Leclerc iznenađen četvrtim mjestom: Očekivali smo jači McLaren

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 2 min 0 komentara

Charles Leclerc je iznenađen što se uspio kvalificirati na četvrtu startnu poziciju jer je očekivao da će McLaren biti brži na ovoj stazi. Drugi Ferrari je također bio ispred oba McLarena, a dobro će im doći i kazna Valtterija Bottasa koji će na kraju krenuti s 9. pozicije.

“Sretan sam s jučerašnjim danom. Bio sam sretan petom pozicijom jer mislim da četvrto startno mjesto ima nešto manje gripa. Ali, u redu, prihvatit ću to.”

“Iznenadilo me jer smo očekivali da će McLaren biti brži od nas ovog vikenda na ovoj stazi. Ipak, to dosad nije bio slučaj. Sad nam treba i dobra utrka, ali nas je iznenadilo da smo ispred njih u kvalifikacijama.”

Leclerc je imao težak treći trening i kaže da je pravo olakšanje vidjeti da se bolid unatoč tome dobro ponašao na stazi:

“Kvalifikacije su bile dobar kraj teškog dana. Na 3. treningu sam izgubio pouzdanje u bolid jer sam u zadnjem stintu gubio stražnji kraj u skoro svakom zavoju. Kroz kvalifikacije se vratila vjera u bolid i uspio sam složiti zadnji krug. Prema tome, jako sam sretan.”

Leclerc će u utrku krenuti na medium gumama, a Sainz na softu.

“Mučio sam se malo u Q1 pa smo s moje strane malo prerano krenuli na medium da bismo kasnije koristili soft. Mislim da je Carlos imao više pouzdanja da će odraditi drugi pokušaj na mediumu. To je bilo razmišljanje iza te strateške odluke.”

“Što se mene tiče, u Q2 sam odradio dobar prvi krug na mediumu i uspjeli smo proći dalje s tim gumama, što je bilo lijepo iznenađenje.”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.