Vasseur o drugom mjestu u Alfi: Giovinazzi nije otpao, de Vries nije izgledan zbog Mercedesa, razmatraju se i F2 vozači

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 3 godina 3 min 11 komentara

U posljednjih nekoliko dana stigao je niz potvrda o vozačkim mjestima za 2022., a jedino mjesto koje je još uvijek u potpunosti otvoreno je ono u Alfa Romeu.

Nakon što je Kimi Raikkonen objavio kako se povlači iz F1 na kraju sezone, Alfa je potvrdila kako će momčad dogodine predvoditi Valtteri Bottas, a za drugo mjesto spominje se niz kandidata. Sve opcije ukratko je prokomentirao šef momčadi Frederic Vasseur.

Iako Ferrari od iduće sezone više neće imati pravo odabira jednog Alfinog vozača, čovjek koji trenutno popunjava Ferrarijevo mjesto, Antonio Giovinazzi, i dalje je u igri za ostanak.

“On je bio dio ugovora u prošlosti i bit će dio pregovora s Ferrarijem”, rekao je Vasseur.

“Iznimno smo blisko povezani i imamo vrlo otvorene pregovore, stoga nikada neće biti problem pregovarati s Antoniom i Ferrarijem.”

“Antonio radi dobar posao, ali mislim da je angažiranje Valtterija velika prilika za nas. U tom slučaju nam nije bitno je li mu momčadski kolega debitant ili iskusni vozač, imat ćemo prednost Valtterijevog iskustva i brzine.”

Jedan od debitanata koji se spominjao bio je Nizozemac Nyck de Vries. De Vries je bivši prvak F2 koji trenutno ima ulogu rezervnog vozača Mercedesa, a s njemačkim proizvođačem nedavno je stigao do naslova prvaka Formule E u svojoj drugoj sezoni. Upravo zbog povezanosti s Mercedesom nije izgledan kandidat za mjesto u Alfi.

“De Vries mi se čini kompliciranim jer je usko povezan s Mercedesom. Puno nam je lakše postići dogovor s nekim tko je pod Ferrarijevim ugovorom, nego s nekim tko je pod ugovorom s Mercedesom.”

– Frederic Vasseur

Preostale opcije nalaze se u F2. Švicarska momčad tamo ima svog juniora, Thea Pourchairea, no Vasseur je ranije rekao kako ne želi žuriti s promocijom 18-godišnjeg Francuza koji drži šesto mjesto u ukupnom poretku na polovici sezone.

Zato se kao opcija spominje kineski vozač Guanyu Zhou, koji u svojoj trećoj sezoni zasad drži ukupno drugo mjesto, pet bodova iza mlađeg kolege iz Alpineove akademije, Oscara Piastrija. Zhou bi sa sobom donio i značajnu financijsku injekciju – njegovi sponzori navodno su spremni izdvojiti 30 milijuna eura za mjesto.

“Imamo neke klince koji moraju odraditi još utrka. Dok to ne odrade nećemo imati jasnu sliku.”

“Do kraja rujna imat ćemo dobru sliku o juniorskim serijama. Ne žuri nam se donijeti odluku.”

“Želim se fokusirati na ono što radimo, dati im svima vremena da pokažu što mogu, a odluku ćemo vjerojatno donijeti početkom listopada”, zaključio je Vasseur.


Odgovor

11 komentara

  1. Charles Leclerc
    Emin1 Prikaži

    Illot ili da ostane Gio



    1
    1

    0
  2. Carlos Sainz 55
    Tudum Donator Prikaži

    Zhou 99%. 30 milijuna odmah + izlaz na ogromno kinesko tržište. Gio je vjerojatno bolji vozač ali ne toliko bolji da zbog njega ovo odbiju.



    15
    15

    0
  3. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    Mislim da će se odlučivati između Zou ili Illot.
    Šteta zbog Schumachera. Imam osjećaj da je Ferrari malo zakazao sa njegovom karijerom. Trebao je on u Alfu, a ostali nek se bore za mjesto u Haas.



    11
    10

    1
    • Kimi Raikkonen
      Mentor_Kimi Prikaži

      Doslovno ničim nije zaslužio mjesto u Alfi.



      5
      -5

      10
      • Chequered Flag
        AnteF1 Prikaži

        Ono što ima jest prvak F2. (Kao i Russell). Mick možda nije među top 5 vozača, ali puno lošiji od njega voze i vozili su bolje bolide. ​

        Haas je baš mjesto za istruliti. Žao mi je da je tamo i da nema bolju priliku.



        3
        3

        0
    • Williams
      Montoya Prikaži

      A nije ni ta Alfa značajno brža od Haasa.



      4
      4

      0
    • Nigel Mansell
      drv Prikaži

      Mislim da je Illot odustao od F1 i preorijentirao se na američke serije.
      Ako je ambiciozan, onda to možda i nije tako loša odluka. U F1 će u sljedećim sezonama vladati Max, Russel, Leclerc i hrpa ostale mlađe ekipe poput Norisa, Schumija, Sainza, Gaslyja… Teško će do mjesta u nekoj top ekipi kao vozač br. 1 u neko skorije vrijeme. Ipak, šteta za nas navijače…

      Što se tiče dileme Haas ili Alfa, mislim da je sljedeće godine velika promjena i ništa ne garantira da Haas neće biti u gornjoj polovici poretka, a Alfa na dnu. Sve te ekipe iz donje polovice imaju sličan budžet i podjednake šanse kad se radi auzmješ. Još prije par godina je Haas visoko kotirao, tako da ih ne treba prekrižiti unaprijed. Ne kažem da će tako biti, ali nikad se ne zna… Mislim da je Ferrariju bolje da ih zasad ostavi kako jesu, pa onda dogodine krene sa rotiranjem, kad se bude puno više znalo. I o kvaliteti bolida i o kvaliteti vozača.



      6
      6

      0
  4. Juan Manuel Fangio
    veki66 Donator Prikaži

    Pa ja bi uzeo nekog mladjeg vozaca……GIO nije po meni dosada nista posebno pokazao……vec sam par puta napisao: on da je talent obrisao bi pod sa Kimmiem…….a to nije tako……i to vec koju sezonu…tako da,samo nek on ide u neko GT prvenstvo,dajte nekog novog…. :-)



    5
    4

    1
  5. Mclaren
    raca Prikaži

    Onako, za sebe, mislim da će De Vries u Merc nakon Lewisa. Smatram da bi to bilo jako za dugoročni tandem sa Russelllom. Mislim da Nizozemac ima ono, nešto i vjerujem da će jednog dana bit kandidat za naslov



    2
    2

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.