Alonso: Vozili smo ove krugove samo da mogu dodijeliti bodove

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 godina 1 min 15 komentara

Dvostruki svjetski prvak Fernando Alonso je neugodno iznenađen načinom kako je jučer vodstvo utrke vodilo utrku. Kaže da su ih poslali na stazu da naprave dva kruga samo kako bi mogli zadovoljiti formu i dodijeliti pola bodova.

“Jedino s čime se ne slažem su ta dva kruga koje smo morali voziti da se dodijele bodovi. Tu nije bilo utrkivanja.”

“Mnogi od nas nisu ni imali prilike dobiti bodove. Ja sam bio 11. na startu – nisam imao nijedan krug u kojem sam mogao osvojiti bod. To je šokantno. No, to je njihova odluka.”

“Nije bilo načina da se utrka održi. To je bila situacija za crvenu zastavu ili za vožnju iza sigurnosnog automobila, kao što i jesmo. Prema tome, kako možete dati bodove za utrku koja se nije održala?”

“Odradili su tri kruga samo kako bi dodijelili bodove. Uvjeti su bili isti kao i prije. Čudan je to bio show, definitivno.”

Sličan sentiment dijele i Lewis Hamilton i Sebastian Vettel.


Odgovor

15 komentara

  1. Kimi Raikkonen
    Mentor_Kimi Prikaži

    Idem gledati reprize utrka od 2000-2013 kad su pravi vozači vozili. Sramota da jučer jedino Max govori da se vozi, u redu bio je prvi pa je bilo lakše al opet. Ovi svi jedva čekaju da odu u hotel i da zaspu Instagram patetikom.



    14
    -7

    21
    • Lewis Hamilton
      smr201 Prikaži

      Da totalno nebitan detalj da li si prvi, pa vidiš stazu normalno ili svi ostali koji ne vide 2 m ispred sebe.
      Alonso je isto vozio u tom periodu koji ideš gledati na reprizi, pa je rekao da se jučer nije moglo voziti. On isto postao papak pod stare dane očito 😆



      19
      14

      5
      • Kimi Raikkonen
        Mentor_Kimi Prikaži

        Sto očekivati od današnjih vozača koji paradiraju sa duginim bojama. Al za njih očekivano, samo mi nije jasno kako takvi kao ti puse te gluposti. Ajme im još malo po instagramu tepati da su piloti, hrabri ratnici i sl.



        7
        -10

        17
        • Lewis Hamilton
          smr201 Prikaži

          Nisu nikakvi hrabri ratnici, samo vrhunski sportaši. Koji gle čuda nakon što su vidili da je prekjučer ispalio Lando u sličnim uvjetima nisu htjeli voziti jer sad još ne vide ništa ispred sebe. Zamisli da je netko ispalio u Radillonu u utrci nema šanse da ga netko ne pogodi.
          Lauda svojedobno nije htio voziti jer je smatrao da je previše kiše kad se borio za naslov. Kaj hoćeš reći da je i on tetkica bio? Ima uvjeta koji nisu za vožnju. Jučer i da su ih pustili po onom imali bi SCa nekoliko i opet se ništa nebi događalo i kaj će mi takva utrka?
          Bolje je bilo da imaju neku fleksibilnost kad se ovako nešto desi. Znaš da je prognoza za nedjelju loša, pomakni sve unaprijed za par sati ili drugi dan ko kvale kak su znale biti. Ili iznajmi 30 onih čistilica i nek idu u formaciji 2 po 2 po cijeloj stazi dok ju je osuše. Ovi kad startaju ako nema stajaće vode na stazi nema spraya i bolidi bi ju držali suhom kolko tolko. Ovako oni nisu imali nikakav plan za ovaj scenarij pa su išli klošarski iskoristiti tak i tako imbecilno pravilo da možeš dati pola bodova za 2 kruga. I sad su pro forme odradili obvezu prema svima.



          20
          19

          1
        • Kimi Raikkonen
          Mentor_Kimi Prikaži

          Tko neće da vozi neka se parkira u garažu, vrlo jednostavno.



          5
          -7

          12
    • Chequered Flag
      AnteF1 Prikaži

      2008. su tvoj mentor i Lewis po kiši vodili borbe na gumama za suho upravo ovdje u Spa.



      7
      6

      1
  2. Williams
    Montoya Prikaži

    Kad će netko od njih 20 javno izjaviti da se ne vozi jer su Pirelli kišne gume zaqrac?
    Vozilo se prije i po gorim uvjetima, a i ostale serije su vozile u sub ili ned



    5
    -3

    8
  3. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    Svima koji podržavaju kukavičluk i koji su opterećeni modernom sigurnosti neka me podsjete kako je to Hunt osvojio naslov u posljednjoj utrci sezone. Neka mi netko opiše uvijete na stazi jer se ja ne mogu sjetiti. (Kada završite se opisivanjem onda ću ja opisati današnju formulu 1 s imenicom množine, riječ za ženski spolni organ).



    11
    -2

    13
    • Antonio Giovinazzi
      Mazzacane Prikaži

      Je li ti poznato su se Lauda, Fittipaldi i još nekoliko vozača povukli na startu te utrke, jer su smatrali da je opasno voziti? I višestruki svjetski prvaci su po tebi kukavice i “to” čime bi ti opisao današnju F1?



      12
      11

      1
      • Ferrari
        Boris_CRO Prikaži

        Meni je sve poznato i sve jasno, ali ako se ima muda ima i utrke.



        3
        -8

        11
      • Eddie Irvine
        Alphonse Lemerde Prikaži

        Slažem se sa Borisom… Mi koji pripadamo starijim generacijama navikli smo 80ih i 90ih ( neki i prije ) na utrke i trkače. Laudin primjer uopće nije primjenjiv za današnje uvjete, jer kad usporediš tehnologiju tada i danas, kao i razinu sigurnosti onda i sada, sasvim je razumljivo da se Lauda, koji je vozio bolid malo čvršći od limenke piva, možda malo, da oprostite, i usr*o…
        F1 se odmakla od svoje biti za vladavine “veličanstvenog” kada je istinsko, junačko utrkivanje postalo sport i to timski sport gdje se poredak određuje sa pit walla, a trkači su postali sportaši… Od amerikanizacije sa Liberty Mediom još se dodatno srozala.



        5
        -2

        7
    • Fernando Alonso
      Brane FA14 Prikaži

      Ne bih se složio s tobom, da su ti dečki ‘ženski organ’..mislim da nije vrijedno da se i dalje gine na pistama, samo zato jer se nekad u prošlosti ginulo…k vragu pa valjda moramo evoluirati kao vrsta ili trebamo ostati u špiljama..i ginuti ko muhe bzvz? a po onim uvjetima na ovoj stazi, netko bi sigurno poginuo. I ja nisam zadovoljan što sam čekao cijelo popodne da nešto bude, a osobito mi je nepravedna ova dodjela bodova za ništa…i da ima poštenja, vratili bi gledateljima bar pola novca…moje mišljenje



      1
      -1

      2
  4. OnlyAlonso Prikaži

    U reliju da sjekire padaju vozi se a ovdje kisa sprijeci odrzavanje utrke,po meni sramota



    1
    -1

    2

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.