Mercedesov šef za aerodinamiku prešao u Aston Martin

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 2 min 13 komentara

Mercedesov glavni aerodinamičar Eric Blandin nova je akvizicija Lawrencea Strolla. Očekuje se da će u listopadu iduće godine postati punopravni član nove ekipe.

“Možemo potvrditi da će iduće godine u našoj ekipi biti Eric Blandin. Još nije potvrđeno kad će točno početi raditi. Tranzicija iz Mercedesa u Aston Martin će se obaviti prijateljski.”

Ekipa nije potvrdila koja će točno biti njegova uloga i titula.

Blandin je svoju karijeru započeo u talijanskom zračnom tunelu Fondmetal Technologies 1998. godine, a onda je prešao u Jaguar četiri godine kasnije.

Ostao je u Milton Keynesu kad je ekipu kupio Red Bull, a tamo je bio čelnik za aerodinamiku do kraja 2009. godine. Tamo je surađivao s Danom Fallowsom koji početkom iduće sezone također dolazi u Aston Martin, ali iz Red Bulla.

Od siječnja 2010. Blandin je proveo 14 mjeseci u Ferrariju prije nego je u svibnju 2011. prešao u Mercedes. Ulogu šefa aerodinamike dobio je u rujnu 2017. godine.

Osim njega i Fallowsa – u Aston Martin dolazi i Luca Furbatto iz Alfe Romeo i Andrew Alessi iz Red Bulla. Otmar Szafnauer kaže da se Aston Martin sprema za pohod prema borbi za titulu:

“Nismo usporili regrutiranje novih ljudi. No, u javnost dajemo samo vijesti o seniorima. Nećemo oglašavati svako zapošljavanje. Doveli smo više od 150 ljudi ove godine i nastavit ćemo to raditi.”

“Ako želimo osvojiti naslov za četiri godine onda je za to potrebno ljudstvo, infrastruktura, tvornica, zračni tunel, baš kao što je i kod vodećih ekipa.”


Odgovor

13 komentara

  1. F1puls Portal
    Sarma Donator Prikaži

    Znači da možemo očekivati savitljiva krila u Aston Martinu 🤔



    19
    16

    3
  2. Vw
    F1fan001 Prikaži

    Taman dok dođu na neku razinu i ako dođu ode Seb u penziju 🙄



    16
    14

    2
  3. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Doslo je vrijeme da privatnici nece moci doci do izrazaja pored proizvodjaca. Svi pomalo kalkuliraju kome I kako dati motor. Bez obzira na investicije Aston Martin tesko da ce ikad biti u prilici da se bori za titulu, za postolja da, ali za titulu tesko.



    7
    7

    0
  4. Ferrari
    miki the pirate Donator Prikaži

    Master cheater stiže u AM ;)



    5
    2

    3
  5. Chequered Flag
    AnteF1 Prikaži

    Ide li i Toto :)



    5
    3

    2
  6. Felipe Massa
    Braziliscanec Masa Prikaži

    Imam osjećaj da taj Aston Martin neće daleko dogurati – barem ne dok glavni izvor love (Lawrence $troll) dolazi na utrke i mikromenadžira ekipu. Szafnauer je otišao nakon jedne godine s njim. Ako netko iz samog vrha ekipe nije uvjeren u budućnost ekipe – to već nešto govori.
    Provjereni model za F1 ekipe (i vj sportske ekipe općenito) je dobar izvor love (sponzor, vlasnik) i menadžment koji dolazi iz tog sporta. Jedna iznimka je Briatore, ali čak i on je bio “samo” menadžer koji polaže račune sponzoru/vlasniku. $troll je sponzor koji želi biti upleten u detalje.. what could go wrong?



    12
    12

    0
    • Ayrton Senna
      maurich Donator Prikaži

      Slažem se od riječi do riječi. Na snimkama se točno vidi taj neki “strah” kada je Lawrence u blizini i vjerojatno, već po navici, i ovdje sve želi i mora imati pod kontrolom. Ipak, F1 je posebna i čudna biljka te to ne ide baš tako…mnogi veliki igrači su probali pa nije baš išlo prema planu…sjetimo se BMW-a, Toyote…



      9
      9

      0
  7. Lewis Hamilton
    Mercedes team Prikaži

    Aston Martin puno ulaze u ekipu,ali ako zeli rezultat morat ce promijenit i vozacku postavu.Cini mi se da trenutno imaju jednu od gorih postava,sina koji brlja dosta i vozaca kojem je istekao rok trajanja prije par godina.



    6
    -17

    23
    • Renault
      Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

      Neznam zašto ovoliko minusa, čovjek je sve točno rekao? Pretpostavljam zato što Vettel ima dosta navijača i zbog nicka dotičnog forumaša, ali kao što rekoh, slažem se sa komentarom. Stroll i nije neki top vozač, a Vettel više nije top vozač kao nekad. Evo usporedio bih 2 “starca” Vettela i Alonsa, kod Alonsa se vidi da grize životom dok je bolidu, dok Vettel jednostavno nekako odrađuje svoj posao.



      2
      -2

      4

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.