Perez: Ispadanje u Q2 je rezultat lošeg pripremnog kruga

Izdvojeno

Luka Softić

Prije 2 godina 2 min 8 komentara

Sergio Perez nije se proslavio u današnjim kvalifikacijama te će sutra započeti utrku s 11. mjesta iako je u posljednjem pokušaju koristio najmekšu smjesu guma, za razliku od momčadskog kolege Maxa Verstappena koji će sutra startati na medium gumama. U treću kvalifikacijsku rundu plasirali su se i vozači sestrinske momčadi Alpha Tauri, Pierre Gasly i Yuki Tsunoda koji će sutra startati s četvrte, odnosno osme pozicije. Oni će morati koristiti soft gume na kojima su odvezli Q2, a Perez će kao jedanaesti imati pravo slobodnog odabira guma.

Perez je za neuspjeh okrivio loš pripremni krug uzrokovan gužvom na stazi.

“Pogriješili smo s pripremnim krugom. Nismo imali nijedan čisti out lap, što znači da gume nisu funkcionirale već u prvom sektoru. Mislim da smo imali puno više brzine nego što smo pokazali. Bili smo brzi cijeli vikend, ali stvari se jednostavno nisu posložile onda kad je to bilo bitno. Utrka je dugačka i svašta se još može dogoditi. Dat ćemo sve od sebe i pokušat ćemo skupiti što više bodova.”

Sergio Perez

Helmut Marko se osvrnuo na razliku između Hamiltona i Verstappena.

“Razmak između njih dvojice je alarmantan. Uspjeli smo nadoknaditi zaostatak u prvom sektoru, ali smo zato zaostali u drugom. To je jedan konstantni ‘povuci-potegni’, a ovaj put naš bolid nije bio na razini tijekom cijelog kruga.”

“Ostajemo pozitivni. Obično se naš bolid bolje ponaša s punim rezervoarom goriva. Pokušat ćemo biti blizu cijelu utrku. Vidjet ćemo kakav će biti Hamiltonov tempo, ali mislim da će to biti duga i teška utrka.”

Helmut Marko

Christian Horner vjeruje kako će ishod utrke ovisiti o startu.

“Lewis je najviše vremena ugrabio u šestom i sedmom zavoju, odvozio je fantastičan sektor sa sporijim zavojima. Koliko sam vidio, brzina na pravcu je bila normalna, uobičajena. Jednostavno je napravio jako dobar krug.”

“Mislim da je na ovoj stazi teško pratiti bolid i sve će se svesti na to tko će imati vodstvo na izlasku iz prvog zavoja. Veliku ulogu će igrati i ulasci u boks.”

“Perez je vrlo lako mogao doći do trećeg mjesta. Srećom je Max izvukao puno iz bolida. Nadam se da ćemo imati dobar bolid sutra. Prvih 500 metara je ključno.”

Christian Horner


Odgovor

8 komentara

  1. Kimi Raikkonen 7
    Dragan3333 Prikaži

    Prosecan vozac,nista vise..



    16
    14

    2
  2. Charles Leclerc
    Emin1 Prikaži

    Jel se to I jednom desilo Verstappenu ili Hamiltonu



    12
    11

    1
  3. Kimi Raikkonen
    Mentor_Kimi Prikaži

    I sutra opet Max protiv 2 Mercedesa po ko zna koji put. Izigrat će ga strategijom prelako i može se nadati jedino podiju.



    10
    8

    2
  4. Ayrton Senna
    LR7 Prikaži

    Nezz zašto drvlje i kamenje po dečkima koji su u prvoj sezoni s novom ekipom,a kod meksikanca smo i vidli da mu skidaju djelove zbog kolege koji se bori za naslov,što je razumljivo ali mu to treba i uzet u obzir kada se sve zbraja



    12
    9

    3
  5. Michael Schumacher
    ZJ11 Prikaži

    Neznam kako lose mozes pripremit krug da ispadnes sa bolidom koji je sekundu brzi od onog koji je 10ti, pogotovo na najmeksoj gumi.
    Ako nema nepredvidjenih situacija vozaci mercedesa i red bulla u trenutnom odnosu snaga moraju svaki put uci u q3 cak i na tvrdjim gumama.
    Red bull je vec vise puta pozalio sto su izgubili ricciarda i kako sada stoji to ce i njih i maxa kostati oba prvenstva, bez obzira sto max vozi skoro savrsenu sezonu.
    Steta na kraju sto on i bottas trate ta dva sjedala, bottas je barem vise puta bio koristan ove sezone, perez samo u azeru.



    14
    10

    4
  6. Monisha Kaltenborn
    monkeyseat Donator Prikaži

    Prvih 500 metara je ključno.

    Jel to RB ima Beroša i Markotičku za konzultante? Stožer za grand prix.



    5
    5

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.