Alonso: Hamilton puca pod Verstappenovim pritiskom

Izdvojeno

Luka Softić

Prije 2 godina 3 min 20 komentara

Fernando Alonso ne taji da gaji simpatije prema ovogodišnjem pretendentu za novog svjetskog prvaka, a u ekskluzivnom intervjuu s De Telegraafom otkrio je svoje viđenje dosadašnjeg tijeka sezone, posebno se osvrnuvši na borbu u vrhu poretka.

“Iznimno cijenim ono što rade Max i Lewis. Svaki vikend su na najvišoj razini, bez obzira je li suho, mokro ili vjetrovito. Međutim, način na koji se Max prometnuo u ozbiljnog izazivača, u Red Bullu – mislim da nitko drugi nije sposoban za to.”

Uzajamno poštovanje Alonsa i Verstappena došlo je do izražaja već 2015. kad su u Maxovoj debitantskoj sezoni vozači razmijenili kacige. Također, radi se o vozačima koji će bez dlake reći što misle , bez obzira na reakciju javnosti.

“Max me jako podsjeća na mene. Ne dolazimo iz britanskog miljea. Zato nam je borba za titulu otežana. Pogledajte oko sebe, većina aktera Formule 1 je iz Engleske – samim time, ako ste izazivač, postajete negativac. Sjećate li se što su govorili za Maxa? Da je buntovnik i da ne poštuje pravila, i da uvijek prelazi granicu, a to često nije bio slučaj. Govorili su to samo zato jer nije Britanac. Ja sam prolazio kroz isto.”

Na pitanje hoće li Max podlijeći pritisku:

“Čini mi se da Lewis podliježe Maxovom pritisku. Ako se Lewis za titulu mora boriti samo s momčadskim kolegom Bottasom, sve je divno, ali čim se pojavi vanjski pritisak nastaju problemi. A ove sezone vidimo i da britanska mašinerija radi prekovremeno s medijskim spinovima, a Max se izvrsno nosi s tim. Ovogodišnje prvenstvo je jako zanimljivo, kako na stazi, tako i izvan nje. “

Upitan da pojasni na što misli kad kaže “britanska mašinerija”, Alonso odgovara:

“Pogledajte dva incidenta između Lewisa i Maxa. Mislim da nisu sankcionirani prema istim kriterijima. Nakon udarca u Silverstoneu, Red Bull je pokušao dići buku, ali se inače prilično malo govorilo o tome. Nakon sudara u Monzi sve je vrvilo i brujilo, a Max je dobio kaznu od tri mjesta na startnom poretku za iduću utrku. Mislim da nitko to nije shvatio na taj način. To je također dio tog utjecaja koji proizlazi iz određenih krugova.”

O borbi za pravdu, i prokazivanju sudaca ove godine:

“Oduvijek sam takav. Pokušavam se boriti za pravednost. Ponekad ste zaslijepljeni u poziciji vozača, jer mislite da ste uvijek u pravu. Ali neke stvari treba reći ili napraviti na onakav način da ih ljudi mogu shvatiti.”

O budućnosti, bližoj i daljoj:

“Definitivno se želim još jednom okušati u Dakaru, ali moj plan je ostati u Formuli 1 bar još tri ili četiri godine. Trebalo mi je pet utrka da se priviknem na bolid i gume, više nego što sam očekivao. Bilo je i svijetlih trenutaka, na primjer sprint utrka u Silverstoneu, ili borba s Lewisom u Mađarskoj, ali mislim da sam ove godine mogao pokazati više.”


Odgovor

20 komentara

  1. Daniel Ricciardo
    _bataziv_0809 Prikaži

    Alonso zeli da postane novi Jacques Villeneuve :D



    4
    -22

    26
  2. Marlboro
    AMG Donator Prikaži

    Fernando priča iz vlastitog iskustva, posebno ovaj dio o pucanju… 😉



    7
    -24

    31
    • Fernando Alonso 14
      alonso5 Donator Prikaži

      Alonso nije pucao pod pritiskom kad je Schumachera imao na ledjima a kamoli poslije toga kad je postao jos bolji vozac, tako da mlatis bezveze.



