Dnevna zagonetka
Dnevna zagonetka

Aston Martin razmatra mijenjanje boje bolida za 2022. godinu

Kristina Kalea

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Aston Martin razmatra mijenjanje boje bolida za 2022. godinu

Kristina Kalea

Aston Martin započeo je s razmatranjem nove boje za livreju 2022. godine. Iako je momčad zadovoljna trenutnim izgledom bolida, smatraju da do promjene mora doći jer se na stazi nedovoljno ističe i razlikuje od suparnika Mercedesa, pogotovo tijekom televizijskog prijenosa.

Šef momčadi Otmar Szafnauer istaknuo je da tim mora pažljivo razmotriti svaku promjenu zelene i da ne može odabrati po kriteriju izgleda, ako će naposljetku bolidu dodati preveliku težinu. Minimalna granica težine predstavlja jedno od ključnih pitanja s kojima se tim suočava tijekom priprema za iduću sezonu, a u tvornici se već radi na pronalasku idealnog rješenja.

“Težina je također veliki faktor. Moramo izvaditi što je moguće više težine. Dakle, upravo smo u procesu toga.”

Još na predstavljanju livreje za 2021. godinu, kreativni direktor i dizajner Aston Martina Marek Reichman napomenuo je da kod odabira boje postoji nekoliko ključnih faktora, među kojima se nalazi i težina – zato što svaki dodatni gram može usporiti bolid.

“Koliko je jednostavno reproducirati boju? Koliko je izdržljiva? Koliko je lako popraviti oštećenja? I tako dalje. A tu je i težina. Boja ne bi trebala biti preteška.” 

Reichman vjeruje da je brzina formule ono što zapravo stvara dojam lijepog u očima promatrača.

“Htio bih citirati Otmara: Brzo je lijepo. I apsolutno se slažem.”

Zadnji donatori:
jenson
zekohonda

Patreoni:
lukarak
Become a Patron!

Bok , F1puls autori su dosad napisali 10070 vijesti i tekstova. Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Kristina Kalea
Pulsmedia autor
6 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

3 komentara

 1. Blue Flag dFixxx3r Prikaži

  daj te roze, ako donese još neke nofčiče why not

  ja bi ostavio zeleni bolid, a u rozo obojao HALO i sva moguća krilca. tako da bolid u cor-u bude zelen kao i do sada, ali da ima dovoljno rozih detalja da se ističe. i svi sretni  4

  0
 2. Nije problem u Astonu, problem je u crnom mercedesu. Gospoda u Astonu samo mogu dodati malo bijele boje kao što je imao Jaguar. Roze ne dolaze u obzir.  3

  1
 3. Sergio Perez Ibarac00 Donator Prikaži

  Neon zelena, zahvalite mi kasnije Astone.  1

  0