo objasnio u prenosu .
          4. Verstapen divljački uletio u prostor koga nije bilo (race incident).

          Za 2. se slažem .



          8
          4

          4
        • Marlboro
          AMG Donator Prikaži

          Žuta zastava nije bila pokazana, po ko zna koji put

          “Guranje Ocona” je prvi zavoj nakon starta u kojem nije ostvario nikakvu prednost, a nije da je mogao lijevo zar ne?

          “više od 10 bolida iza SC”, nije bio SC nego formacija za stajaći start, a to što je Max ukukao toliko za to da se čini da je start iza SCa to je drugi par cipela.😉



          8
          1

          7
        • lukarak Donator Prikaži

          Nije mu pokazana zuta zastava.
          Mazepin ok, al je trening.
          Rekao Masi da nije formation lap.
          Ocon ok.



          1
          -4

          5
        • Ayrton Senna
          OffLiberyMedia Prikaži

          1. Nije ni u Kataru bila zvanična žuta pa su VB i MV dobili kazne.
          3. Nema se tu šta objasniti, pravilo je pravilo koje kaže iza SC 10 mjesta smijes imati maksimalno, nakon red flaga nema zvaničnog formation lapa,nego vožnja pod SC, ispravite me ako griješim
          4. Čisto guranje i prije nego je Mac uletio

          Morate shvatiti, da bi ovaj sport bio vjerodostojan moraju sudije sami sebe poštovati, pa onda možemo pričati ko je brži, bolji, srčaniji, itd…



          11
          8

          3
        • Michael Schumacher
          DDR Donator Prikaži

          Po ko zna koji put, žuta zastava mu je bila pokazana, i to na 2 (DVA) panela: https://www.youtube.com/watch?v=atkL0MWJBEU

          @AMG znam da se nadaš da se većina ljudi neće potruditi i stavit dokaze, ali eto, nađe se poneko pokoji put :)



          6
          6

          0
        • Marlboro
          AMG Donator Prikaži

          Nije službeno pokazana, znači nema je na volanu nema ih fizički nego je samo netko greškom upalio ekran.

          Ili bi ipak svejedno trebao dobiti kaznu?


          0
          -5

          5
        • Ayrton Senna
          OffLiberyMedia Prikaži

          @AMG shvati da ni u Katru nije bila službena žuta pa su ljudi dobili kaznu. Dakle shvati NIJE im bila na volanu i dobili su kaznu. Ne znam stvarno šta ti nije jasno? Čak je i Masi potvrdio da nije bila službena u Katru… Dakle da, trebao je dobiti kaznu budući da su prošli vikend za isto to dobili VB i MV.



          5
          5

          0
        • Lewis Hamilton
          smr201 Prikaži

          U Katru su u pitanju bile kvalifikacije, a ne trening. Zadnji put je prije 5 godina netko dobio kaznu za incident na treningu i to je bila u pitanju Spa gdje vidiš jasno iza sebe za razliku od ovdje di ništa ne vidiš iza sebe na tom dijelu staze. Po meni su tu više krivi suci i ekipe koji ih nisu upozorili.
          Na restartu ne vrijedi pravilo o 10 dužina automobila, tako je bar rekao Masi u prijenosu. Ako se već držimo pravila ko pijan plota Max je nedozvoljeno napravio pratice start pri kretanju iza SC-a, onda je i on mogao dobiti kaznu za to prema tvom popisu.
          Guranje Ocona? Pa Max je s lijeve strane, a Ocon sa desne, nije baš imao gdje Lewis.
          To da bi bilo bolje da imamo konzistentne suce niko ne osporava ja mislim.


          0
          -2

          2
        • Lewis Hamilton
          smr201 Prikaži

          Evo za divno čudo Masi je jednom bio u pravu:
          STANDING START RESTART
          43.1 If, after one or more formation laps behind the safety car, the track conditions are considered
          suitable to start the sprint qualifying session or the race from a standing start, the When the
          clerk of the course decides it is safe to call in the safety car a message “STANDING START” will
          be sent to all Competitors via the official messaging system, all FIA light panels will display “SS”
          and the car’s orange lights will be extinguished. This will be the signal to the Competitors and
          drivers that it will be entering the pit lane at the end of that lap.
          At this point the first car in line behind the safety car may dictate the pace and, if necessary, fall
          more than ten car lengths behind it.


          0
          -2

          2
        • Stoffel Vandoorne 2
          Superformula Prikaži

          Guranje ocona buahahaa. Vidim dosta slicnih koomentara pretpostavljam onda da ste jucer poceli gledati f1, dobrodosli !


          0
          -3

          3
        • mm4 Prikaži

          po ko zna koji put: žute zastave mu nisu pokazane, pojavile su se na panelu nakon što je on prošao pored njega, video pokazuje jednostruke bijele zastave


          0
          -2

          2
        • Ayrton Senna
          OffLiberyMedia Prikaži

          @Smr

          “At this point the first car in line behind the safety car may dictate the pace and, if necessary, fall
          more than ten car lengths behind it.”

          Samo da prevedem ovo što kolega bolduije i misli da je nešto time postigao…

          “U tom trenutku prvo auto u liniji iza vozila sigurnosti može da diktira trkaći tempo i, ako je potrebno, otići više od 10 mjesta dužine vozila”

          Pazi buraz šta piše PRVO. Danas, stvarno, i ako ne znaš engleski vještačka inteligencija google translate-a je dovoljna da shvatiš poentu. Kopiraš mi dio pravilnika i bolduješ da bi sam sebe pobio… Kud ovaj svijet vodi…

          Kao što sam rekao u nekom drugom komentaru. Zatvaram bilo kakvu raspravu sa Mercedes/Hamilton fanovima do daljnjeg, nemoguće je sa vama komunicirati. Neke debilizme pronalazite.

          Za @mm4

          “Žute zastave su se pojavile na panelu nakon što je prošao” pogledaj video: https://www.youtube.com/watch?v=atkL0MWJBEU

          Kolega @DDR je jasno postavio klip, ali što bi ga ti pogledao? Bolje je trabunjati u prazno i ići na nerve drugima jer pazi NE ČITAŠ. Prije komentarisanja trebao bi da pročitaš sve iznad što je napisano da bi bio u toku dešavanja, a ne ovako padneš kao sa Marsa i lupiš glupost. Ukoliko tvoje oči ne dozvoljavaju da vidiš, evo ti SS iz videa i timelaps: https://prnt.sc/221bncn



          1
          1

          0
        • mm4 Prikaži

          @OffLiberyMedia ako je tebi to na screenshootu dupla žuta zastava svaka daljnja rasprava nema smisla ali
          dajem ti još jednu priliku – pokaži mi na panelu broj 6 duplu žutu zastavu sa onboarda Hamiltona.
          nemoj se kačit na videozapise koje klinci postavljaju po netu i označavaju krive zastave, može?


          0
          -1

          1
        • Ayrton Senna
          OffLiberyMedia Prikaži

          Niko ne govori o duploj žutoj nego o žutoj.

