Honda ne može vjerovati koliko je puta Mercedes mijenjao motore; Tanabe se pita: Zašto?

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 godina 2 min 5 komentara

Hondin tehnički direktor Toyoharu Tanabe kaže da je iznenađen koliko je novih motora Mercedes ugradio u svoje bolide ove sezone.

Lewis Hamilton će tako ovog vikenda imati kaznu od 5 mjesta na startnom poretku jer je u njegovom bolidu ponovo novi motor s unutarnjim izgaranjem. To je za njega peti ICE, dok je Valtteri Bottas na šestom.

“Da, jako sam iznenađen. Često mijenjaju motor. Zapravo, ne mogu vjerovati što se događa. Zašto?”

“Iz perspektive proizvođača pogonskih jedinica – na neki način je razočaravajuće kad vozač dobije kaznu zbog promjene motora.”

Sergio Perez je uzeo novi motor na VN Nizozemske, a Max Verstappen u Rusiji. Tanabe kaže da bi to za njih trebalo biti dovoljno za doći do kraja sezone.

“Nitko ne zna što budućnost nosi, ali osim u slučaju neočekivanog kvara ili nesreće – nemamo plan mijenjati motore za naša četiri vozača.”

Tanabea su pitali vjeruje li da je Red Bull mogao odraditi cijelu sezonu s predviđenim brojem motora da nije bilo sudara Hamiltona i Verstappena u Britaniji:

“Vjerujem da da. Zasad naša četiri bolida imaju dobre performanse prema kraju sezone. Osjećamo se samouvjereno, gledajući na prošlih par utrka – nastavljamo pritiskati kao inače. Naravno, istovremeno se moramo pripremiti za bilo koju nesreću ili neočekivanu situaciju.”


Odgovor

5 komentara

 1. Bernie Ecclestone
  Dani Donator Prikaži

  Pripreme za 2022?  1
  -2

  3
 2. Honda
  plavi Prikaži

  Sto se cudi ko pura dreku prosla su vremena pouzdanosti mercedoesovih motora. Danas i cestovni mercedeci nisu pouzdani ko nekada  4
  1

  3
 3. Toro Rosso
  25_321 Prikaži

  Zasto? Zato sto je FIA osmislila kaznu od samo 5 mjesta kad se mijenja motor.  12
  12

  0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.