AlphaTauri potvrdio već postojeću vozačku postavu za sljedeću sezonu

Izdvojeno

Yuki Tsunoda ostaje u Formuli 1 i sljedeće sezone i nastavit će u AlphaTauriju, gdje će mu timski kolega i dalje biti Pierre Gasly nakon što je ekipa potvrdila da će zadržati postojeću vozačku postavu i sljedeće sezone kada na snagu stupaju nova pravila.

Japanac je debitirao na početku sezone 2021. godine. Rezultati u posljednje vrijeme nisu baš spektakularni, ali je do sada u sezoni osvojio 18 bodova. Na VN Mađarske stigao je do šeste pozicije. Tsunoda se raduje nastavku svoje karijere.

“Zaista sam uzbuđen što ću ostati sa Scuderiom AlphaTauri drugu sezonu”.

“To je nevjerojatna prilika i jako sam zahvalan timu što mi je omogućio da s njima nastavim svoje iskustvo u Formuli 1.”

Yuki Tsunoda

Uz Tsunodu u AlphaTauriju ostaje i Pierre Gasly barem još godinu dana. Francuz je posljednjih nekoliko sezona nametnuo se kao vođa, što bi mu moglo povećati šanse za budući prelazak u Red Bull uz Maxa Verstappena. Tsunoda je rekao kako uživa raditi s Gaslyjem.

“Imam vrlo dobar odnos s Pierreom, već sam mnogo naučio od njega ove godine i njegovo mi je iskustvo pomoglo da nastavim razvijati vlastite vještine, pa je sjajno nastaviti s njim svoje putovanje u Formuli 1. Nedavno sam se preselio u Faenzu, osjećam se vrlo smireno unutar tima i radujem se nadolazećoj sezoni.”

Yuki Tsunoda

Odgovor

1 komentar

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.