          I prva si osoba koju sam nakon 3 godine aktivnog korištenja ovog portala stavio u listu gnjavatora. Nema me više. Pozdrav



          1
          1

          0
        • mm4 Prikaži

          @OffLiberyMedia problem broj 1, nije ni žuta zastava, problem broj 2 istraga je bila zbog nepoštivanja DUPLIH ŽUTIH
          interesantno je kad ti netko hoće ukazat da si u krivu ti ga proglasiš gnjavatorom


          0
          -2

          2
  36. Ferrari
    GRID.N01 Prikaži

    Ovo nema smisla. Kakav je to sport u kojem ne presuđuju suci i pravila, već se kazne dogovaraju?
    I ne samo to, kazne se i krivo dodjeljuju!
    Uništava se utrkivanje!
    U ovom komentaru neću komentirati na čiju stranu je što išlo, nego da politika uništava jedno od najboljih prvenstva ikad!



    27
    24

    3
  37. Max Verstappen
    MV33rbr Prikaži

    Kakav je ovo horor bio!? Nisam nikad gledao nista slicno i jednostavno ne znam kako komentirati sve ove dogadaje. Ne znam sto ocekivati na zadnjoj utrci. Ajde Max! Jos jednom daj sve od sebe pa sta bude!



    18
    10

    8
  38. BMW_MPower Prikaži

    Zašto nam na početku sezone lijepo ne kažu da Hamilton mora biti prvak?



    28
    3

    25
  39. Mercedes
    OldFox44 Prikaži

    , Ljudi moji u 30 god gledanja F1 ovakvu utrku nisam vidio..mislio sam da 1994, 1997. ili 2008. kad ham uzeo naslov nikad vise necu vidjet…
    ali evo Max je uspio to promjeniti..Bili za Hama, Kimija, Lecrlerca, opcenito velikog Ferrarija bez obzira na sezonu. Podrzavao sam Maxa kad je dosao u F1.. bio mi je cool agresivan uvijek na rubu..podrzavao kad su svi pljuvali po njemu jer je izbijao Ferrarijece vozace…mislio sam ajde neiskusan je dajmo mu sansu..ali ne tip je danas dokazao da nema prestizanja kad je on u pitanju…žao mi je Maxa nakraju…ostaje Abu Dhabi..idemo na veliko FINALE!



    16
    4

    12
    • Ferrari
      vekinator Prikaži
      x1

      .. bio mi je cool agresivan uvijek na rubu..podrzavao kad su svi pljuvali po njemu jer je izbijao Ferrarijece vozace…

      Isti si ko tvoj idol. Podržavao njegove gluposti kad je izbijao bodove Vettelu i Ferrariju, ali sad kad isto radi Hamiltonu, odjednom je luđak. Licemjerje samo takvo.



      16
      9

      7
      • Mercedes
        OldFox44 Prikaži

        Nije isto..Max kad je dosao i bio je noob, mlad vozac zeljan utrkivanja, uvijek na rubu. Kad je dosao u F1 imao je 17 god..doslovno nije imao vozacku dozvolu. Ovo mu je 6. sezona ako se ne varam. Ovo danas nema veze protiv koga se borio. Da se borio Alonsa, Leclerca ili bilo kojeg drugog vozaca ja ovakav nacin obrane nikad ne bi podrzao. Znaci toliko je losih poteza imao da je i ovako zbunjenog Messija uspio jos vise zbuniti…Znaci na trenutak zamisli da je tvoj “IDOL” bio umjesto Hamiltona sta bi danas pricao…



        4
        -1

        5
    • dejan_s Donator Prikaži
      x3

      Pratim F1 više od 20 godina i u tom periodu nisam vidio većih svetih krava od Hamiltona i Verstappena. Otvoreno pumpanje fame oko novih vozača kao supervozača koji trebaju potpuno prekrojiti skalu poimanja uspjeha u F1 negativno se odrazilo na sam kvalitet utrkivanja i ugled F1. No kako je vrijednost dionice F1 najviša u zadnjih pet godina koga briga.
      https://www.nasdaq.com/market-activity/stocks/fwonk

      Sjećam se da su Sky komentatori otvoreno ohrabrivali Maxa da bude što čvršći u borbi sa Vettelom, no kada se Verstappen počeo utrkivati na samom rubu i sa Hamiltonom to je postalo pokuđeno i problematično te je počelo da smeta krugu ljudi koji simpatišu britanskog vozača.
      Da ne bude zabune ne navijam pojedinačno niti za jednog vozača u F1. Zanimljivije mi je i potpunije navijati za dobre utrke i pokušati cijeniti sve vozače koji doprinose uzbudljivijoj F1 utrci. Istina neki vozači su simpatičniji od drugih (Ricciardo, Sainz) kao što su neki antipatični (Bottas), no to ne mijenja bit šta je smisao praćenja F1 za mene.
      Kada je riječ o prvenstvu ono je završeno već u Brazilu. Da je Max tamo odnio pobjedu možda (ali samo možda) bi Red Bull i mogao računati na titulu vozača ovako to NIJE moguće.
      U vezi Mercedesa dvije su se zanimljive stvari desile: počeli su razmišljati o eri poslije Hamiltona (dolazi Russell) i shvatili su da ne mogu imati samo vjeru u Hamiltona nego da i sami moraju izvlačiti asa iz rukava (spicy engine). To je još jedan trik koji su potrošili u ovoj sezoni.
      Usput zanimljivo je da je Hamilton rekao da mu je Bottas najdraži timski kolega koga je imao. Čestitke Siru na tome. Od sada ćemo Bottasa zvati Bottas Veliki.
      Bilo kako bilo Hamilton i Mercedes zaslužili su titule i ove sezone. Volio bih samo da ga možemo vidjeti u nekoj od sezona u kojoj neće imati najbrži auto i gdje mora da se trudi poput Alonsa da bi postigao neki rezultat. No, ne vjerujem da će se to desiti jer je će vjerojatno čim to nasluti kaciga ići na klin.

      Kada je riječ o F1 vrhušci mislim da im možda Mercedes počinje smetati, no ne znaju(ili ne mogu) da se otresu Mercedesa jer današnja F1 je postala previše ovisna o timu iz Brackleya.



      21
      14

      7
  40. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Hoće u Abu Dabiju bacati novčiće za pole position? Koji k se dogodio sa knjigom pravila i procedura?
    Utrka je dobro i zavrsila kakvo je retardirano vodstvo na čelu.



    25
    22

    3
  41. Mika Hakkinen
    Djuvedj Pretplatnik Prikaži

    Ako race director ne da otkaz nakon ove sramote koju smo gledali, stvarno ne znam sto se mora dogodit da odu.
    Sto se tice utrke samo cu rec da bi na ovim medium gumama Max ,kako god okrenemo, zavrsio iza Lewisa.
    Nadam se da ce u Abu Dhabiju bolidi biti unutar jedne tisućinke da ih gledamo kako se sudaraju cijelu utrku 😂



    12
    9

    3
  42. Mercedes
    OldFox44 Prikaži

    Vetma potpuno te podrzavam oko clanaka..Messi je danas pokazao koliko je izgubljen..ako ne dobije pedalu zbog ovog danasnjeg cirkusa iako mu nije prvi..neznam nece biti dobro..nema smisla da ga spasavaju prigovori i žalbe nakod sranja kojeg napravi.



