Renault u Austin donosi unaprijeđeni motor

Izdvojeno

David Vidović

Prije 9 godina 1 min 7 komentara

Renault

Kako tvrdi Autosport, Renault će u Austin donijeti poboljšanu verziju ovogodišnje pogonske jedinice. Red Bull će imati na raspolaganju unaprijeđene motore ako ih odluči koristiti. Renault je ove sezone imao 12 tokena za unaprjeđenje motora i do sada nije iskoristio niti jedan, ali kako glasine navode, ovaj put su potrošili većinu, odnosno gotovo sve tokene. Odluka hoće li Red Bull koristiti poboljšane motore bit će donijeta na sastanku između dva suradnika u Austinu. Ako se Red Bull odluči koristiti novu specifikaciju motora, Ricciardo i Kvyat će dobiti određene kazne, s obzirom na to da su već prešli broj promjena motora koje ne za sobom ne povlače kaznu.

Autosport također tvrdi da Toro Rosso neće koristiti nove Renaultove motore na VN SAD-a.

Unaprjeđenja se najviše odnose na motor s unutarnjim izgaranjem, s nekoliko sitnijih prepravki na turbu, sve u vidu priprema i razvoja pogonske jedinice za sljedeću sezonu. Ako Renaultu ostane nekoliko tokena za upotrebu nakon Austina, sumnja se da će ih koristiti, s obzirom na to da su do kraja sezone ostale još samo tri utrke.


Odgovor

7 komentara

  1. avalon Prikaži

    fala k . baš me zanima ( ako RB odluči koristit unapređeni motor ) šta su renaultovci napravili jer bi to moga bit neki indikator šta bi se 2016. moglo događat i koliko bi mogli bit konkurentni u odnosu na merc i ferrari .


    0
    0

    0
  2. Sebastian Vettel
    senja Prikaži

    A ne znam kako neće koristiti preostale tokene ako im ostane. Ne vjerujem da se mogu prenijeti u sljedeću sezonu.


    0
    0

    0
  3. Emerson Fittipaldi
    diesel Prikaži

    Napokon više, to njihovo odugovlačenje je već lagano išlo na onu stvar.


    0
    0

    0
  4. zigorec Prikaži

    Vjerojatno će to biti indikativan sastanak. Naime, ukoliko RB prihvati nove motore (i bude kažnjen zbog toga), to bi trebalo značiti da postoje pozitivni pomaci u pregovorima između Renaulta i RB-a za iduću sezonu. Zašto bi RB prihvatio kaznu za navodno razvojni motor za iduću sezonu ukoliko ne postoji mogućnost da će i sami voziti taj motor iduće godine. Držim fige da se to ostvari i da dogovore daljnju suradnju jer bi stvarno bilo loše (da ne kažem tragedija) da startni grid ostane bez jedne ili dvije momčadi.


    0
    0

    0
  5. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Po jednin informacijana spominje se napredak od 50bhp dok po drugim informacijama samo 15 i da ne znaju kako izvuci vise snage.


    0
    0

    0
    • Emerson Fittipaldi
      diesel Prikaži

      Ako je druga informacija točna, onda to nikako nije dobro za Renault, što bi možda značilo da je baza jako loša. No, ako izvuku ovih 50 KS, onda bi Red Bull do kraja sezone mogao uhvatiti par postolja.


      0
      0

      0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.