Schumacher: Bodovi u debitantskoj sezoni bi bili nevjerojatan bonus

Izdvojeno

Katarina Predovan

Prije 3 godina 2 min 3 komentara

Aktualni svjetski prvak Formule 2 Mick Schumacher smatra da bi osvajanje bodova u njegovoj debitantskoj sezoni bio nevjerojatan bonus, iako kaže da ne bi bilo previše drame u momčadi da se to ipak ne ostvari.

Haas je trenutno jedina od deset momčadi u Formuli 1 koja nije uspjela osvojiti niti jedan bod. Schumacher je ove sezone dominantan u usporedbi sa svojim timskim kolegom, a kao najbolji rezultat koji se ističe je prolazak u drugu kvalifikacijsku rundu u Francuskoj.

Na pitanje što očekuje od druge polovice sezone odnosno očekuje li bodove, Schumacher je rekao:

“Ako pred kraj sezone budemo bliže drugoj kvalifikacijskoj rundi i bliže bodovima – mislim da će to biti uspjeh za nas.”

“Očigledno, nevjerojatan bonus bio bi osvajanje bodova. Mislim da je to ono čemu se zaista nadamo. Sigurno će biti neki trkaćih vikenda koji će biti luđi od nekih drugih i nadamo se da ćemo u utrci biti u prilici prikupiti te bodove.”

“Ali, opet, mislim da ne bi bila velika drama ako ne skupimo bodove, jer smo znali da će to ove godine biti teško.”

Mick Schumacher

Mick je izjavio kako je usredotočen na borbu s dva Williamsova vozača – Latifijem i Russellom – kad god to bude moguće:

“Na početku sezone sam imao razne ciljeve. Mjerio sam se možda s Nicholasom [Latifijem]. Sad je došlo do toga da se možda mjerim s Russellom i pokušavam se uskladiti s njegovim tempom. Mislim da je to zaista ono što mi je dalo priliku da napredujem.”

“Očigledno, mi [Mazepin i ja] smo dva debitanta, ali ipak smo sposobni učiti jedan od drugog. I nadamo se da ćemo se sljedeće godine moći boriti s momcima na vodećim pozicijama.”

Mick Schumacher

Mladi vozač Haasa dodao je i kako je zadovoljan što se se unatoč slabijem automobilu ponekad mogao naći u borbi s Williamsima. Rekao je kako ga to dodatno motivira te da nastoji pomoći momčadi koliko god je u njegovoj moći kako bi bili što bliže borbama za bodove.


Odgovor

3 komentara

  1. Blue Flag
    Tow Pie Pie Prikaži

    Za sada mi se Mick čini sasvim ok, ide svojim tempom i napreduje polako ali sigurno, nadam se da će dobiti priliku u konkurentnijem bolidu, imam osječaj da ima radnu etiku Michaela… ali sve če još vrijeme pokazati.



    10
    10

    0
  2. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    Njega ne mogu komentirati. Niti smrdi, niti miriši. On je u čistilištu lošeg automobila. Kada dobije barem nešto u srednjem redu onda ćemo znati.



    4
    3

    1
  3. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Osvojiti bodove je barem lako.
    Mercedes taktika.
    Drugi vozač u prvom zavoju pobere pola grida i to je to.



    5
    5

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.