    9
    5

    4
  43. Ferrari
    PhillSF Prikaži

    Filmovi poput Mementa i Shutter Islanda su male bebe za ovaj mindfu*k dns 😅

    Neznam sto više reći…



    11
    9

    2
  44. Fernando Alonso 14
    alonso05espana Prikaži

    Još jedna farsa u režiji sudaca i FIA-e. Sramota za sport poput F1…

    Lewis uzima naslov u Abu Dhabiu, ako treba za “zelenim stolom” će se sve riješiti u njegovu korist.



    16
    7

    9
  45. Fernando Alonso
    Brane FA14 Prikaži

    Ja još uvijek ne znam šta su onaj idiot Masi i ostali sudili….mislim kakve su to spike majko mila…kao da naša Vlada vodi utrku



    7
    4

    3
  46. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    kao navijač željan promjene na vrhu, nadao sam se da će max ugrabit potrebnu pobjedu u qatru ili danas.
    abu dhabi mislim da je mercov i da ništa od svega
    max je pokušao sve, naravno preko granica, čestitke na svemu, bravo za test brejking jer je bilo upravo divno slušati hamića kako se žali na potez koji je on napravio sebastianu. još jači potez je bilo prestizanje nakon propuštanja. ono je bilo top.
    anyway, merc i hamić su brži, i nezaustavljivi. hamić hladne glave do kraja. mislim da je najnervozniji bio kod prve crvene zastave kada je ušao pješke u box jer se činilo kao da je ta crvena zastava u kombinaciji s promjenom guma merca gurnula prvenstvo maxu u ruke kroz p1. ipak, bilo je to daleko od gotovog, a hamić yebački cold headed egzekucija do kraja.
    šteta za ocona.



    10
    4

    6
  47. Formula1
    Formula Fan Prikaži

    Verstapen će izbaciti Hamiltona u Abu Dabiju.



    9
    6

    3
  48. Fia
    Cale od Lewisa Prikaži
    x2

    Znaci Max pokusa vratiti Hamiltonu poziciju, on se zabije u njega, nikom nista. Zatim mu vrati mu poziciju, nakon toga ga opet prestigne i opet ovi nisu zadovoljni. Propusti ga opet, 2. put, Hamilton prode, i ovi jos daju Maxu 5 sekundi kaznu.. tuzno, hamilton i mercedes su sramota za ovaj sport, sramota..pa daj te mu vise te naslove i gotovo a ne na sve moguce nacine kopati za hamiltona realno hamilton je trebao dobiti 4-5 kazna ovaj vikend ALI uvijek postoji ALI Hamilton je toliko podoban za ove woke fore em je crnac,em je metroseksualac,em je vegeterijanac on i pas ,,em je britanac,em je ekološki osvjesten (prodao avion i kao sad je zeleni) tako da je on slika i prilika kojoj treba nabiti sve moguce rekorde.



    56
    37

    19
    • Lotus
      zion11 Prikaži

      emilton je dvolični licemjer, ni manje ni više… j*** se njemu za sve šta si nabrojio, to je čista krinka jednog milijunaša u biznisu kakav je formula 1



      23
      14

      9
    • Honda
      Nikolar95 Prikaži

      Nadamo se da od sledece godine ne vidimo ove smarace Hamiltona Mercedes i Tota ili u nekom drugom filmu jer ako se ovo nastavi to ce pokopati F1



      14
      9

      5
    • lukarak Donator Prikaži

      Ma jel, kako je ono bilo pred 10ak godina, kad je isto tako netko vratio poziciju i odma iskoristio slipstream da prestigne i za to kaznjen. Jel to bilo u Spa il Kanadi?



      5
      3

      2
    • Lewis Hamilton 44
      NRteamLH44 Prikaži

      Nisi ti Cale dobro poslozio slijed tih dogadjaja

      Prvo je Hamilton prestigao Maxa , pa ih je Max nebrojeni koji put izbacio obojicu sa staze , Red Bull mu je savjetovao da vrati poziciju jer su cak i oni vidjeli sta je Max uradio , i onda je on sam odlucio gdje ce to napraviti i bez ikakve najave potpuno stao na stazi , Hamilton nije znao sta ga je snaslo , jer je mu niko nije javio zasto ovaj koci po stazi , ne razmisljajuci da ga Max zeli pustiti da bi se izvukao od kazne,jer je on vec navikao na takvu voznju Maxa , nakon sto ga Hamilton udara , Max nastavlja dalje da vozi kao da se nista nije desilo , i onda dobija 5 sekundi kazne jer plan njegovog tima da ga izvuce nije uspio ,tada Max pokusava ponovo da se opere i ponovo pusta Hamiltona,i tada mu na radio javljaju da to nije morao uciniti,jer je vec kaznjen !!!

      I sta je tu sramota? Sto Max vozi kao divljak , pa titulu moraju odlucivati kazne? Mislim da to nije sramota Mercedesa i Hamiltona



      4
      -7

      11
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        … i onda je on sam odlucio gdje ce to napraviti i bez ikakve najave potpuno stao na stazi , Hamilton nije znao sta ga je snaslo , jer je mu niko nije javio zasto ovaj koci po stazi , ne razmisljajuci da ga Max zeli pustiti da bi se izvukao od kazne

        Vidiš, ovaj dio neko objektivan, ko ne voli ni jednog ni drugog, je vidio dijametralno suprotno.
        Da li je Max u obavezi da najavi Lewisu da će ga pustiti?
        Da li postoji tačno određeno mjesto gdje ga je Max morao pustiti?
        To što Hamiltonu niko nije ništa javio nije Maxov problem.
        Max ni blizu nije potpuno “stao na stazi” (pazi, imaju navodnici), a Lewis se vozio iza “usporenog” Maxa barem dvije sekunde, fino se vidjelo na snimku, ponavljali su to.



        10
        7

        3
        • Lewis Hamilton 44
          NRteamLH44 Prikaži

          Da, u pravu si , taj dio gdje Hamilton udara u Maxa se moze protumaciti na vise nacina , svako iz svoje perspektive. Mogu se cak sloziti sa tim sto si ti napisao ,ali to idalje ne mijenja sustinu slijeda dogadjaja, Cale ih je u svakom slucaju pogresno poslozio



          1
          -2

          3
        • Michael Schumacher
          DDR Donator Prikaži

          Tumačenja mogu postojati razna, ali činjenični slijed događaja je vrlo jasan:
          1. Max usporava dok je Lewis dovoljno daleko
          2. Lewis sustiže Maxa i usporava
          3. Lewis ne zna što bi
          4. Lewis skreće lijevo da bi zaobišao Maxa, ali prekasno i dolazi do udarca

          O tome što je koji od njih mislio i planirao možemo samo nagađati, ali ovo gore su činjenice.



          10
          10

          0
        • David Croft
          Frantic Donator Prikaži

          Kraj priče.



          3
          3

          0
        • lukarak Donator Prikaži

          Max usporava, ali kad je Lewis dosao iza, onda jos dodatno koci. Ima telemetrija, 69 bara pritiska i 2.4G usporavanja. Zato je i dobio kaznu.

