Formula 1 produžila ugovor s VN Kine do 2025. godine

Izdvojeno

Katarina Predovan

Prije 2 godina 2 min 0 komentara

Čelnici Formule 1 produljili su ugovor o održavanju Velike nagrade Kine do 2025. godine, iako je u posljednje dvije sezone otkazana zbog pandemije.

S obzirom na brojna ograničenja, odlučeno je da se VN Kine odgodi i za 2022. godinu kako bi se izbjegla odgađanja u posljednji trenutak. O svemu tome zvršni direktor Formule 1 Stefano Domenicali rekao je sljedeće:

“Ovo su sjajne vijesti za sve naše navijače u Kini i drago nam je što možemo objaviti ovaj sporazum uz pomoć kojeg ćemo se utrkivati ​​u Šangaju do 2025. godine.”

“Naše partnerstvo s promotorom Juss Sports je nevjerojatno snažno i radujemo se nastavku našeg dugoročnog partnerstva.”

“Iako smo svi razočarani što nismo mogli uključiti Kinu u kalendar za 2022. zbog trenutnih uvjeta pandemije, Kina će biti vraćena u kalendar čim uvjeti dozvole i veselimo se što ćemo opet biti s navijačima što je prije moguće.”

Stefano Domenicali

Prva F1 utrka u Kini održana je 2004. godine, te od tada sve više raste interes za ovu vrstu natjecanja. Formula 1 se vratila ove sezone u Ameriku, no smatra se da se zbog raznih sponzora određenih ekipa nastoje vratiti i u Aziju i to (već) iduće sezone.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.