Schumacher: Haas ne treba iskusnog rezervnog vozača

Izdvojeno

Katarina Predovan

Prije 3 godina 2 min 7 komentara

Mick Schumacher smatra da njegova momčad ne treba uposliti iskusnog rezervnog vozača koji bi pridonosio razvoju bolida. Šef momčadi Guenther Steiner smatra da bi iskusni vozač pomogao Mazepinu i Schumacheru u daljnjem usavršavanju, no mladi Nijemac je skeptičan prema tome jer smatra da on i njegov momčadski kolega isporučuju sve što ekipa treba.

“Iskreno, mislim da iz auta izvlačimo najbolje.”

“Mislim da za to nema potrebe. Pogotovo ako znate da rezervni vozači zapravo nemaju prilike puno voziti.”

“Očigledno ne znamo kako bi to izgledalo, ali opet mislim da činimo najbolje što možemo, i mislim da poneke kvalifikacije pokazuju da smo u mogućnosti izvući maksimum iz bolida.”

Mick Schumacher

Naspram stajališta Micka Schumachera, Nikita Mazepin drugačije gleda na cijelu situaciju:

“Nikada mi to pitanje [unutar momčadi] nije postavljeno.”

“Mislim da vozači to ne mogu izabrati i mislim da to nije točno.”

“Kad bi me pitali, mislim da, više pomoći u poziciji u kojoj se sada nalazimo, je dobra pomoć. Stoga bih bio vrlo otvoren za svako rješenje.”

“Ali, mislim da je Guenther šef tima i da na kraju on mora donijeti tu odluku. Ne ja. Ja sam premlad za to.”

Nikita Mazepin

Steiner je rekako kako će odluka o rezervnom vozaču biti donesena tijekom zime odnosno da ga trenutno ne traže, te da uzimanje iskusnog vozača nosi određene prednosti i nedostatke.


Odgovor

7 komentara

  1. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Da ti tata nije ozlijeđen, sada bi ti želepu zalipia.



    5
    5

    0
  2. Marlboro
    McKruno Donator Prikaži

    “Iskreno, mislim da iz auta izvlačimo najbolje.” – Dal nam naš Mick već sad smatra da je na svojem vrhuncu? Nikitina puno odmjerenija izjava ali pitanje dal se je tu umiješao PR.



    3
    3

    0
    • avalon Prikaži

      čini mi se da “naš” mick razborito govori jer zar nije točno da rezervni vozači jako malo voze ? aktuelni primjer je kubica koji se nije baš navozija ni u williamsu , a ni sada u alfi . u korist izjave micka “govori” 2020. kad je haas nešto i radija na bolidu za tu lanjsku sezonu i kakvi su se pokazali grosjean ( 10 sezona , 179 trka ) i magnussen ( 6 sezona , 119 trka ) ? prvenstvo su završili na 19. ( grosjean ) i 20. ( magnussen ) mistu , a oba zajedno su osvojili 3 boda , haas u konstruktorskom 9. od 10 timova . koliko su lani iskusni RG i KM u ipak boljem bolidu ( jer ovaj haas je isti ka i lanjski ) bili bolji sa zajedno odvoženih 298 trka u karijeri od početnika MS i NM koji su do sada u “karijeri” zajedno odvozili 30 trka ? za sada su iskusni u prednosti od 3 boda ;) šta može u nekonkuretnoj alfi uradit najiskusniji vozač na gridu kimi ? osvojit 6 bodova u 15 održanih trka . trenutno je i latifi bolje plasiran i ima bod više od kimija . šta je moga uradit GR u williamsu 2019./20. osim “osvojit” 0 bodova ka MS i NM ove sezone . najbolji plasman Q russella u rookie sezini je bija P 14 , micka također P 14 u rusiji . prve sezone GR nije bija Mr saturday zar ne ? je li on na svom vrhuncu jer iz willimsa iduću sezonu će vozit MB ? MS je da poprilično suvislu izjavu . on misli ( ne tvrdi ) da iz bolida izvlače najbolje . možda krivo misli , a možda i točno jer mi ne znam kakav je bolid ali ako gledamo kroz 2020. onda je ovogodišnji ( lanjski u sezoni di su svi radili preinake osim njih ) totalna šteta . NM je da nekakvu “neutralnu” izjavu šta j epo meni OK jer i tako je na “zubu” zbog one snimke , a i tata mu je glavni sponzor p abi nekakva drugačija izjava mogla zvučat ka kur*enje zar ne ? podržavam njegov stav da je guenther šef tima koji će donit konačnu odluku . u prilog nekakve točnosti izjave MS govori i to da u haasu trenutno ne traže rezervnog )( iskusnog ? ) vozača jer to uz prednosti ima i nedostatke ….



      3
      2

      1
  3. Chequered Flag
    AnteF1 Prikaži

    Problem je što ako Haas nađe jednog bržeg vozača leti Mick. Neće letjet Mazepin iako je sporiji od Micka.

    Ako se ovako nastavi imat ćemo prvenstvo tko je najbrži među djecom milijardera.

    Možda da rentaju milijarderi F1 bolide u one vikende kad se ne voze utrke. Nešto kao karting za milijardere. Da im djeca voze svoje mini prvenstvo.

    Neka F1 ostave za najbrže od najbržih.



    3
    3

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.