          Takodjer, Lewis je znao sto bi, ne prijeci Maxa prije DRS tocke detekcije. A Max je tocno znao sto bi, biti iza Lewisa u tocki detekcije. I iz tima su mu ‘savjetovali’ da Lewisa pusti strateski.

          I to je onda i napravio opet kad ga je stvarno pustio i odma prestigao. Ko Lewis 2008. I onda ga je morao opet pustiti naprijed. A dotad su mu vec i gume bile otisle.



          1
          -5

          6
  49. Lotus
    zion11 Prikaži

    summonali su emiltona i verdeppena

    FIA je izrazito loša u odlukama

    crofty: “hamilton, hamilton, lewis, lewis (orgasm) lewis, hamilton, lewis (cumshot)”



    19
    16

    3
  50. F1puls
    ivanh Prikaži

    Botas zamalo ponovio Mađarsku…..🤔🤔🤔🤔



    9
    8

    1
  51. Honda
    plavi Prikaži

    Koliko puta je Max pustio Hamiltona?
    Alo se ne varam dva puta? Ako da zasto dva puta?



    4
    2

    2
  52. Charles Leclerc 16
    EH01 Prikaži

    Kad je Maldonado radio brake test i razbijao ostale htjeli su ga izbaciti iz utrke, Verstapen ima 10 puta vise sudara i radi što hoće na stazi uz smiješne kazne



    8
    -15

    23
  53. Monako
    Monaco Prikaži

    Zamislite da je Maldonado vozio na ovoj stazi 😁



    7
    6

    1
  54. Kimi Raikkonen 7
    Pitstop Prikaži

    Ponovno ne mogu shvatiti pit wall Red Bulla. Stvarno su mislili da će zadržati Lewisa na medium gumama koje moraju izdržati 37 krugova? Pa već nakon 3-4 kruga od drugog restarta se vidjelo da je Lewis brži i da će ga na takvoj taktici prestići do kraja utrke. Stvarno sam očekivao ulazak Maxa u box pogotovo obzirom na situaciju da je bilo nekoliko VSC-a te da će probati na taj način pritisnuti Lewisa. Inače, mislim da su šanse 80:20 na strani Lewisa u zadnjoj utrci jer je Mercedes nešto j….o napravio na tom bolidu zadnjih par utrka čemu RB ne može parirati. A još imaju i onu raketu iz Brazila na raspolaganju za zadnju utrku navodno



    6
    5

    1
  55. Lewis Hamilton
    Mercedes team Prikaži

    Ovo je tesko sranje od Fie i sudaca,bilo je receno prije par utrka da sefovi momcadi nece moci kod direkcije utrke.Zasto je onda Wolf bio tamo.Nazalost tesko mi je to priznat ali ovo guranje ka naslovu Hamiltona je bas sr….. Navijam za njega od dolaska u Mercedes i bas pomislim do sada je bilo lako osvajat ali svi pljuju po njemu,ismijavaju naslove, itd.Ovu sezonu ce usutkat kriticare i on i Fia, a desi se jos gora stvar.I kako sad nakon ovih par utrka di suci odluce naslov,kako pobit necije teze o pristranosti sudaca,nesposobnosti Fie itd.Treba jedna velika cistka ovog sporta,da bude sport ko nekad a ne cirkus kao danas.



    22
    19

    3
  56. Ayrton Senna
    MCLfan Prikaži

    I naravno trebali su maxa kazniti za ono takozvano propuštanje pa ga do kraja zavoja odmah prestigao,a hamilton je bio kažnjen zbog slične situacije u Belgiji 2008.



    8
    7

    1
  57. Mercedes
    OldFox44 Prikaži

    Maxu danas mozemo dodati MAD ispred MAX..Ono sto su napravili Prost i Senna, MS i Hill, MS i Villeneuve, Coulthard po kisi u SPA sa MS-om uspio sve napraviti u ovoj utrci. Necuveno! ;)



    14
    9

    5
  58. Mattia Binotto
    Limpskinz Prikaži

    da se max natjece sa ikim drugim osim sa luizom za prvenstvo vjerojatno bi navijao protiv maxa, ali kako netko moze navijat za sir #blesseda meni nije jasno



    19
    11

    8
    • Daniel Ricciardo 3
      Kicker Prikaži

      Znači ja, koji ne navijam za Hamiltona, ne kužim zašto bi bilo čudno da neko navija za njega?
      Odličan u kvalifikacijama, strašan race pace. Jel ga ti pratis zbog Instagram profila?

      Pa lik ima milijune ljudi koje ga prate i extra je uspješan, on to hendla sa pristupom kojim hendla dok mu se secira svaka riječ, to šta bi balkanci radije da glumi nekog mudonju ne znači da je to bolji način ophođenja.

      Treba izbaciti te kamere i izjave i radije svakih 10 sekundi, totalno ubija misterij i makiva fokus sa utrkivanja, da je to bilo unatrag 20 godina mnogi bi promijenili svoje favorite.


      0
      0

      0
  59. Marlboro
    ExTr4 Prikaži

    Ako cemo realno obojicu ih je trebalo dsq za tu trku.



    6
    2

    4
  60. Ferrari
    miki the pirate Donator Prikaži

    Ova F1 za nekadašnju F1 (onu koju volim) polako ali sigurno postaje ono što je “professional wrestling” za hrvanje.



    10
    7

    3
  61. Ferrari
    sisavac Donator Prikaži

    Show i kaos od utrke.
    Pravim fanovima je jasno da je ovo veliko sr*** od staze i utrke. Ali je zalosno sto Liberty trlja ruke jer ovakav show i kaos privlace instant gledatelje. Sad ce ponosno objaviti kako se staza u liberalnoj i progresivnoj Saudijskoj Arabiji pun pogodak za F1…

    Masi nesposoban i podoban na mjestu direktora. Pregovara kazne kao kumica na placu cijenu paradajza. Netko je vec komentirao, ili se kaznjava sve ili se ne kaznjava nista.
    Ne razumijem koji k**** ima on pregovarati oko kazni kad imamo suce na svakoj utrci? Znam da su mu takve ovlasti, ali to je debilno.
    Nedavno je @wapi napisao kakve (ne)kvalifikacije taj cirkusant ima.
    Jedini koji mu je parirao ovu utrku je reziser sa svojim briljantnim odabirom kadrova. Koliko prestizanja smo vidjeli tek u replayu…

    A sto se vozaca tice, Max se ponasa onako kako su ga odgojili proteklih godina…drvo se ravna kad je mlado. Gledalo mu se kroz prste zadnjih 4-5 godina i sad imamo ovo. Staza je samo njegova i jao si ga svima koji se nadju blizu njega….da je dobio po prstima kad je trebalo ne bi se danas ovako ponasao na stazi.
    Jest super za gledanost, ali je pogubno za utrkivanje.
    A Hamilton kao Hamilton. Cudi se kao pura dreku kako Max moze promijeniti gume pod red flagom, zaboravljajuci da je isto napravio u Madjarskoj. Zali se za brake-test, a pred par godina isto napravio Vettelu.
    Mozda je od silne brige za ravnopravnost i jednakost dobio sinkopu. /s

