Verstappen nakon prvog treninga nije očekivao pole position: Srećom, još uvijek variraju brzine bolida

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 3 min 4 komentara

Max Verstappen priznaje da ga je iznenadio pole position za Veliku nagradu SAD-a, pogotovo nakon što je na prvom slobodnom treningu Mercedes imao skoro punu sekundu prednosti pred njime i još pola sekunde pred drugim ekipama.

“Nakon FP1 sam pomislio – u redu, to je velik zaostatak… Ali onda smo malo po malo poboljšavali bolid. Danas smo ih preskočili jer je cijela ekipa napravila sjajan posao.”

Bez obzira na pole position Verstappenu se nije osjećao ugodno za volanom cijelog vikenda, pogotovo kad je riječ o mekšim gumama.

“Rekao bih da je bilo svega u tim pokušajima da pronađemo limit bolida. Cijelog vikenda je bilo malo teže pronaći to nešto dodatnog vremena. Čak sam i u kvalifikacijama morao postepeno dolaziti do toga. Na mediumu sam se osjećao prilično dobro. Mislim da je Q2 bio dobar i činilo se da mi to više paše za vožnju. U Q3 opet u prvom pokušaju nije bilo savršeno. Nisam mogao izvući istu brzinu kao u Q2. U posljednjem pokušaju sam morao duboko kopati da bih pronašao ovo vrijeme.”

Verstappenu posao nije olakšala kiša koja je počela padati u posljednjem sektoru:

“U zadnjem sektoru sam vidio par kapi kiše na viziru, što nije idealan scenarij. Ali, sjajno je biti na pole positionu, posebno kad se radi o vikendu tijekom kojeg nisam uspijevao izvući tu posljednju mrvicu brzine iz bolida.”

Red Bull je u najavi vikenda ovu stazu okarakterizirao kao Mercedesovu stazu, a Max kaže da je ovo donekle iznenađujuć rezultat kvalifikacija:

“Možda mogu reći da je ovo sitno iznenađenje. Ali, vidjeli ste da cijele sezone to varira. Srećom, još uvijek varira.”

Svejedno, ne misli da je ovo nekakav pokazatelj za utrke koje slijede:

“Naravno da sam sretan s performansama koje smo pokazali u kvalifikacijama. Idemo vidjeti hoće li u utrci opet biti druga priča. Onda ćemo ići na iduću utrku i tamo se opet može sve promijeniti. Možete izgledati kao favoriti u najavi vikenda, ali svejedno trebate paziti na svaki detalj da biste uspjeli. Tako smo blizu da lako možete ispaštati ako propustite i najmanju sitnicu. To nam se dogodilo, primjerice, u Turskoj.”

Verstappenu je ovo deveti pole position sezone, a posebno je zadovoljan jer je bio jedan od težih:

“Inače se osjećam vrlo ugodno u bolidu i mogu pronaći brzinu. Na ovoj stazi je to cijelog vikenda bilo nešto teže. Ali, ne može uvijek biti glatko, zar ne? Ovo je bilo izazovno i zabavno. Da je uvijek prelagano onda bi postalo dosadno. Mislim da smo kao ekipa funkcionirali jako dobro. Pokušali su mi pomoći da se poboljšam prema kraju kvalifikacija i složim sve u Q3, što je na kraju upravo ono što želite. Ne uspije uvijek, ali je uspjelo ovaj put.”

[profil broj=”33″]


Odgovor

4 komentara

  1. James Hunt
    Luca Badoer Prikaži

    Pohvale autorima portala sto nas i u ovako nezgodnom timeline-u aktivnosti za nasu vremensku zonu docekaju s pokojim tekstom ujutro. 👍



    10
    10

    0
  2. Chequered Flag
    AnteF1 Prikaži

    Šanse da Max osvoji prvenstvo su trenutno 90%.



    4
    -1

    5

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.