Coulthard: Bilo bi dobro za F1 da Verstappen pobijedi Hamiltona, iako obojica zaslužuju naslov

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 2 min 15 komentara

David Coulthard vjeruje da bi za sport bilo dobro ako Max Verstappen uspije pobijediti Lewisa Hamiltona i osvojiti naslov svjetskog prvaka ove sezone.

Škot vjeruje da bi Verstappenov uspjeh dodatno podignuo razinu Lewisa Hamiltona, s obzirom da mu ozbiljan izazov vozača iz druge ekipe predstavlja novu situaciju.

“Obojica zaslužuju naslov, prema tome, nije stvar u tome tko više ili manje zaslužuje. Nije stvar ni u tome ima li jedan ili drugi bolji bolid.”

“Obojica su iskusni sportaši na vrhuncu svojih sposobnosti, u različitim stadijima karijere. Lewis ima 36 godina, Max ima 24 – to je velika razlika. Lewis ima 7 naslova, Max pokušava osvojiti prvi.”

“Na kraju krajeva, kad se stavi kaciga na glavu i kad se spusti vizir – oni su trkači i trenutno su bolji od svih ostalih.”

Ipak, Coulthard vjeruje da bi Maxova mladost bila privlačna novoj generaciji navijača:

“Mislim da bi Maxova pobjeda bila bolja za sport. Bio bi to i svojevrsni reset za Lewisa koji bi se onda nanovo motivirao. Lewis uvijek govori da osma titula ne mijenja stvari za njega i definitivno mu ne bi poboljšalo ostavštinu. On je izvanredan vozač i zaslužio je to. Uzimam u obzir neke mlađe navijače koji mi prilaze i koji su ‘gejmeri’. Max je također ‘gejmer’ i mogu se poistovjetiti s njim.”

“Ovaj sport pokušava dovesti nove gledatelje i mislim da će Max uspjeti u tome.”

Što se tiče forme i bodovnih razmaka, Škot smatra da će to varirati sve do kraja sezone:

“Mislim da će biti neizvjesno do kraja. Ići će gore-dolje. Postoji dojam da Lewis zaista mora isporučiti rezultat ovog vikenda. Ovo je staza [Brazil] na kojoj je Max bio izvanredan, a Red Bull je bio uspješan u prošlosti. Vremenska prognoza može biti nepoznanica, a vidjeli smo da je Max bio izbačen iz utrke prije par godina dok je bio u vodstvu [Ocon, 2018.].”

“Mislim da nećemo dobiti odluku o prvaku sve do Abu Dhabija. Nervozan sam zato jer sam navijač. Ne mogu utjecati na to tko će pobijediti i samo uživam gledajući. Ovo je sjajna F1 sezona. Prošle sezone nisu bile ovako fascinantne.”


Odgovor

15 komentara

  1. James Hunt
    herr_Mihael Prikaži

    Max definitivno više zaslužuje naslov. Klasično pogodovanje britancima… Ipak je to njihov show



    19
    10

    9
  2. David Croft
    Ferrari Prikaži

    Hamilton sigurno ne zaslužuje titulu jednako ili više kao Max.

    Tipično britansko umanjivanje štete. CEO Mercedesa zna da to nije istina.



    26
    21

    5
  3. F1puls
    ivanh Prikaži

    Mislim da je Lewisova želja za osmom titulom veča nego za prvih šest zajedno…..



    7
    6

    1
    • Mika Hakkinen
      stoka Prikaži

      Bila je i za prvom, ostale su manje vise dosle glatko… a sto se tice izjave DC, mozda bas lewis vise zasluzuje titulu ove godine neg svih drugih godina u mercu…



      5
      2

      3
      • Juan Manuel Fangio
        veki66 Donator Prikaži

        pa neznam….ne bih se slozio s tim…..da se LH ove godine prvi put bori za titulu od odlaska Nice Rosberga…to da….a da ju zasluzuje……to nikako ne bih podrzao…. 5 titula je osvojio bez borbe i konkurencije,u najboljem bolidu koji je povijest F1 vidjela…..prvi naslov mu je poklonio Timo Glock(bezkicmenjak) u Brazilu 2008….tako da ….. vijerujem svi koji malo duze prate F1(20-30 godina) jednostavno njegove naslove nemogu usporedit sa nekim drugim vozacima koji su se borili za svoje naslove… Da je LH vrhunski vozac… Je…ali…postoji veliki ali…..



        7
        -4

        11
    • Formula1
      Formula Fan Prikaži

      Ovo je bukvalno pretačno. Pogotovo da je osvoji protiv Maxa (nova generacija). Imamo dva jako motivisana vozača do samog kraja.



      3
      3

      0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.