    U Abu Dhabiju ocekujem sudar izmedju Maxa i Hamiltona, upravo zbog ovog sto sam gore napisao.
    Merc je prejak da bi se utrkivali na stazi, a Max ovako moze samo profitirati i ostvojiti prvenstvo.
    Nadam se da nece do toga doci, ali…



    21
    19

    2
  62. Vw
    F1fan001 Prikaži

    Nemam komentara za utrku…činjenica je da nema Maxa da bi Lewisu ovo opet bila šetnja do naslova…takodjer sam misljenja da je Merc brzi bolid od RB i realno u normalnim uvijetima Max nema šanse…



    12
    9

    3
  63. Bmw
    STULE Prikaži

    Čitam šta sve piše ali realnost je da je Max trebao dobiti 5 sec kazne na restartu utrke i krenuti prvi sa starta, ocon drugi a lewis 3, sve ostalo je sranje onog idiota direktora utrke
    E moj Berni gdje si da to POŠAMARAŠ😁



    12
    11

    1
  64. renato2107 Donator Prikaži

    Smijesno, ali ak su tak tukli po izgubljenim odlukama i kaznama, zasto Hamilton nije dobio kaznu, udario je 2 puta, prvo malo Ocona pa Maxa posteno. Trebali su obojici stop&go 10 s, pa crvene gume i onda da je pravi sou na kraju



    1
    -4

    5
  65. Alpine
    Laguna Prikaži

    Verstappen je još jednom pokazao da može postati prvak samo izbacivanjem drugih iz utrke, potezima koji su blizu pokušaju ubojstva. Zašto ga suci ne diskvalificiraju i tako spriječe moguće teške posljedice po druge vozače, teško je shvatiti osim ako se ne radi o umjetnom povećavanju zanimanja za F1. Hamilton je i u današnjoj utrci dokazao da je najuspješniji vozač svih vremena. Alonso, koji je vozio oštro mnoge sezone, ali ne pogibeljno i nesportski poput Verstappena, pokazao je i ove sezone da je donosio pogrešne odluke u izboru momčadi još od prvog odlaska iz Renaulta.



    10
    1

    9
    • BMW_MPower Prikaži

      Šta misliš da diskvalificiraju sve ostale vozače, pa neka Lewis vozi sam?
      Jedino tako može biti najveći. Vozi najbrži bolid i ne može bez pomoći FIA-e osvojiti naslov. Da je ovo F1 od prije 2-3 desetljeća, on bi danas mogao samo da plače, jer nije mogao proći Maxa na stazi.



      9
      1

      8
    • Skymaster6 Prikaži

      Kad Vet udari Ham dobi 10s. Kad Ham udari Maxa, Max dobi 10s. Prebacujem se dalje



      8
      6

      2
    • Ayrton Senna
      OffLiberyMedia Prikaži

      Samo ću reći jedno

      Tri ključna razloga za izvjesnu sezonu 2018.
      1. Bakuu
      2. Hokenheim
      3. Monza

      Šta je dobio Hamilton kada je telemetrijom potvrđeno da je BTovao Vettela?

      O ovome ja pričam gore u komentarima ali Mercedesovi fanovi samo izlijeću sa pitanjima “A KOJE???” “A GDJE???” “A ŠTO???”

      Po meni ovo nije kazna, nesporazum jednostanvo, Lewisu nije javljeno da će ga Max propustiti i nije mu bilo jasno šta to Max radi i zašto koči 50 metara prije tačke kočenja, ako je ičija greška u pitanju onda je to Massi/Lewisova strana garaže, nije problem niti u jednom vozaču.



      8
      3

      5
      • Formula1
        Formula Fan Prikaži

        Telemetrijom nije utvrđeno BT u Bakuu. Ne treba lagati.
        Utvrđeno je da je Hamilton pustio gas i po izlasku iz zavoja ga nije dodao, dok Vettel jeste.



        7
        5

        2
        • Ayrton Senna
          OffLiberyMedia Prikaži

          Tu nigdje nema telemetrije. Ali evo meni nije mrsko naći

          https://uploads.disquscdn.com/images/3cedf4442dfa4d550134bffb99c9dcc2b79fa194d060042ef2fef90d2b0c2c93.jpg

          Jasno se vidi da Hamilton koči i to DVA puta jednom prije a jednom poslije tjemena krivine, ovo prvo kočenje je nebitno jer je linearno i pred ulazak u krivinu, ali pogledaj drugo (u sred krivine) … 10 km/h negativne aceleracije za manje od 0.1s (gledaj podioke na dijagramu). Jednostavno, vidio je da je vettel blizu nakon apexa (tjemena) i jednostavno udario kočnicu na 0.1s dovoljno da vettel odlijepi u njeg, uradio je kao i svaki prljav vozač, a to Hamilton definitivno jeste.



          2
          1

          1
        • Lewis Hamilton
          smr201 Prikaži

          Ne znam jel mi gledamo iste grafove ili šta. Ja na donjem grafu koliko mogu isčitati u trenutku prvog udarca (koji je jedini bitan) Hamova brzina raste, a ne pada.
          A koliko mogu isčitati iz druge linije koja predstavlja Hama kod SCa koji je bio prije njega ista takva mikro usporavanja su vidljiva. Mislim da je to bila poanta, da se Ham ponašao jednako kod oba SC restarta, razlika je bio Vettel koji je kod drugoga bio puno bliže, pa su i male promjene brzine kod Hama bile dovoljne da se ovaj zabije u njega.
          Što je velika razlika od Maxa jučer koji je stisnuo kočnicu sa 2.4 G koliko sam pročitao.



          1
          -2

          3
        • Ayrton Senna
          OffLiberyMedia Prikaži

          Nisi ti shvatio ni šta gledaš… Oba dijagrama prikazuju istu situaciju, s tim da je gornji editovan i dodata je razdaljina između prednjih točkova jednog i drugog bolida, a na donjem je dodata brzina i način ponašanja LHa pri drugom SC-u. Ja koliko vidim, a vidim dobro, nemam dioptriju brzina LH-a opada, ne znam stvarno kako možeš zaključiti da brzina raste… To da je Ham prošao podjednako nigdje veze… Pogledaj ostale linije na donjem dijagramu bukvalno su potpuno drugačije. U trenutku sudara LH koči, jedan SC bez sudara LH koči i ubrzava uporedo, a drugi SC LH drzi konstantnu brzinu


          0
          -1

          1
        • Ayrton Senna
          OffLiberyMedia Prikaži

          @smr ako ti i dalje nije jasno

          https://youtu.be/g3So_PleHgk


          0
          -1

          1
        • mm4 Prikaži

          @OffLiberyMedia staviš graf koji jasno pokazuje da nije bilo BT-a u Bakuu i još pokušavaš objasnit kontra, Imaš brzinu od 90 i brzinu od 60 nakon dvije i pol sekunde uz konstantni linearni pad (označeno ti je strelicom), ajde izračunaj dekceleraciju za to i onda usporedi s brojkama navedenim u odluci za MV jučer, pa mi reci koje od tog je brake test



          1
          -1

          2
        • Ayrton Senna
          OffLiberyMedia Prikaži

          Konstantni linearni pad koji je označen strelicom je PRIJE ulaska u krivinu… Daj molim vas prije pametovanja makar naučite osnove u vezi sa čitanjem dijagrama…

          Kako možeš upoređivat ovo i ono jučer? Jučer je bila naredba da se propsuti LH, ovo je vožnja iza SC, MV je kočio preko sekundu i po to NE MOŽE biti brake check. Brake check kod hamiltona se jasno vidi jer je ZAKOČIO, dobro pročitaj riječ, ZAKOČIO dok mu je rival na pola metra od njega. Još je okačen klip za neuke, one koji ne znaju da čitaju najosnovnije dijagrame, i opet ja u klin i neko dođe i u ploču… Nema smisla

          Završavam raspravu sa Hamilton/Mercedes navijačima na ovom portalu do daljnjeg.



