Horner: U Nizozemskoj smo imali desetinku ili dvije prednosti; Wolff: Između ekipa nema nikakvog razmaka

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 godina 2 min 19 komentara

Kako se približavamo posljednjoj trećini sezone Christian Horner vjeruje da je između dva bolida s vrha poretka trenutno jedna ili dvije desetinke sekunde.

Red Bullov Max Verstappen vratio se na vodeću poziciju u vozačkom poretku nakon pobjede na Velikoj nagradi Nizozemske. Trenutno ima tri boda više od Lewisa Hamiltona.

Verstappen je pole position prošlog vikenda osvojio za manje od pola desetinke, ali je primijećeno da mu se DRS nije do kraja otvorio što sugerira da je prednost trebala biti nešto iznad jedne desetinke. Ipak, u utrci mu posao nije bio nimalo lagan jer se branio od Hamiltona koji je unatoč propuštanju 2. slobodnoj treninga bio na repu Verstappenu, ali na uskoj stazi ipak nije pronalazio načina da se približi unutar DRS razmaka i pokuša napasti.

Hamilton je nakon utrke naglašavao da je Red Bull pronašao brzinu i napredovao s razvojem, ali Horner smatra da je razmak neznatan:

“Kvalificirali smo se unutar desetinke. Čini se da imamo desetinku prednosti, možda dvije desetinke, i to na ovoj stazi. Bit će staza koje odgovaraju Mercedesu i bit će staza koje odgovaraju nama. Trebamo osigurati da iskoristimo svaku prigodu. U Nizozemskoj smo to uspjeli, i to pod ogromnim pritiskom. Bilo je sjajno osvojiti osmu utrku ove sezone.”

Mercedesov Toto Wolff kaže da razmaka nema, te da je ključno vikende odrađivati savršeno:

“Možete vidjeti da nema nikakvog razmaka između dvije ekipe. Prva tri bolida su za krug prošla sve ostale. To pokazuje koliki je nivo potreban da bi se osvojilo prvenstvo.”

“Moramo vladati situacijom cijelo vrijeme. Svi ovi sitni problemi u Zandvoortu poput nedostatka krugova na 2. treningu, a onda i egzekucija utrke, moramo biti… Sve mora biti savršeno da bi se osvojilo prvenstvo.”


Odgovor

19 komentara

  1. Fernando Alonso 14
    tapa-tapa Prikaži

    Kaže Toto da razlike nema-zašto onda lunjo ne pobjeđuje? U čemu je štos?



    20
    13

    7
    • lukarak Donator Prikaži

      Zato sto RB ima stotinku, dve prednosti.



      7
      5

      2
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Pa ja bi prije vjerovao T.W. Na vecini staza je to bilo u par sekundi osim ako nije netko od dvojca Lewis/Max imao nekakav kiks ili nezgodu. Meni ovogodisnji bolidi djeluju izjednaceno ako gledamo njih. Ako gledamo Bottasa i Pereza covjek bi pomislio da je Merc bolji a istina je vjerovatno da su podjednaki ovisno od staze do staze. Činjenica je da je Max imao 3 utrke gdje je radi tudih gresaka izgubio barem 61 bod. Kad dodatmo to ova 3 boda koja ih dijele dobijemo to da je Max debelo bio bolji od Lewisa koji je imao i losih izvedbi i svojih gresaka. Max ove godine bolje vozi i to je to no kao i u svakom sportu treba imati srece a Lewis ju je imao u obliku peha za Maxa i to ga uglavnom drzi u igri zasada.



        16
        15

        1
    • Blue Flag
      dFixxx3r Prikaži

      toto među retcima govori luji da mora biti brži he he he – imate iste bolide – zašto smo iza :D



      1
      1

      0
  2. Sebastian Vettel
    Gazda Prikaži

    Otkud sad to?! Zar nije RB bolid dominantan ove sezone?! Tko bi rekao… 🙂



    10
    7

    3
  3. Lewis Hamilton 44
    LH1985 Prikaži

    Laže Horner ko pseto, ide to na 0.3 sec



    1
    -11

    12
  4. Chequered Flag
    AnteF1 Prikaži

    Znači li ovo da je RB još više brži. Horner sigurno umanjuje prednost. Toto ne želi priznati poraz i kaže da nema razlike.



    3
    1

    2
  5. Lewis Hamilton
    smr201 Prikaži

    Znači Horner se ne slaže sa Antom da je MB bio brži u Nizozemskoj zanimljivo 😁



    3
    0

    3

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.