McLaren: Ferrari je očito brži nakon nadogradnji pogonske jedinice

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 2 min 13 komentara

McLarenov Lando Norris kaže da Ferrari sad očigledno ima bolji paket otkad su u bolid ugradili novu nadograđenu pogonsku jedinicu.

Ricciardo i Norris su u Monzi osvojili prvo i drugo mjesto, ali je nova forma Ferrarija rezultirala razlikom od čak šest desetinki sekunde na kvalifikacijama u Turskoj. U Austinu je Ferrari opet bio brži, a Leclerc je utrku završio toliko ispred Ricciarda da je mogao bezbrižno još jednom stati na promjenu guma bez da izgubi poziciju.

“Mislim da je Ferrari bio očigledno brži od nas,” kaže Norris.

“Možda to ne izgleda tako jer je Carlos zaglavio iza Daniela, ali da ga je uspio proći sigurno bi pobjegao jednako kao Charles. Nedostajalo nam je tempa cijelog vikenda u usporedbi s Ferrarijima.”

Norris je svjestan da se radi o nadogradnjama motora i da će im biti teško nadoknaditi taj zaostatak u posljednjih pet utrka.

“Definitivno je to [motor] poguralo razvoj situacije u ovom smjeru. Imaju prednost u ovom trenutku. Nisu brži na svim lokacijama, ali imaju bolid koji je konzistentniji od našeg i lakše ga je voziti. To ne znači da ćemo odustati i da nećemo pritiskati da ostanemo ispred njih. Ne želimo to u ovom kasnom stadiju sezone, ali moramo pokušati učiniti još nešto kako bismo se vratili ispred njih.”

Andreas Seidl kaže da nema smisla brinuti se o tempu Ferrarija:

“Realnost je takva da su napravili korak naprijed s nadogradnjama koje su donijeli. To im daje solidnu prednost, što se pogotovo vidjelo u posljednje dvije utrke. To je naša realnost.”

“Istovremeno, moramo se usredotočiti na sebe. Znamo da nemamo više nadogradnji, ni na bolidu ni na motoru. Znamo također da dolaze staze koje će nam možda malo više odgovarati, ali na kraju sezone ćemo otići i na staze na kojima ćemo se mučiti više nego Ferrari.”

“Važno je svakog vikenda izvući maksimum iz našeg paketa, važno je imati čiste vikende, čiste utrke, dobru strategiju i onda se nadamo da ćemo se boriti s njima do posljednjeg kruga u Abu Dhabiju.”


Odgovor

13 komentara

  1. Stefan Bellof
    Znalac krivina Prikaži

    Sainz je kljuc u cijeloj ovoj racunici. Jako dobro se razumije u bolid i samim time se brzo prilagodio. Vozi konstantno, iskusno i al pari je Leclercu. McLaren je morao i trebao imat zalihu bodova iz ranijeg dijela sezone (s obzirom na formu) jer su znali da ce Ferrari radit maximalno na motoru kojeg treba ustimat i nadogradit za naredne godine. Posto te zalihe nema sporija Riccieva prilagodba sad dolazi na naplatu i kostat ce ih tog 3. mjesta. Nesto slicno kao Racing point prosle godine.



    28
    26

    2
  2. Mclaren
    AlkY Donator Prikaži

    Bome biti ce jako tesko. McLaren sta ima ima , nema vise napretka ove sezone sta se tice bolida.
    Nadajmo se da ce vise staza pasati McLarenu , a i moramo se nadati u Ferrarijeve takticare da briljiraju koji put :D.
    Iako bi mi se to moglo obit o glavu , jer znamo jako dobro da u McLarenu nerijetko bolid u boksu provede 10+ sekundi



    7
    5

    2
  3. Sc
    RafaelaF1 Prikaži

    Ferrari je space shutle za vas ako ne bude senzora



    4
    -4

    8
  4. Sc
    RafaelaF1 Prikaži

    Volim Riccia da bar dođe u Ferrarri tu je njegov dom


    0
    -7

    7

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.