Puknuće na šasiji je uzrokovalo Ricciardovo odustajanje na VN Brazila

Izdvojeno

Katarina Predovan

Prije 2 godina 2 min 2 komentara

VN Brazila nije bila utrka za pamćenje za momčadi McLarena. Lando Norris je završio na desetom mjestu, dok je Daniel Ricciardo bio prisiljen na odustajanje zbog gubitka snage u motoru. Iz McLarena su pojasnili kako je riječ o puknuću na šasiji, odnosno problemu s komponentama koje su povezane s instalacijom pogonske jedinice.

“Imali smo gubitak snage na stazi. U početnoj smo istrazi pronašli tehnički problem, pukotinu na strani šasije instalacije pogonske jedinice, koju sada moramo istražiti. Mogu vam dati bolje pojašnjenje sljedećeg tjedna u Kataru.”

Andreas Seidl

Ricciardo smatra da bi uspio taktički nadmudriti dvojac iz Ferrarija te završiti ispred njih, ali problem s gubitkom snage zaustavio ga je u njegovom planu:

“Znali smo da moraju obaviti dva zaustavljanja.”

“Mislim su oni imali malo više brzine, ali možda smo ih mi strategijom mogli poremetiti.”

“Ali tada smo imali gubitak snage i morali smo odustati. Definitivno šteta, ali bio je to puno više obećavajući dan od [subote]. Uzet ćemo pozitivne stvari iz toga, a imamo i drugu priliku sljedeći vikend.”

Daniel Ricciardo

Uz Ricciardovo odustajanje, lošem GP vikendu svoj doprinos dao je i incident Landa Norrisa s Carlosom Sainzom. Naime Norris je u kontaktu s Sainzom na samom početku utrke zadobio puknuće gume te je odmah morao u boks. Završio je kao deseti, a time se bodovni zaostatak McLarena za momčadi Ferrarija poveećao na 31,5 bodova.


Odgovor

2 komentara

  1. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Tako je to kad je “tero auto preko džombe” 😂



    6
    6

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.