          1
          -1

          2
        • mm4 Prikaži

          @OffLiberyMedia opet ne gledaš graf nego imaš svoju teoriju koju pokušavaš progurat na silu, pogledaj još jednom graf brzine, izmišljene linije i postotke kočenja zanemari (tvoja izjava o 100% pritisnutoj kočnici) jer postoji samo digitalni output za kočnicu nama dostupnoj telemetriji.
          Meni je baš zabavno i gledam do koje mjere se mogu zakopat MB/LH navijači a do koje anti MB/LH da bi obranili svoje stavove



          1
          0

          1
  66. King Senna Prikaži

    Utrka je postala kaosom zbog genijalnog vođenja od strane Masia i društva i tu nema nikakve rasprave.

    Ali koliko mrzitelja Hamiltona ima to je neviđeno, neznam s cime je uopce usporedivo, a vrhunac svega je da je izgurao Ocona pri trecem startu. Da Ocon je na kraju bio izguran ali nicijom krivicom. Verstappen je napao sa unutarnje strane(potpuno korektno i žustro) Lewis je ostao izmedu njega i Ocona i doslo je do dodira jer je apsolutno nemoguce da budu three wide u tom zavoju, ali eto mrzitelji ce reci da je Hamilton kriv. Lewis je na stazi (sto se same voznje tice, ne pricamo o kmecanju na radio) puno veci gospodin od Maxa. Decko se ponasa kao da je staza samo njegova, on je prvi u prvenstvu i nitko ga nesmije prestici. Pa kakv je to nacin, ovaj sport je vezan uz utrkivanje, a kako se Max ponasa u zadnje vrijeme da se njega pita nitko se osim njega nebi utrkivao. Razumijem da je prvenstvo u pitanju ali s ovakvom voznjom nista nema smisla jer bi po tome uvijek pobijedio onaj koji je ispred. Iskreno mislim da se danas nista nije islo na ruku Mercedesu i da je Max i dobro prosao sto se kazni tice. Jedna je stvar jednom napraviti nesto, no kad se to ponavlja u razlicitim utrkama, a danas i nekoliko puta u istoj utrci, onda bi trebala slijediti i ostrija kazna pa bi se mozda svi normalnije ponasali i utrkivali a ne izazivali crvene zastave. I ako vec pricamo o kriterijiu cisto da se zna da je Hamilton dobio veliku kaznu za onakvo propustanje pa pretjecanje (mislim da je bila 2008. dvoboj sa Raikkonenom).
    Da se razumijemo sezona je fantasticna i gust je gledati ovaj dvoboj, no mislim da Hamilton dobiva previse nezasluzenog hejta, obojica idu na nož, ali Max nekada stvarno pretjera kao što je to danas bilo. Utrkivanje bi trebalo biti zestoko ali pravedno unutar granica staze. Ako to mogu Alonso, Hamilton, Vettel i ostali onda moze i mora Max.
    Svi tu imaju putra na glavi, nitko nije savrsen i kada se cijela sezona uzme u obzir nitko nije bio posebno zakinut. Samo se nadam da nece neki sudar rijesiti stvari u Abu Dhabiu i da ce biti napeto do zadnjeg zavoja bez ovakvih ludorija i guranja van staze.
    Isti broj bodova, zadnja utrka, pobjednik nosi sve. Spektakl u najavi!



    20
    18

    2
    • Skymaster6 Prikaži

      Ok Max je bahat i bezobrazan, ali ovaj način jedini može biti da se zacini sezona. Najbolje nek Hamilton ima još 5 sezona najbrzi bolid pa dop izdit će svakome više ovo. Da su bolidi isti onda bi to bio fakt.



      2
      0

      2
      • King Senna Prikaži

        Ma naravno, drago mi je da je tako i da se sad mozemo tu svi skupa prepirat jer je napeto. Mercedes trenutno u rukama Hamiltona je brzi bolid izgleda suvereno, ali nije tako bilo cijelu sezonu(cak bi rekao da je dobar dio sezone bilo i obrnuto). Vidimo koliko se muce Perez i Bottas u istim bolidima. Max i Lewis voze na nekoj drugoj razini i jedan i drugi su imali i srece i nesrece do sada, ali eto po meni Max danas stvarno pretjerano agresivan i bahat cak i za situaciju u kojoj se nalazi, a Lewis pretjerano hejtan zbog auta koji vozi, a vozi ga brutalno ove godine i jako hladne glave.
        Vanserijski vozaci u feneomenalni bolidima, mora doci do napetih situacija i duela samo je po meni ovo pretjerano ali to je samo moje misljenje.



        9
        7

        2
      • Lewis Hamilton
        Sodoff Baldrick 44 Prikaži

        Znači ti opravdavaš da se bržega zaustavi sa svim mogućim sredstvima jer je to jedini način da se prekine dosada?
        Znači guranje i sudaranje? ccc


        0
        0

        0
  67. Marlboro
    gliburina Prikaži

    Max ipak malo preagresivan



    5
    5

    0
  68. Marlboro
    gliburina Prikaži

    Nadam se da ce Hamilton osvojit samo da se mogu ovde doc smijat 😊



    5
    2

    3
  69. Marlboro
    MrDoomroom Prikaži

    Max neka odradi kao Senna prvi zavoj i to je to… “If you no longer go for a gap that exists, you are no longer a racing driver.”



    4
    1

    3
  70. Michael Schumacher
    DDR Donator Prikaži

    Zanimljiva utrka na odličnoj stazi (bar za vožnju) i nesposobnost vodstva utrke, kao i sudaca.

    Sada smo imali priliku vidjeti što se događa kada su zidovi umjesto 500m asfaltiranih izletnih zona. Par ovakvih utrka u kalendaru, nek se pol grida porazbija (naravno, bez ozbiljnijih posljedica), pa bi vidjeli kolko se može pazit, kako na granice staze, tako i na ostale vozače.

