Dnevna zagonetka
Dnevna zagonetka

Decalspotters: Petronas prekida suradnju s Mercedesom na kraju ove sezone

Ante Maras

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Decalspotters: Petronas prekida suradnju s Mercedesom na kraju ove sezone

Ante Maras

Uvijek pouzdani Decalspotters tvrdi da je malezijska naftna kompanija Petronas, koja je naslovni sponzor Mercedesa još od 2010. godine kada se njemački proizvođač automobila vratio u Formulu 1, odlučila prekinuti ovo partnerstvo na kraju ove sezone. Tako će zaključno s 2021. završiti suradnja koja je iznjedrila svaki vozački i konstruktorski naslov od 2014. godine.

Mercedesov uspjeh u hibridnoj eri F1 nerijetko se pripisuje i brzoj evoluciji Petronasovih maziva i ulja, a od početka suradnje s njemačkim proizvođačem, Petronas je postao važno ime u moto sportu, uz Mercedesove projekte u GT-u i kratkotrajnu avanturu u MotoGP-u.

Kao razlog kraja suradnje navode se veliki Petronasovi gubici koji se mjere u desetke milijuna dolara zbog izbijanja pandemije Covid-19 budući da je pandemija uzrokovala pad cijena i potražnje za naftnim derivatima te je napuštanje Formule 1 i motorsporta općenito odluka kojom će Petronas pokušati smanjiti gubitke i nepotrebne velike troškove.

Iako nije službeno potvrđeno, saudijska naftna kompanija Aramco se navodi kao novi dobavljač naftnih derivata za momčad Mercedesa.

Zadnji donatori:
jenson
zekohonda

Patreoni:
lukarak
Become a Patron!

Bok , F1puls autori su dosad napisali 10070 vijesti i tekstova. Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Ante Maras
Pulsmedia autor
137 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Više o temi: #Mercedes#Petronas

Komentiraj

8 komentara

 1. Ayrton Senna LR7 Prikaži

  Fu*k nadao sam se Ini kad ono kifla,saudijci..  25

  0
 2. Stefan Bellof Znalac krivina Prikaži

  Kad je jedna firma naslovni sponzor F1, a onda potpise sa politickom ekipom broj 1 u tom prvenstvu stvari ne izgledaju dobro za sve nas koji trazimo manje akcija u pozadini a vise na stazi. Ovo nikako ne izgleda dobro.  23

  2
 3. Ross Brawn Tuzlaensis novinar Prikaži

  Idemo nove zakulisne igre, ispodstolne varijante, naslovni sponzor takmičenja postaje sponzor dominantne ekipe u posljednjoj dekadi..  11

  1
 4. Marlboro AMG Donator Prikaži

  Mercedesov uspjeh u hibridnoj eri F1 nerijetko se pripisuje i brzoj evoluciji Petronasovih maziva i ulja

  🤥  10

  0
 5. Sebastian Vettel 5 GP2Engine Prikaži

  Nešto mi smrdi na novu dominaciju Mercedesa 2022.-2025.
  Aramco sponzor, a ujedno je i glavni sponzor F1, prljave igre… Ne sluti mi ovo na dobro.  8

  0