Szafnauer prelazi iz Aston Martina u Alpine?

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 2 min 14 komentara

Kanadski AUTOhebdo piše kako bi šef Aston Martina, Otmar Szafnauer, uskoro mogao krenuti prema Alpineu, i to na mjesto Davidea Brivija.

Brivio je u Alpine došao iz Suzukijevog MotoGP programa, i to kao trkaći direktor, ali nije bio pretjerano eksponiran u medijima, za razliku od izvršnog direktora Marcina Budkowskog. Već je ranije pisano o tome kako Brivio nije bio zadovoljan svojim poslom, jednako kao što se nagađalo da Szafnauerova uloga neće dugo potrajati sad kad je u Aston Martin došao Martin Whitmarsh.

U Meksiku je Szafnauer objasnio da je Whitmarsh trenutno zauzet upoznavanjem Aston Martina, kako F1 ekipom tako i proizvođačem sportskih automobila:

“Nas je 600 u ekipi. Proveo je puno vremena proteklih tjedana upoznavajući iskusnije članove ekipe i održavajući duge sastanke s njima. Već je znao neke od njih kroz svoj protekli period u Formuli 1. No, s nekoliko njih nije nikad surađivao.”

“On je tu da nam pomogne. Puno toga se može napraviti na strateškom nivou. Trenutno gradimo novi kampus, zapošljavamo ljude, radimo na procesima koje mala ekipa nije nužno trebala, ali velika ekipa ih treba.”

“On dolazi iz velike ekipe, bio je u McLarenu. Ja sam također bio u jednoj od najvećih ekipa tada – u Hondi. No, na kraju krajeva, mi smo bili mala ekipa i postoje neke stvari koje jednostavno nismo imali. Sad ih moramo izgraditi. Puno toga je ispred nas.”

Szafnauer je navodno popularan unutar ekipe i cijene ga bliski suradnici. Međutim, u paddocku se priča o tome kako nije zadovoljan načinom kako Lawrence Stroll vodi ekipu, a osjećaj bi mogao biti obostran jer po istim izvorima Stroll nije uvjeren da Szafnauer može voditi posao od milijardu dolara u kojeg pokušava transformirati Aston Martin.


Odgovor

14 komentara

  1. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Ni Whitmarsh ni Szafnauer nisu neka sreća pregolema.



    20
    20

    0
  2. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Neka njega u Astonu.



    9
    9

    0
  3. Fia
    Realista Prikaži

    Sta cemo imat Mercedes 3?



    8
    7

    1
  4. Alpine
    Alpine Prikaži

    Najveći problem Alpinea je što su zapeli na 6 mjestu i nikako da se maknu prema gore. Brivio je Suzuki kao najmanju moto momčad doveo do naslova prvaka i tu se valjda očekivalo da donese neke ideje za naprijed, no izgleda da ništa od toga.
    Da li je Otmar taj pravi za Alpine koji će detektirati gdje zapinje ili ne i popraviti što treba ne znam, ali znam da je u Force India momčadi radio sjajan posao s obzirom da nisu imali top budget i da su bili potkapacitirani i ljudskim resursima i u svemu ostalome. Ovaj Aston Martin mu u zasluge uopće ne računam, jer to nisu sami projektirali, to je Stroll na poklon dobio od Vuka, zato su ove godine gdje jesu jer nemaju pojma što da rade sa tim bolidom koji nije njihov.
    No, da u Alpineu trebaju nekakve promjene, trebaju, McLaren je uspio recimo u tome i iz godine u godinu je sve opasniji.



    15
    15

    0
    • Fernando Alonso 14
      GP2Engine Prikaži

      Znaš što me najviše živcira kod baguettara AKA Alpine/Renault? Stalno, al’ baš stalno obećavaju “Borit ćemo se za podije, pa kroz nekoliko godina za prvenstva.” I stalna restrukturiranja svake godine. I tako u krug svake godine, a uvijek su realno 5-6. A pored toga, bez budget capa, dok ga nije bilo imali su 4. najveći budžet, čak veći i od McLarena, te su WORKS TEAM. Vlastita šasija, vlastiti motor. Mislim da krivo ulažu resurse. Motor nisu nadograđivali od 2019. Fali im 20 bHp do Ferrarija, odnosno 30 do Honde/Mercedesa. I šasija, jedino što vidim da se mijenjalo još od 2019 do 2021 je nos i airbox, ostalo je isto. Praktički imaju bolid star ugrubo 2,5 godine i s isto toliko starim motorom, praktički ultrašlampav posao.



      7
      7

      0
      • Nigel Mansell
        The Simpsons Prikaži

        Oni su ovu godinu u startu odbacili pa se još možemo nadati ali ako dogodine na startu budu u ovakvom zaostatku sve će biti jasno.



        3
        3

        0
      • Alpine
        Alpine Prikaži

        Znam da su u prve 4 godine (od 2016, kad su na kraju bili 9, sa 8 bodova) povećali pogone i broj ljudi skoro za duplo u Enstoneu, isto tako u zadnje 2 godine su obnavljali pogone u Viry-Chatillonu i isto ih dosta povećali i opremili jer su bili zapeli s njima u 20 stoljeću, u odnosu na Mercove ili Hondine pogone, obnovili zračni tunel koji im cijelu prošlu zimu skoro nije radio, jednostavno od vremena Benettona, pa do 2016, ne da se nije ništa ulagalo, nego se još i devastiralo, tako da pretpostavljam da je tu otišlo jako puno od budžeta da se napokon to sve obnovi, a ne u bolid i pogonsku jedinicu.
        Pravu istinu o njima ali i ostalima ćemo vidjeti već za par mjeseci, gdje je tko bio, šta je radio, sve one momčadi čiji bolidi budu druge sezone opet 1.5 s. iza u kvalifikacijama , i u utrci iza za cijeli krug budu opet doslovno nigdje i mogu lijepo čekati 2026 kad se opet sve mijenja.



        3
        3

        0
    • Fia
      Realista Prikaži

      Jel oni planiraju novi motor za iducu godinu ili je to to?


      0
      0

      0
  5. Juan Manuel Fangio
    veki66 Donator Prikaži

    Nisam njegov fan niti protiv njega…ali u ekipi je dugo,zna kako,sta funkcionira i mislim da je njegov odlazak veliki minus za Aston Martin….a Renault iliti Alpine oni ni sami neznaju sta bi i u kojem smjeru isli…..i prvo bi Briviu trebali dat sansu da ih proba poslozit….jer ovakvim lutanjem…..nema rezultatat…..eto im i Fer i McL da uce od njih….godinama su mjenjali stalno. McL se sad poslozio,imaju kostur ekipe,konstantu,i napreduju….u Fer nije takva situacija,ali doci ce s vremenom ako budu strpljivi…..za sve to treba vremena i strpljenja….



    5
    5

    0
  6. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    My Aston Martin Cognizant Formula One Team communications staff have correctly issued a spokesperson’s statement to the effect that rumours linking me to Alpine F1 Team are merely ‘speculative conjecture’ and that they would not therefore comment further.
    However, since the rumours have now been sensationalised on certain websites, creating a spiral of misinformation, I have taken the decision proactively to confirm hereby that the rumours are pure media speculation and not based on fact.

    Puno dugih rijeci i sranja je izgovorio Otmar u ovoj objavi, sto znaci samo jedno, ide u Renault.



    4
    4

    0
  7. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    I dalje mi je bezveze naziv alpine. Nedostaje renault.



    1
    1

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.