    Max i Lewis… Max je definitivno pretjerao ovdje, i kazna mu je sasvim zaslužena (a i za onaj dive nakon propuštanja je zaslužio jednu), ali ni Plačko nije ostao dužan. Što čovjek napravi kad se približava bolidu/autu ispred sebe koji je očigledno spor, a nije zabranjeno zaobić ga, i to nakon što je već usporio? Pa valjda ga zaobiđe ili ode na dio staze/ceste gdje taj bolid/auto nije, ali ne i GOAT… on će nastavit iza njega do zadnjeg trena. Što bi bilo da je Max zapravo imao problem sa bolidom, opet bi on bio kriv?

    I za kraj shitshow od vodstva utrke… prekidi, restartovi i VSC-i OK, bili su opravdani, ali lista kapitalnih propusta je zastrašujuća (poredano kronološki, vjerojatno ću ponešto i zaboraviti):
    1. Hamiltonu kazna za dvostruke žute. Isto tako su na sekundu bile pokazane prije 2 tjedna, pa su i Verstappen i Bottas dobili kazne. Prije nego se nađe netko tko će reći da mu nisu bile pokazane, bile su, a evo i dokaza (još jednom): https://www.youtube.com/watch?v=atkL0MWJBEU. Divote 21-og stoljeća, ima sve na internetu.
    2. Hamiltonu kazna za Mazepina. Na vrijeme je dobio poruku na TR, znao je da dolazi. i svejedno ga je doveo u zaista veliku opasnost.
    3. Bottasovo usporavanje iza SC-a. Jasno kao dan, a ni riječi o tome osim Maxovog TR-a. Ako me pamćenje služi, u prošlosti su se uredno dijelile kazne za takve stvari.
    4. Maxova kazna za sudar. Da se ne ponavljam, vidi gore objašnjenje.
    5. Maxov dive odmah nakon propuštanja. Možda su ovo pustili jer je Lewis na kraju ipak završio ispred, ali je svejedno morala biti bar obavijest o istrazi.

    Skoro zaboravih… režiser utrke. Dok Bottas pretiče Ocona, pa mu ovaj vraća i onda opet, dok Leclerc pretiče Sainza riskantnim diveom i ovaj mu skoro vraća, mi skoro cijeli krug fino gledamo kako Hamilton vozi sam ko duh.



    9
    6

    3
    • mm4 Prikaži

      1. divota 21. stoljeća ne pokazuje duple žute zastave, pogledaj video još jednom, ako vidiš duple žute molim te reci mi trenutak
      2. slažem se da su mu tu mogli dati +3 čisto za primjer da se ne rade gluposti kasnije u kvalama, ali opomena je više nego što je dobio AG za sličan slučaj u Mađarskoj pa ok
      3. vozi se na deltu, vrlo lako se provjeri i da je bilo i najmanje razloga za kaznu mislim da RB ne bi to pustio ispod radara
      4. i jedan i drugi izvodili glupost, na kraju MV pritišče kočnicu pa su mu dali kaznu pro forme
      5. vjerojatno su mislili da je to to od puštanja i lupili +5, jer mu nije javljeno da pusti opet a on je to napravio u sljedećem krugu na svoju ruku taman prije nego mu je javljeno da je dobio kaznu


      0
      -1

      1
  71. dr honda 1992 Prikaži

    Naslov sve govori , FIA i lobiranje Wolfa su odlučili da Englez Lujo mora prestiči “Nijemca” Schumachera i to je to ,ali može samo brojkama na papiru .Nikad neće biti ni Senna ni Schumacher ni Mansell.



    5
    3

    2
  72. Blackhawk Prikaži

    Nisam Maxov fan, ali uvijek sam ga smatrao boljim vozačem od Hamiltona pa u ovoj borbi navijam za njega.
    Međutim, ono sinoć je bilo ružno, jako ružno i ne moguće je naći opravdanje za to. Koliko je do sada u ovoj sezoni bio bolji vozač i (samo po mom mišljenju) zaslužio biti prvak toliko je sinoć bacio veliku sjenu na eventualno osvajanje prvenstva.
    Da, i ja mislim da se Hamilton i Mercedes tretiraju drukčije, i da ne vidim uopće zašto je trebao dobiti 5 sekundi kada je zavoj bio njegov, ali onako jeftin potez (kao usporiti radi propuštanja a odmah po udarcu odjednom ubrzati) nema opravdanja u ničemu. Ako već gubiš gubi kao pobjednik a ne budi loš gubitnik – ljudi ćete više cijeniti.
    Nije ni Hamilton anđeo, koliko god glumio nevinašce zna se što je on radio tijekom povijesti i ono preglumljavanje iza utrke…
    Na kraju u ovom “sranju” gubitnici su svi fanovi Formule 1. A sve ovo je posljedica toga što na svakoj utrci vrijede druga pravila, i što suci već godinama ubijaju utrkivanje.
    A za Masija se čak ne bi složio jer je čovjek pokušavao riješiti stvari na način da kaznama ne bude kontroverzi i da stvari riješi što laganije. Nažalost nije išlo, i tko god bude prvak (a bit će Hamilton) o ovo jsezoni će se, ne u lijepom svijetlu, govoriti godinama iza



    8
    8

    0
  73. Ayrton Senna
    maurich Donator Prikaži

    Pokušati ću biti totalno nepristran u komentaru, pa kako god to uvaženi kolege sa stranice/foruma shvatili.

    Kada se Hamilton pojavio 2007., instantno sam zavolio njegov stil vožnje, muda da se suprostavi tada vec dvostrukom momcadskom kolegi Alonsu, nosio je žutu Senninu kacigu i vozio za “moj” McLaren.

    Posljednjih godina ide mi na živce cmoljenjem, PR izvitoperenim izjavama i dominacijom, jer eto, valjda je prirodno da čovjek uvijek navija za “slabijeg”, u ovom slučaju da dođe do neke promjene i za onog tko ga “lovi”.

    Max Verstappen svojom pojavom u F1 nije me oduševio jer je od samog početka najavljivan kao “nova velika stvar” njegove kamikaza vožnje prvih par godina stvarno su mi išle na živce baš kao i njegov iritantni otac Jos koji mi izgleda da bi radi trijumfa preko leševa do cilja i svoju nedokazanost u F1 dan-danas liječi komplekse preko svojeg sina koji je, istinabog, daleko više talentiran.

    Do promjene mišljenja došlo je prije par godina kada je Max na kišnoj utrci u Brazilu briljirao, vozeći neku svoju utrku, stalno državši bolid na putanjama kojima se drugi nisu usudili ići. Podsjetio me vožnjom na Sennu, Schumachera.

    Svidio mi se taj “boli me k” stav, taj racerski “I don’t give a fuck” stav i to sto je, potpuna suprotnost od Hamiltona – njemu ništa nije bitno osim utrkivanja.

    I tu sada dolazimo do velikoga ALI, jučer dokazanoga – dečko, pretjerao si. Ona zatvaranja, nečista vožnja, kao da je sam na stazi – ma nemoj to tako. Brži je, u jednom trenutku moraš popustiti.

    Koliko god su suci za*ebali sve što su mogli, koliko god je Toto Wolff iritantan sa svojim stavom – Hamilton vozi čišće, opreznije i na stazi je veći gospodin.
    Spomenuo sam prije Alonsa – koliko li smo samo puta ove godine vidjeli starog lisca kako se utrkuje na rubu, ali onako kako treba?

