Capito: Promjene u Williamsu su ključne za posljednji uspon u formi momčadi

Izdvojeno

Katarina Predovan

Prije 3 godina 2 min 5 komentara

Nedavnu dobru formu momčadi Williamsa šef momčadi Jost Capito je objasnio kao rezultat kontinuiranog rada momčadi. Capito smatra da dobri rezultati nisu došli naglo ni neočekivano.

Nakon loše 2019. i 2020. sa samo jednim osvojenim bodom, ova sezona je bila puno uspješnija sa jednim postoljem, te jednim trećim plasmanom u kvalifikacijama na prošloj utrci u Rusiji.

O rastu forme ekipe Capito je rekao sljedeće:

“To je kontinuirano poboljšanje načina rada.”

“Promijenili smo organizaciju, promijenili smo komunikacije, promijenili odgovornosti i radimo puno više kao ekipa.”

“Također smo promijenili i strategiju, kako pristupamo utrci. Postali smo malo proaktivniji i agresivniji, a ne samo obrambeni.”

“Ako imate deveti najbrži bolid, možete isprobati stvari na drugačiji način, a ne biti uvijek na zadnjem dijelu i pokušavati sačuvati ono što imate, isprobavate nešto drugačije što drugi možda ne bi mogli isprobati jer su naprijed i za njih bi to bilo rizično.”

“Mislim da smo nekoliko puta riskirali, s izborom guma za vremenske uvjete, i uspjelo je.”

“Mislim da to pokazuje da tim funkcionira bolje kao cjelokupna momčad u komunikaciji. Iznenađen sam koliko to može učiniti bolid bržim, a da bolid zapravo nije poboljšan.”

Jost Capito

Momčad Williamsa se trenutno nalazi na osmom mjestu u poretku konstruktora, šesnaest bodova ispred Alfe Romeo. George Russell je izjavio kako smatra da su bodovi u Mađarskoj bili ključni dio za naknadne uspjehe. Mladi Britanac smatra da je dobar rezultat u Belgiji dao dodatan poticaj njegovoj momčadi te dodao kako svi rade posao na najbolji mogući način što pokazuju i rezultati.


Odgovor

5 komentara

  1. Pierre Gasly
    jenson Donator Prikaži

    Bilo bi idealno kad bi se obistinile najave o novim proizvođačima motora, pa da Williams uspije ugrabiti jednog kao glavni kupac.



    5
    5

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.