      12
      8

      4
      • Fernando Alonso 14
        tapa-tapa Prikaži

        Zna AMG to vrlo dobro😏



        7
        7

        0
      • Marlboro
        AMG Donator Prikaži

        Pucao ne pucao, status u momčadi izgubio od rookie-a, pa onda i naslov. Stade mu kazaljka na 2, a odličan vozač inače, e sad do koga je do njega ili okoline? Ma i nebitno, našao si novo prvenstvo, sada je prvak nepotrebnih izjava. Šteta što se tako dobar vozač zaokupirao nevažnim stvarima 🙂



        1
        -8

        9
      • Mercedes
        Har Kl Donator Prikaži

        Tad je Schumacher pucao. Alonso je malo kasnije došao na svoje 😉



        1
        -6

        7
        • Fernando Alonso 14
          tapa-tapa Prikaži

          Sad je lunjo u procesu pucanja a iza sebe ima cijelu momčad kao i sve silne medije a to nije imao FA u mcl.



          3
          2

          1
        • Alain Prost
          Alain Prost Prikaži

          Pa pucao nije ni jedan, ne znam što ste vi gledali, Alonso je navodno imao povremeno napadaje bijesa jer je je bio mišljenja da se sam bori protiv MS i Ferrarija, a na Schumiju su ništa nije dalo primjetiti.

          RD je zaj… Alonsa te godine, ne možeš izgubiti status kada unatoč svemu u zadnjoj trci možeš naslov osvojiti, on je glatko trebao biti prvak te godine, valjda zato stare rane ipak peku.



          2
          0

          2
        • Mercedes
          Har Kl Donator Prikaži

          Ja inače ne koristim pojam pucanje pod pritiskom. Samo sam odgovorio sa vašim argumentima 😉



          1
          -4

          5
  3. Niki Lauda
    Vordas Pretplatnik Prikaži

    Mislim da bi i Vettel imao koju za reći. Britanci su poznati da svoje uzdižu u nebesa i nameću svoje kao The best i drugima teaže dlaku u jajetu. Oni su razvili do savršenstva opinion maker sustav.



    27
    26

    1
  4. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    Volio bi on da se nalazi u Hamiltonovoj koži. Lakše je m.hladiti u sredini.

    Što se tiče kazni i protekcije, ako su ikome gledali kroz prste, njemu su. Tako da taj dio gdje se on bori uvijek za pravednost mi malo nabacuje zli osmjeh na lice.



    9
    -13

    22
  5. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Nakon udarca u Silverstoneu, Red Bull je pokušao dići buku, ali se inače prilično malo govorilo o tome. Nakon sudara u Monzi sve je vrvilo i brujilo,

    Čovjek javno rekao ono što svi znaju tamo, a šute.



    25
    21

    4
  6. Nando
    andrej12 Prikaži

    Molim vas molim vas dajte mu dobar auto nagodinu, samo da mogu slusat ove mind gamese, Stari Lisac se ne boji borbe sakama :D



    20
    15

    5
  7. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    I Schumacher je bio negativac za tu stoku…. F1 treba otići iz Velike Britanije.



    14
    11

    3
  8. Lotus
    zion11 Prikaži

    Verstappen nije nikad bio prvak i zna da će njegov dan doć s ovakvom razinom vožnje. On jednostavno “odrađuje” posao, dok Hamilton ima pritisak da obrani naslov i da postane najbolji po broju osvojenih naslova… Isto tako konačno ima pravu konkurenciju i tu nastaje panika, pritisak pod kojim bi se mogao raspast…A i godine su tu… Ali, živi bili pa vidjeli!



    11
    10

    1
  9. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Hamilton svakako pucketa pod pritiskom… Za ostalo od Alonsa, ostajem suzdrzan..



    8
    8

    0
  10. Michael Schumacher
    27Ferrari28 Donator Prikaži

    Osobno nemam problema sa dominacijom britanskih vozača, ako su razvili sustav iz kojeg se mogu profilirati dobri vozači, zašto ne. I Lando i George se iznadprosječni vozači.
    Dal Lewis puca pod pritiskom, mislim da da, ali opet ako netko ima sreće onda je to on (iako sreću nekad moraš isprovocirati i sam). Tako da očekujem rasplet prvenstva u njegovu korist.
    Inače, neki dan sam gledao super analizu
    https://www.youtube.com/watch?v=kPc6p6_JegI
    Lewis vs Albon crash kad se incident sličan Silverstonu desio i gdje je isto Lewis dobio kaznu od 5 sekundi.
    Što mi se čini užasno malo za takve incidente po meni bi ovo bilo barem stop and go ili nešto tako, ali sigurno u pravilniku piše kad je 5 kad je ostalo.



    5
    5

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.