    I tu Hamilton meni ima prednost. Koliko god govorili o dominantom (nelegalnom posljednjih par utrka?) autu, svinjariji u Silverstoneu ove godine, zelji FIA-e da bude osam puta svjetski prvak – covjek vozi hladne glave, oprezno i koliko god zelim da ga mladi Max ove godine skine s trona, ne zelim da ga “skine” na nacin kao sto je to napravio jucer.



    18
    17

    1
    • Mika Hakkinen
      Djuvedj Pretplatnik Prikaži

      Apsolutno se slažem sa svim navedenim, rijetko je za vidjeti krajno objektivan komentar na ovom portalu 👌🏼



      7
      7

      0
    • Mclaren
      Leo4 Prikaži

      Slazem se sa time da je jucer malo ipak pretjerao, ali Max pokusava sve da nekako osvoji taj naslov jer zna da ce suci i FIA kako god mogu pomoci Sir Lewisu, protiv prljavih moraš igrati prljavo, pa makar i sam.



      5
      3

      2
      • Lewis Hamilton
        Sodoff Baldrick 44 Prikaži

        Koga su ono suci diskvalificirali i bacili na začelje u Brazilu? I to radi očito potrganog spojlera, dok su u istom tom oerc fermeu Red Bulu dozvolili da trakom lijepe svoj potrgani spojler…Dajte najte..



        2
        -1

        3
        • Mclaren
          Leo4 Prikaži

          Znaci od cijele sezone i 22 utrke (do sada) su jedanput suci i FIA “pomogli” Red Bullu i onda cmoljite oko toga??


          0
          0

          0
    • F1puls
      ivanh Prikaži

      Sa svime se slažem vezano uz Maxa…..pogotovo za Brazil 2016.
      Ali Lewis….vozi hladne glave samo iz jednog, jedinog razloga a to je bodovni deficit.Neznam koji vozač sa grida nebi izbjegavao rizične situacije i da pritom vozi najdominantniji bolid u povjesti f1 koji uz dodatni drs jednostavno nema konkurencije.Da u RB nema Maxa, Lewis bi već u Mađarskoj uzeo prvenstvo.

      Hamilton vozi čišće, opreznije i na stazi je veći gospodin.

      Dali ovu konstataciju možemo staviti u period 2007-2017 ???



      2
      1

      1
      • Lewis Hamilton
        Sodoff Baldrick 44 Prikaži

        Naravno da je i on imao svojih momenata, ali u zadnjih par godina možeš vidjeti da kod pretjecanja/borbe barem pokušava izbjeći sudar ili guranje i zatvaranje po cijenu sudara. A Max radi upravo suprotno – gura, zatvara i ulijeće po cijenu sudara i to skoro kod svakog duela.


        0
        0

        0
    • Formula 1
      RazzHR Prikaži

      Slažem se sa svime napisanim.


      0
      0

      0
    • mm4 Prikaži

      potpis na sve, od dolaska LH u McLarn do trenutnog pogleda na MV i LH, ipak ima normalnih ljudi tu


      0
      0

      0
  74. hakinen78 Prikaži

    Iako nije nikad u nijednom sportu dobra dominacija nekog….mislim da bi mi deset puta draže bilo da ovaj put svjetski prvak bude Hamilton…..nadam se da ovaj napuhani,prepotentni,pokvareni Nizozemac nikad neće osvojiti naslov…..ja sam vječiti mclarenovac i totalno nepristran u ovom slučaju….u budućnosti želim vidjeti kao prvake Norisa, Sainza,Pereza, možda samo ne taj Nizozemac….



    6
    4

    2
  75. Marlboro
    Hey You Donator Prikaži

    Ova borba završava za tjedan dana u prvom zavoju.

    Ko će dobit mi je sasvim svejedno možda malo više želim da Max osvoji. Mislim da je zaslužio ove godine.

    Ali sa druge strane sviđa mi se ovaj show di se ne pita sa čime i kako pobijediti. Kad je bal nek je maskenbal.



    2
    -2

    4
  76. Chequered Flag
    AnteF1 Prikaži

    Idemo na trenutak zamisliti situaciju:
    Dolazi SC, Hamilton je 3. Max je 1. Max ulazi u box mijenja na nove hard dok Hamilton ostaje vani i preuzima vodstvo. Čim ekipa promijeni gume Masi izdaje crvenu zastavu. Ham ulazi u box pod crvenom zastavom i mijena na nove hard gume. Hamilton vodeći.,

    Pišem ovu situaciju iz razloga što nakon 191. komentara nitko to nije spomenuo kao moguće FIA namještanje pozicije za Maxa. Nisam niti ja jer ne mislim da je to namjerno već se donijela odluka o popravku barijere kao i mnogo puta dosad.

    Budite realni i recite koliko bi komentara bilo da je FIA opet pogodovala Hamiltonu da je bilo kao u opisanoj situaciji.



    9
    4

    5
    • Ayrton Senna
      OffLiberyMedia Prikaži

      Ništa tu nije namješteno… Ako je ograda doživjela oštećenja onda je red flag i tu je kraj priče a dok ne pomjere vozilo koje se zakucalo u ogradu ne znaju u kakvom je stanju barijera.



      1
      0

      1
  77. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Odlična trka, bravo za Lewisa i Maxa, Max bude li što ubuduće imao voziti biti će sve bolji i bolji, sada je još uvijek grubijan koji napetu situaciju ne može bez posljedica savladati, zbog štete koju je nanio zadnjih godina Ferrariju i Vettelu ne mogu za njega navijati, prekid trke mu je išao u prilog, da je bilo obratno jadan Lewis.

    Šteta što Lewis nikada neće doći u Ferrari, bila bi to ljubav na tone između njega i danas Maxovih novih navijača.

    Da, ono Lewisovo prednje krilo, nikako da pukne, od čega li je?



    5
    2

    3
  78. Ferrari
    KimiForever Prikaži

    Verstappen do naslova može jedino ko Senna 90′. Ostalo je nemoguća misija, osin ako iz Red Bulla ne upišu kakav “cheat” ko i kolege im iz Mercedesa pa pronađu sekundu za zadnju utrku.



    4
    2

    2
  79. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    -utrka vrlo zanimljva
    -s rezultatom blago nezadovoljan
    -s vodstvom utrke i općenito organizacijom vrlo nezadovoljan
    -čestitke hamu na pobjedi
    –malo mi je sve konfuzno, pohvatat sve kronološki. gledao sam utrku bez zvuka i nemam volje poduže komentirat



    2
    -1

    3
    • Alpine
      Alpine Prikaži

      Zeko, čekaj malo, kako blago nezadovoljan ? :-)
      Ja sam recimo na Bottasa, kojeg uzgred rečeno hvalim cijelu godinu, kao nije si jadan kriv, a koji mi je onako, junački, herojski, prošao Ocona, a kojega ne bi inače prošao nikad pa ni onda da si Ocon nije oštetio podnicu u zadnja 3 kruga i onda potrošio bateriju zbog toga, ja sam na tog Bottasa bio jako ljut poslije utrke, ne žalim ga ništa više :-)


      0
      0

      0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.