Sainz: Nemam više dojam da mi je ovo prva godina u Ferrariju

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 2 min 5 komentara

Carlos Sainz otkriva da se sad u Ferrariju osjeća “potpuno kao doma”, te da više nema dojam da mu je ovo prva godina s ekipom.

Ova izjava dolazi nakon njegove odlične utrke u Meksiku gdje je uz dobru taktiku pokazao i bolji tempo od Charlesa Leclerca, ali je završio iza njega zbog odluke ekipe da vrati poziciju ako ne uspije ugroziti Pierrea Gaslyja.

“Rekao bih da sam se ovdje u Meksiku po prvi put osjećao 100% siguran u bolid još od Austrije ili možda neke druge utrke koje se ne sjećam. Ne bih rekao da je dojam bio kao da mi je ovo prva godina u ovom bolidu. Znao sam što bolid radi i znao sam kako ga savršeno voziti.”

“Bili smo na drugim stazama na kojima sam se još osjećao malo zahrđalo, ili možda neiskusno. Da budem iskren – osjetio sam se potpuno kao doma i znao sam točno što trebam napraviti s gumama i slično.”

Sainz kaže da se pokazao kao timski igrač jer je dozvolio Leclercu da vrati svoju poziciju nakon što ga je Charles pustio ispred sebe.

“Ne znam moram li to ponovo dokazivati. Cijelu moju karijeru je bilo tako i to je u redu. Moje iskustvo u Formuli 1 kaže da ćete kroz sezonu imati dva ili tri primjera gdje timske odredbe ne idu vama u korist, ali bit će i dva ili tri slučaja gdje će biti obrnuto.”

“Očigledno, tu se javlja i ona kompetitivna strana i teško je igrati tu ulogu, ali moje iskustvo u Formuli 1 kaže da se tijekom jedne godine sve nekako vrati i izravna.”

“Morate biti miran u tim situacijama i prihvatiti što se događa, te igrati ulogu timskog igrača. Meksiko je to pokazao, ali i neke druge utrke. Mislim da su odredbe bile meni u korist u Austriji.”


Odgovor

5 komentara

  1. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Ovaj tip je nevjerojatno racionalan za vrhunskog vozača. Potpuno druga strana spektra od mnogih kolega na gridu Nekako, Kimi nakon Kimija. Mislim da imam nasljednika….



    16
    14

    2
  2. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    Blago nama sa Sainzom. Odličan lik od prvog dana otkako je sjeo u Ferrari, da ne govorim o prilagodbi na novi bolid koju je rasturio.



    21
    20

    1
  3. Kimi Raikkonen
    Mentor_Kimi Prikaži

    Odličan drugi vozač i support Leclercu.



    2
    -16

    18
    • Juan Manuel Fangio
      veki66 Donator Prikaži

      hahhahahahaahahahaha……o cemu ti…..? hahhahahaha u prvoj sezoni ravnopravan,ako ne i bolji od navodnog supertaleneta Leclerca…. da je momcad podredjena njemu najmanje 20 bodova ispred Lec-a u prvoj sezoni…..najmanje….



      4
      -1

      5
      • Kimi Raikkonen
        Mentor_Kimi Prikaži
        x1

        Koliko pobjeda ima, polea…? Max je u RB u godinama kada nisu mogli prismrdit Mercu i Ferarriju barem jednom godišnje ostvario pobjedu. Ovaj neće pobijedit nikada u karijeri ako ne bude imao uvjerljivo najbolji bolid. Zapamti to.


        0
        -10

        10

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.