Maldonado: Da imamo novca, borili bi se s Ferrarijem

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 9 godina 2 min 4 komentara

Lotus E23

Prema Pastoru Maldonadu, Lotus bi se mogao boriti s Ferrarijem da imaju dovoljno financijskih sredstava za razvoj automobila. Momčad iz Enstona se nalazi u jako teškoj situaciji, te preživljavaju iz vikenda u vikend. Iako još nije službeno, vjeruje se da je Renault sada većinski vlasnik Lotusa, čime će se vjerojatno riješiti problemi ove momčadi. Zbog financijskih problema je patio i razvoj automobila, koji je gotovo isti kao i na početku sezone. Maldonado kaže kako je ovaj bolid dokaz koliko dobru radnu ekipu ima Enstone, te da bi s većim budžetom napravili mnogo veće stvari.

“Tvornica i ljudi koje imamo u Enstoneu su zasigurno jedni od najboljih u Formuli 1. Jedini problem je financijska situacija. Vozimo s bolidom koji je gotovo isti kao i na početku sezone, a još se uvijek borimo za bodove. Zamislite gdje bi bili kada bi imali novca za razvoj kroz cijelu godinu?”

“U tom slučaju bi bili vrlo konkurentni. Ne želim reći da bi pobjeđivali Mercedes, ali bi bili mnogo bliže njima. Borili bi se za drugo mjesto s Ferrarijem”

“Uvijek je teško predvidjeti što bi moglo biti. No, siguran sam da bi bili mnogo bolji kada bi mogli razvijati auto kroz sezonu.”

Lotus


Odgovor

4 komentara

  1. Emerson Fittipaldi
    diesel Prikaži

    Pastor vjerojatno nije uzea u obzir jednu vrlo važnu stvar. Put ka savršenstvu je trnovit, i za svaki korak naprijed ti treba više vremena i novca. Nije stvar u tome da ako imaš 100 milijuna više da to znači jednu sekundu više, jer bi onda po tome McLaren već sustiga vodeće momčadi. Ne ide proporcionalno niti jednostavno, jer da je tako, svatko bi uspio.
    Nego, do sada nisam primijećivao ove dodatne dvije rupe za usis zraka ispod glavnog iznad glave vozača. Izgleda pomalo inovativno, baš me zanima što su uspjeli postići s tim.


    0
    0

    0
  2. Sebastian Vettel
    senja Prikaži

    U pravu je Maldonado. Pa evo sad se Williams bori sa Ferrarijem, samo zahvaljujući motoru. a sjetimo se prije par sezona, kad je tamo vozio Kimi, zaista su se borili sa Ferrarijem. Ima tu pametnih ljudi, samo love fali.


    0
    0

    0
  3. Sebastian Vettel
    mzf1 Prikaži

    Kod Jamesa Allena ima dobar clanak o opstanku Lotusove dobre forme usprkos finamcijslim problemima. http://www.jamesallenonf1.com/2015/10/how-has-lotus-managed-to-stay-competitive-in-uncertain-financial-times/


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.