Red Bull: Balans snaga nejasan u nadolazećim utrkama

Izdvojeno

Luka Jurić

Prije 3 godina 2 min 2 komentara

U Red Bullu vjeruju kako preostale staze na ovogodišnjem kalendaru ne pridonose neku posebnu prednost ni njima, a ni Mercedesu kako se približava kraj sezone.

S razlikom od svega dva boda između Lewisa Hamiltona i Maxa Verstappena u ukupnom poretku, borba je u potpunosti otvorena s još sedam utrka do kraja sezone.

Ali, iako su nedavne staze poput Monze i Sočija favorizirale Mercedesov paket, stvari nisu tako jasne za preostale utrke.

Red Bullov šef momčadi Christian Horner pretpostavlja kako odsad pa do kraja sezone nijedna od ovih dviju momčadi ne može biti sigurna oko svoje forme, što čini predviđanje ishoda ove sezone posebno teškim.

„Mislim da nema više ijedne staze koja se ističe toliko kao Rusija i Monza.

Definitivno će Mercedes biti jak u Turskoj, pobijedili su tamo prošle godine. Ali onda dolazimo u Austin i tamo bismo trebali biti tu negdje, a u Meksiku i Brazilu smo oduvijek bili jaki.

Ne znamo ništa o Katru, ne znamo ništa o Saudijskoj Arabiji. I onda dolazi Abu Dhabi.

Tako da se može reći da je 50/50 preostalo na stolu, s obzirom na to koja staza malo favorizira koga“.

– Christian Horner

Mercedesov šef momčadi Toto Wolff slaže se kako priroda preostalih staza ukazuje na to kako neće biti pretjerane razlike za jednu od ovih dviju momčadi.

Nadalje, navodi kako su ga ovogodišnje lekcije naučile da prethodni nastupi na stazama ne znače ništa ove sezone.

„Prestao sam imati očekivanja bazirana na tome je li to povijesno bila jaka staza za nas jer se sve promijenilo s novim regulacijama.

Definitivno smo znali da će Monza i Soči više odgovarati nama, ali realnost je da smo tu gdje jesmo i da je ovo razlika u bodovima.

Sumnjam da će ijedna momčad napraviti velike pomake naprijed ili nazad, nego se samo radi o nastavku obavljanja posla na najbolji mogući način.

Ali mislim da nijedan vozač ili momčad ne može pronaći utjehu u trenutnoj situaciji, jer jednostavno nema razlike po pitanju bodova“.

– Toto Wolff

Odgovor

2 komentara

  1. Mika Hakkinen
    stoka Prikaži

    kako nejasan kad na forumu svi znaju da Mercedes ima barem pola sekunde prednosti?



    12
    8

    4
  2. Ferrari-win Prikaži

    Pozdrav ljubitelji F1, da li sam negdje propustio vezano za odgovor od Red Bull-ove inicijative da se provjeri sistem hladjenja kod mercedesa na kojemu su potencirali i o tome se uopce vise nista ne spominje.



    2
    2

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.