Dnevna zagonetka
Dnevna zagonetka

Andretti o razlogu propasti pregovora sa Sauberom: Problemi oko kontrole, a ne financija

Lovro Andraka

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Andretti o razlogu propasti pregovora sa Sauberom: Problemi oko kontrole, a ne financija

Lovro Andraka

Michael Andretti otkrio je kako su pregovori o kupnji Saubera i njihove F1 momčadi koja nastupa pod imenom Alfa Romeo propali zbog nesuglasica oko kontrole, a ne financija.

U jednom trenutku činilo se kako je kupnja već riješena, no onda su se pojavile informacije o tome kako su trenutni vlasnici Saubera postavili previsoku cijenu – konkretno, spominjala se cifra od 350 milijuna eura za samu kupnju, uz 250 milijuna eura bankovne garancije kroz pet godina.

“Želio bih okončati glasine o tome da je dogovor propao zbog financijskih razloga. To ne može biti dalje od istine”, rekao je Michael Andretti, izvršni direktor Andretti Autosporta.

“U pitanju su bili problemi oko kontrole koji su se pojavili u posljednjim trenucima pregovora. To je uništilo dogovor.”

“Uvijek sam govorio da ako uvjeti nisu pravi, nećemo ući u to i na kraju nisu bili pravi, stoga nastavljamo tražiti druge prilike.”

Andrettija su novinari AP-a pitali je li se od njega očekivalo da kupi kompaniju, ali da je ne kontrolira:

“Otprilike”, rekao je Andretti kimnuvši glavom.

Rekao je kako vlasnici F1 nisu bili uključeni u pregovore, a potvrdio je da bi u slučaju uspješnog dogovora u momčad pokušali ubaciti Coltona Hertu, 21-godišnjeg Amerikanca koji u IndyCaru vozi za Andretti. Za kraj je dodao kako će i dalje tražiti prilike u F1, kao i u svim ostalim trkaćim serijama, no da će uvijek tražiti dobre poslovne uvjete i mogućnost konkurentnosti.

Zadnji donatori:
zekohonda

Patreoni:
lukarak
Become a Patron!

Bok , F1puls autori su dosad napisali 10061 vijesti i tekstova. Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Lovro Andraka
Pulsmedia autor
933 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

4 komentara

 1. Niki Lauda wapi Donator Prikaži

  Meni je dziberski kupovati 80%. Ako hoces potpunu kontrolu plati 100% firme i bok. A ne 80%. Platio bi manje, a ne bi da drugi ima ikakav utjecaj….  4

  1
  • Chase Carey hattrick Donator Prikaži

   Mislim da ni jedna ekipa nije u vlasništvu od nekog 100%. Možda RB.   2

   0
   • Niki Lauda wapi Donator Prikaži

    Ma da. Ali pitanje je kako je do toga došlo. Radi li se o načinu podjele dobiti ili rizika za kreditiranje firme ili se radi o formi nagrade, ali za nekoga tko preuzima 80% je pitanje, a zakaj ne 100% osim ako se ne radi o štednji, a potpunoj kontroli.

    Recimo kod dioničkih društava ako netko stekne više od 25% ima obvezu ponuditi ostalima otkup svih preostalih dionica jer mu udio od 25%+ daje pravo na izvjesnu kontrolu, pa se drugima bitno mijenjaju uvjeti pod kojima su kupili dionice…. Ovdje se očito ne radi o dd-u nego o nekoj drugoj formi firme pa takva obaveza nije postojala.


    0

    0
 2. Pirelli Intermedium Dia_Vandy Prikaži

  Kakve su to gluposti? Da si kupio ti bi bio gazda i određivao di šta kako. Ovako bolje šuti.Skupo ti je ok, hvala i doviđenja.


  0

  1