Potvrđeno: Acura brend se vraća u Formulu 1 s momčadima Red Bulla i AlphaTaurija na VN SAD-a

Izdvojeno

Katarina Predovan

Prije 3 godina 2 min 3 komentara

Marka Acura ponovno će biti biti prisutna na bolidima Formule 1 nakon 14 godina izbivanja. Redovno je bila dijelom sponzora na bolidima 80-ih i 90-ih godina na utrkama koje su se održavale u Sjevernoj Americi, a posljednji put na VN Kanade 2007. godine. Ovaj vikend slijedi VN SAD-a u Austinu, a Red Bull i AlphaTauri su otkrili detalje sponzorstva među kojima je i Acura. Umjesto standardnog natpisa Honda na stražnjem krilu, stajat će logo odnosno natpisa Acura. Logo marke će se nalaziti na kacigama i trkaćim odijelima Maxa Verstappena, Sergija Pereza, Pierrea Gaslyja te Yukija Tsunode.

“Kao Hondina marka visokih performansi u Sjevernoj Americi, čini se ispravnim i primjerenim da bi Acura trebala biti prisutna na vrhuncu moto sporta: Formuli 1.”

“Drago nam je što im možemo poželjeti dobrodošlicu na ovogodišnjoj Velikoj nagradi Sjedinjenih Država. Sjećam se kad je Alain Prost 1989. osvojio Veliku Nagradu SAD-a s Acurom na viziru, pa se nadamo da će nam ovaj brand koji je s nama ovaj vikend na “Circuit of the Americas” donijeti isti rezultat.”

Christian Horner

Ovogodišnja VN SAD-a je posljednja u kojoj se momčad Red Bulla te AlphaTaurija natječu s Hondinom pogonskom jedinicom s obzirom na to da japanski proizvođač motora napušta Formulu 1 na kraju ove sezone. Direktor Honde u Formuli 1 Masashi Yamamoto je rekao sljedeće:

“Jako je posebno to što je Acura postala dio našeg partnerstva s Red Bull Racing Hondom i Scuderia AlphaTauri Hondom za Veliku nagradu Sjedinjenih Država 2021.”

“Ovo je do sada bila nevjerojatna sezona u Formuli 1 i ponosni smo što smo dodali marku Acura u našu priču za ovu kultnu utrku Formule 1 u Americi.”

Masashi Yamamoto

Pomoćnik potpredsjednika svjetske prodaje marke Acura Emile Korkor rekao je kako se sjeća VN Kanade kada se na kacigama Senne i Prosta pojavio natpis Acura te dodao kako im je ovo partnerstvo u Formuli 1 od iznimne važnosti za imidž njihove marke.


Odgovor

3 komentara

  1. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Šteta da se ne spomene crossover moja dva najdraža sporta.

    When F1 meets the NBA 🤝To celebrate our return to the USA and the @NBA season tipping off this week, we decked out our 2022 cars in some team-inspired liveries! 🤩🏀Which one is your favourite? More to come this week 👀#USGP 🇺🇸 #F1 #NBA #NBA75 pic.twitter.com/98Wddfcaq1— Formula 1 (@F1) October 20, 2021


    0
    0

    0

  2. Stefan Bellof
    Znalac krivina Prikaži

    Kako mogu sa mobitela preuzet sliku iz pozadine?


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.